Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 14 Mar, 2006 | Huvudkategori | (32750 Läst)

Energibolaget telefonförsäljning

Tänk så trött man kan bli på telefonförsäljare. Först och främst så har jag inte bett om att bli uppringd och man kan ju undra hur dom får tag i telefonnummren och om dom får ringa vem som helst.

Sen samtalet som tog några minuter kunde ha kostat mig pengar istället för att jag skulle ha tjänat på det för hur ska jag kunna veta om det han sa var sant.

Han sa att att dom var störst i Sverige och lite annan reklam om Energibolaget i Sverige AB. Det enda infot man fick var att jag skulle tjäna 10% på min elräkning plus att dom skulle bjuda på en månads avgift.

Visst kan det låta bra men hur ska jag kunna veta det, här ringer en helt okänd person till mig från ett för mig helt okänt företag och jag har överhuvudtaget inte funderat eller kollat upp om jag ska kunna tjäna på att byta elbolag. Han kunde lika gärna sagt att jag skulle tjäna 50% på min elräkning för det kan ju jag inte veta heller.

Efter ett par minuter så frågar han efter ett par siffror i min elräkning och då slog jag på bromsen för jag har inte tänkt byta till dom och bad honom skicka info via posten istälet, jag gör aldrig några affärer via telefon med okända som ringer upp mig för det finns för många lurendrejare och bluffmakare som ringer upp folk, nu känner jag inte till just dom här så dom kan ju vara seriösa men som sagt det har inte jag någon aning om.

Hur många har inte blivit lurade till att byta elbolag till Energibolaget utan ha en susning om vad dom ger sig in på ?

Några minuters samtal och infot man fick var att man tjänar 10% och nu gör vi affär. Det måste ju finnas regler för telefonförsäljning tycker jag.

Ni som råkar ut för telefonförsäljare, gör ingen affär i telefon utan be dom skicka information via posten så att ni i lugn och ro kan ta del av den och sen om det ser bra ut så kan ni tänka på saken.

Gör aldrig en affär via telefon utan att först ha kollat upp både företaget och att det dom säger verkligen stämmer för risken är annars överhängade att ni gör en dålig affär som ni kanske inte skulle ha gjort om ni hade haft en chans att tänka över saken.
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor