Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 10 Maj, 2007 | Huvudkategori | (1193 Läst)

Utrymmet för bilder är utökat till 5 Mb

Tjena

Utrymmet för bilder som ni laddar upp är utökat till 5 Mb och kommer eventuellt att ökas på lite till i framtiden.

Texterna som ni skriver har ingen begränsning eller påverkar utrymmet i bloggarna utan det är obegränsat, likaså bilder som ni infogar från andra siter påverkar inte heller.

/jv
Jaris | 03 Maj, 2007 | Huvudkategori | (1249 Läst)

Aftonbladet äger bloggarna

Jag läste en artikel i Aftonbladet att deltagarna i Idol på TV4 måste skriva under ett avtal där dom ger bort alla rättigheter på varje ord, ton och bild som de skapar under tiden dom är med i programmet ska enligt kontraktet tillhöra produktionsbolaget bakom Idol för all framtid, deltagarna får inte en krona i ersättning för det de presterar under tiden dom är med i programmet.

Nu tycker jag inte att Aftonbladet ska moralisera med tanke på att dom har ett liknande avtal för dom som bloggar hos dom.

Avtalet som alla bloggare hos Aftonbladet har godkänt som inte så många tänker på står det att bloggaren har upphovsrätten till sitt alster men godkänner samtidigt att Aftonladet har rätt att spara och publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga och i redigerat skick. Materialet får också användas för att marknadsföra tjänsten de publicerats i. Schibsteds rättigheter i denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört.

Något sånt kan aldrig hända hos oss :-) Ni äger allt ert alster själva hos oss och bloggsite.se kan inte publicera en bok eller någonting innehållandes det ni har skrivit utan att fråga er om lov först och eventuellt ersätta er för det, nu kommer det ju inte att hända men ni förstår vad jag menar ;-)

Men Aftonbladet och deras koncern tar sig den rätten att göra vad dom vill utan att fråga bloggaren om lov eller ge någon ersättning ifall det dom har skrivit publiceras i t.ex bokform eller annan media i all framtid.

/jv
Jaris | 01 Maj, 2007 | Huvudkategori | (1892 Läst)

Vi pingar Twingly

Sen en tid tillbaka så pingar bloggsite.se Twingly som är en bloggsökmotor och pingtjänst som inte bara indexerar era bloggar i sökmotorn utan har du länkat till någon artikel på någon av deras partners nyhetssiter så kommer dom dessutom att länka tillbaka till ditt blogginlägg från den artikeln.

Det här kan ge många besökare som läser er blogg och även ge många kommentarer. Se bara på bloggen Ja, precis som länkade till en artikel på DN vad resultatet blev :-)

/jv
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor