Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 04 Feb, 2006 | Huvudkategori | (1581 Läst)

Finnkampen i motorsport

Finnkamp I motorsport
På tal om finnar och motorsport så kommer det i Juli i år att anordnas en finnkamp i motorsport vilket är världens första sanktionerade landskamp i motorsport :-)

Det började med att det damp ner en DVD hos Svenska Bilsportförbundet i Stockholm. DVD:n innehåller en utmaning från de finska förarna:

Mika Salo, fd Formel 1-förare: “Hej på er. Vi är lite bekymrade för era svenska förare. Ni får ju aldrig chansen att tävla mot riktiga förare.

Men eftersom vi finnar är ett vänligt folk och eftersom vi månar om våra svenska vänner så vill vi ge er chansen att tävla mot professionella förare som Grönholm, Räikkönen, JJ, Kovalainen, Gardemeister.... ja listan är oändlig.

Så om ni inte är för upptagna, eller rädda, slå oss en signal...” :-) :-)

Tävlingen är tänkt att genomföras med olika rally- och racingbilar i de större klasserna, t ex WRC-bilar på en parallellbana. Sida vid sida kommer Sveriges och Finlands absolut bästa förare inom rally och racing för första gången någonsin att tävla för att kora bästa landslag, samt göra upp om titeln ”Bästa förare alla kategorier”. Unga stjärnskott ställs mot etablerade världsstjärnor i kampen om en plats i superfinalen.

Förarna
Totalt kommer 16 förare från varje land att få chansen att försvara sitt lands färger. Med Sveriges och Finlands långa tradition av prestigefyllda landskamper länderna emellan blir Finnkampen Motor ett prestigemöte att se fram emot. Den 19 juli avgörs det.

Den slutgiltiga listan på förarna som kommer att ställa upp kommer senare men dom som för tillfället är listade, och som jag hoppas för den finska delen fylls på med Kimi Räikkönen och Mika Häkkinen, visserligen så kanske det blir svårt att kunna få med Kimi Räikkönen men förhoppningsvis så kan han ställa upp.

Finland
Markku Alén
Toni Gardemeister
Marcus Grönholm
Mikko Hirvonen
Juha Kankkunen
Kosti Katajamäki
Jari-Matti Latvala
JJ Lehto
Atte Mustonen
Valle Mäkelä
Mika Mäki
Markus Niemelä
Teemu Nyman
Jani Paasonen
Markus Palttala
Jussi Pinomäki
Harri Rovanperä
Pekka Saarinen
Mika Salo
Kristian Sohlberg
Janne Tuohino
Toni Vilander
Jussi Välimäki

Sverige
PG Andersson
Thed Björk
Daniel Carlsson
Robert Dahlgren
Alx Danielsson
Patrik Flodin
Richard Göransson
Kenneth Hansen
Jennie-Lee Hermansson
Sebastian Hohenthal
Jimmy Joge
Tobias Johansson
Tony Rickardsson
Rickard Rydell
Patrik Sandell
Peter Zachrisson
Edward Sandström
Alex. Storckenfeldt
OscarSvedlund
Janne Flash Nilsson
Carl Rosenblad
Per Eklund
Mats Thorselius
Robin Rudholm
Fredrik Ros
Daniel Haglöf
Bror Danielsson
Jens Edmam

Mer info på www.finnkampenmotor.se
Jaris | 02 Feb, 2006 | Huvudkategori | (1191 Läst)

Svenska Rallyt

Nu i helgen 3 - 5 februari är det dags för ett VM-rally igen och den här gången är det Svenska Rallyt som körs.

Det är väl som förra rallyt att det står mellan Marcus Grönholm och Sebastian Loeb.

Men man får inte glömma att det alltid är snudd på ett finska mästerskapen :-) Jag tippar att det kommer att vara 4 stycken finländare bland topp 10 i år.

Utöver Marcus Grönholm och Sebastian Loeb så är det Grönholms stallkompis Mikko Hirvonen som kan vara med och slåss om segern.

För en gång skull så finns det även ett par svenskar att hålla ögonen på och det är Daniel Carlsson som kan överraska, om han håller sig på vägen vill säga, han hade för övrigt bästa tiden på teststräckan idag torsdag och Thomas Rådström som alltid kan slå till.

Man kan inte glömma bort Norrmannen Petter Solberg heller och där gäller det ju att bilen håller vilket ju inte alltid är fallet med hans Subaru.

Besök www.swerally.se för mer info.
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor