Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 15 Apr, 2007 | Huvudkategori | (1141 Läst)

Katt på löparband

Hamstrar brukar ju springa runt i ett hjul men det här är första gången jag har sett en katt som går på ett löparband :-)

/jv
Jaris | 12 Apr, 2007 | Huvudkategori | (1614 Läst)

Uppdrag Granskning och fallet "Louise"

Uppdrag Granskning och fallet "Louise"

Det har nog inte undgått så många att se programmet Uppdrag Granskning eller artiklar om vilket helvete ”Louise” hade i 5 år tack vare socialtjänsten i Vetlandas flathet. Annars se programmet här

Det här är kanske ett extremfall men sånt händer nog väldigt ofta inte bara när det gäller barn utan även andra utsatta i samhället som lever under dåliga förhållanden.
Myndigheterna och dom som jobbar där tar nog lite väl lätt på hur dom utsatta verkligen har det och går efter sina paragrafer och lägger inte ner något arbete för att ta reda på verkliga fakta utan det verkar vara lättare att blunda och slippa lägga ner något arbete.

Så Janne Josefsson och Uppdrag Granskning ska ha en stor eloge för att dom gräver fram sån här skit och verkligen inte försöker försköna sanningen utan visar den som den verkligen är trots att myndigheterna gärna skulle vilja att det inte skedde. Så fortsätt med ert suveräna arbete.

Lars Adaktusson

Sen för att gå vidare med att myndigheterna inte gillar grävande journalistik och dolda mikrofoner och kameror för dom riskerar att få sin skit uppvisad så är det bara att se på numera b-journalisten Lars Adaktussons attack mot grävande journalistik,

Lars Adaktusson är ju en nickedocka åt politiker och personer högt upp i samhället och som aldrig ställer en kritsik fråga utan är tjenis och knähund med alla för att hålla sig vän med dom, nu visar han att titta här jag står på er sida så kom och besök min lilla studio på TV8 :-)

Läs krönikan som föranledde debatten på TV mellan Lars Adaktusson och Janne Josefsson och se sen debatten i TV

Lars Adaktusson visar ju bara att han nog är frustrerad över sin karriär just nu att efter att han hamnade på TV8 som inte många kan se eller vill se förutom politiker och dom högre upp i samhället som han försöker hålla sig på god fot med.

Bloggsfären och dess tankar om grävande journalistik

Bloggsfären är mestadels på Janne Josefssons sida och gillar hans grävande journalistik och Uppdrag Gransknings metoder, och lider verkligen med ”Louise” och vad hon har fått utstå med, det hade aldrig uppvisats med så tydlighet vad som verkligen har skett utan det här reportaget.

Självklart finns det dom i bloggsfären som inte gillar grävande journalistik eller dess metoder, men är någon verkligen förvånad över att dom som är kritiska är då mestadels folk inom den politiska sfären och dom med höga poster inom samhället och inte det "vanliga" folket ?

Kritiska är bl.a "Analyserat Sjöberg" (Pressekreterare Centerpartiet i Stockholms läns landsting) och "lidingö - sverige - världen" (kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Lidingö sedan 2003. Även ordförande i Käppalaförbundets styrelse och ledamot av polisstyrelsen respektive länsarbetsnämndens styrelse i Stockholms län.)

Nästa gång kan det ju vara deras tur att hängas ut och om dom fick bestämma så skulle dom vilja slippa se grävande journalistik typ Uppdrag Granskning med dolda mikrofoner och kameror och andra metoder som gör att dom avslöjar sitt rätta jag utan att sen kunna förklara bort det när det finns på band.

Så det är klart dom vill ha en debatt om Uppdrag Gransknig och andra grävande journalisters arbetsätt och metoder, och allra helst få det förbjudet, vilket ju förhoppningsvis aldrig kommer att ske.

Bloggsfären är ju också numera ett stort hot när det gäller att avslöja politikers smutsiga byk och även för dom med höga poster i samhället kommer ju än mer i framtiden att få se upp när fler bloggare kommer att börja gräva i skiten som finns i samhället.

Bloggsfären har ju öppnat dörren för alla som vill göra sig hörda och vill publicera sitt journalistiska alster helt fritt och det utan att behöva försöka sig på att bli publicerade i nyhetstidningarna, nu kan alla vara sin egen journalist utan kravet på att vara anställd som journalist :-)

/jv
Jaris | 06 Apr, 2007 | Huvudkategori | (1235 Läst)

Nya vinster för bloggare

Tjena

Det är nya vinster på gång för bloggare som är aktiva på bloggsite.se, den här gången så är det sponsorer på väg in som kommer att sponsra med vinster.

Så se till att blogga lite då och då :-)

/jv
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor