Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 22 Sep, 2006 | Huvudkategori | (1239 Läst)

Böter för trafikbrott fördubblas – minst

Jag läste i Aftonbladet om dom nya bötesstraffen för fortkörning och jag tycker att det är ju för bedrövligt. Ok att det är noga med 1 km/tim när det är en väg där det är 30 km/tim för det finns oftast en anledning till att man ska köra väldigt sakta just där.

Men det här med 50- och 90-väg är ju patetiskt att man ska straffas om man kör några kim/tim för fort, en del säger att det är hastigheten som dödar men det är ju inte dom hastigheterna för fort som dödar utan det är ju omdömeslösa förare som dödar.

Att köra 5 km/tim för fort på en normaltrafikerad 50- eller 90-väg dödar ju ingen utan möjligtvis en förare som sysslar med annat eller tänker på annat än bilkörningen.

Att betala 2 000 kr i böter för att man har kört 55 km/tim istället för 50 och 1 500 om man har kört 95 istället för 90 km/tim är bara för mycket. Jag vill minnas att jag läste då för länge sen när det börjades tas upp det här med högre bötesstraff att även den här toleransen och nedskrivningen som polisen har bjudit på skulle tas bort och gränsen ska hållas exakt, men hur ska det funka ?

Var och varannan kommer ju att bötfällas för fortkörning då. Jag tycker dom ska lägga pengarna på att jaga riktiga brottslingar istället för att jaga alla bilförare som kanske råkar peta ner gaspedalen 1 mm för mycket !

/jv
Jaris | 16 Sep, 2006 | Huvudkategori | (1247 Läst)

Inget Dreamteam Räikkönen och Schumacher i Ferrari

Jag fick ju inte vara glad så länge över Expressens felaktiga artikel om att Schumacher skulle fortsätta köra en säsong till :-(

Tyvärr så meddelade han efter förra F1 racet på Monza att att han lägger av efter den här säsongen.

Men Felipe Massa som fortsätter att köra för Ferrari är ju inte dålig heller så det ska bli intressant att se den interna fighten mellan dom också, det ska förhoppningsvis sluta med Kimi Räikkönen som segrare i den och som Världsmästare nästa säsong :-)
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor