Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 22 Jan, 2006 | Huvudkategori | (1264 Läst)

Marcus Grönholm vann Monte Carlo rallyt

Ett stort Grattis till Finlands Marcus Grönholm och hans första seger i Monte Carlo rallyt !!

Grönholm

Det blev en enkel seger för Marcus Grönholm i BP Ford Focusen till slut tack vare att fransmannen Sebastian Loeb i Kronos Total Citroen åkte av på sista stäckan första dagen och fick 5 minuters strafftillägg.

Marcus Grönholm kunde sen köra utan att ta några risker tredje dagen tack vare 1,23 minuters ledning efter första dagen och 2,05 minuters ledning efter andra dagen.

Marcus kunde turistköra tredje dagen och behövde bara förta sig tillräckligt mycket på sträckorna för att inte förlora för mycket tid :-)

Men Loeb lyckades otroligt nog ta sig upp till andraplatsen, och han gick om finländaren och privatföraren Toni Gardemeister och hans Peugot lite snöpligt på sista sträckan men ändå mycket bra kört av Gardemeister.

Norrmannen Petter Solbergs oflyt fortsätter och han bröt rallyt med mekaniska fel.

Ha det.
Jaris | 19 Jan, 2006 | Huvudkategori | (1266 Läst)

Monte Carlo Rallyt

Monte Carlo Rallyt körs nu i helgen 19-22 Januari. Därmed startar 2006 års WRC säsong. Jag hoppas att dom 2 senaste års världsmästare Sebastian Loeb är lite mänskligare i år i och med att Citroen tar 1 års uppehåll och Loeb kör för privatstallet Kronos Total Citroen istället.

Loeb

Förhoppningsvis regerar han inte lika mycket i år så att det blir lite mer spänning om världsmästartiteln i år. Privatstall kanske är synd och säga för det är ju full satstning där också.

Jag hoppas på att Marcus Grönholm i sitt nya stall BP Ford får en nytändning efter att Peugot som han tidigare har kört för har lagt ner sitt rallystall. Peugoten gick inte så bra så får se om Forden är en bättre bil och att Marcus kan vara med och slåss om Världsmästartiteln och segern i Monte Carlo.

Grönholm

Eller att norrmannen Petter Solberg tar tillbaka världsmästartiteln i sin Subaru för det är en duktig förare som hade lite väl mycket otur förra säsongen. Jag tror mycket på Petter i år.

Solberg

Jag tror också att någon av dom 3 vinner Monte Carlo rallyt. Ska jag tippa en av dom 3 så skulle jag nog sätta en slant på Petter Solberg, trots att Sebastian Loeb har vunnit dom 3 senaste åren i Monte Carlo och trots att jag helst ser Marcus Grönholm överst ;-)

Men det finns ett helt gäng duktiga förare som kan vinna och där ibland ett helt gäng finnar som vanligt som aldrig är ofarliga :-) Undrar när det ska komma fram en duktig svensk i rally igen..

Besök den oficiella WRC-siten för att följa rallyt sträcka för sträcka.

Ha det.
Jaris | 17 Jan, 2006 | Huvudkategori | (1170 Läst)

Formel 1

Det är "bara" 53 dagar kvar till premiärracet i Formel 1 på Bahrain den 12 Mars :-) Så det börjar bli dags att förbereda sig på att se Kimi Räikkönen i McLaren göra sitt segertåg till världsmästartiteln :-)

Vi får se vilken kanal som dom kommer att visa F1-loppen i men om jag fattar det hela rätt så lutar det åt TV3. Det är ju tur att det överhuvudtaget kommer att visas på TV med tanke på chockbeskedet förra året om att TV4 slutar sända.

Bara man har kanalen som loppen sänds i så att det inte blir någon obskyr betalkanal som man inte har. Kimi for the titel :-)

Ha det.
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor