Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 02 Maj, 2006 | Huvudkategori | (1239 Läst)

Adobe spammar

Alla hatar ju spamming och det borde finnas något bra sätt att stoppa skiten. Men det uppstår ju problem när så stora företag som Adobe använder sig av spamming också.

Jag fick själv en inbjudan till ett seminarium som var utskickat av Adobe Systems Nordic AB till en mailadress som inte finns med någonstans. Till saken hör att jag har registrerat Photoshop för mitt företag så jag har väl inget emot om jag får ett mail skickat från Adobe mellanåt.

Men den är registrerad under en mailadress som finns för distansdata.nu och det här mailet skickades till goteborg @distansdata.se och jag använder aldrig någon mail under distansdata.se och allrahelst inte goteborg @distansdata.se

Så antingen använder dom en spamminglista som någon spammare har testat att maila till just den adressen någon gång för länge sen och antagligen lagt in den som en aktiv mailadress sen, sen har den listan köpts av adobe.com eller någon samarbetspartner till Adobe.

Eller så jobbar Adobe eller någon av deras partners aktivt med att spamma genom att helt enkelt chansa att maila till olika påhittade mailadresser under olika domänadresser.

Vilket det än är så är det skrämmande för om t.om så stora företag aktivt spammar så lär det ju dröja väldigt länge innan det finns några bra spamskydd eller blir stopp på spammingen när så stora företag tycker att det är ett ok sätt att marknadsföra sig.

Det borde vara lika hårda straff för spamming i Sverige som det är i vissa stater i USA.
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor