Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

Jaris | 25 Jan, 2008 | Huvudkategori | (1105 Läst)

Part 2: Få Svenska Dagbladet gratis men ändå inte gratis

En uppföljning på det jag skrev i bloggen förra gången. Dagen efter det att jag skrev om telefonsäljaren som ville ge mig en gratisprenumeration på SvD trots att den inte var gratis i alla fall så ringde SvD upp mig för någon där hade tydligen läst det jag skrev i bloggen och ville veta mer om det telefonsamtalet :-)

Hon som ringde upp mig höll med om att så får dom inte sälja deras prenumerationer och sa även att något sånt erbjudande har dom inte utan hon skulle ta tag i saken och se till att det inte sköts så.

Det är alltså inte SvD som har gått ut med dom direktiven att callcentret som dom anlitar ska sälja på det viset. All kredit åt henne och SvD :-)

/jv
Jaris | 16 Jan, 2008 | Huvudkategori | (2795 Läst)

Få Svenska Dagbladet gratis men ändå inte gratis

Jag blev uppringd av en telefonförsäljare som sa att Svenska Dagbladet har fått nån utmärkelse som sveriges bästa tidning av något slag och att dom har fått uppdraget att ringa runt och erbjuda Svenska Dagbladet gratis i 6 månader till folk.

Det lät ju bra tänkte jag ett ögonblick haha.. Självklart så får man ingenting gratis av telefonförsäljare som jag mycket väl vet men den tanken fick ju som sagt var ett ögonblick ändå, alltså att jag har tur och får SvD gratis i 6 månader, ni vet den där reklamen om trisslotter att "Plötsligt händer det" hehe...

Haken var ju förståss att dom tog en avgift på tror det var 37 kr i veckan för själva utdelningen som framkom senare i samtalet ! Då blev tidningen helt plötsligt inte gratis längre utan kostar ju då 148 kr i månaden om det var 37 kr i veckan man skulle få betala för att få hem tidningen.

Vad jag vet så får man inte påstå att man får någonting gratis om det tillkommer någon form av kostnad i samband med gratiserbjudandet.

Kollade på SvD:s site för att se hur mycket en 6 månaders prenumeration egentligen kostar vilket var 1 935 kr, det här "gratis-erbjudandet" som telefonförsäljaren erbjöd mig skulle kosta mig 888 kr för 6 månader.

Visst blir det mycket billigare men det blir ju långt ifrån gratis som han påstog först innan den där utdelningskostnaden kom ifråga.

Telefonförsäljare får aldrig vad jag vet säga att någonting är gratis om det inte är det utan tillkommer några kostnader, han bröt alltså mot lagen genom sitt påstående.

/jv
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor