Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

16 Jan, 2008

Jaris | 16 Jan, 2008 | Huvudkategori | (2794 Läst)

Få Svenska Dagbladet gratis men ändå inte gratis

Jag blev uppringd av en telefonförsäljare som sa att Svenska Dagbladet har fått nån utmärkelse som sveriges bästa tidning av något slag och att dom har fått uppdraget att ringa runt och erbjuda Svenska Dagbladet gratis i 6 månader till folk.

Det lät ju bra tänkte jag ett ögonblick haha.. Självklart så får man ingenting gratis av telefonförsäljare som jag mycket väl vet men den tanken fick ju som sagt var ett ögonblick ändå, alltså att jag har tur och får SvD gratis i 6 månader, ni vet den där reklamen om trisslotter att "Plötsligt händer det" hehe...

Haken var ju förståss att dom tog en avgift på tror det var 37 kr i veckan för själva utdelningen som framkom senare i samtalet ! Då blev tidningen helt plötsligt inte gratis längre utan kostar ju då 148 kr i månaden om det var 37 kr i veckan man skulle få betala för att få hem tidningen.

Vad jag vet så får man inte påstå att man får någonting gratis om det tillkommer någon form av kostnad i samband med gratiserbjudandet.

Kollade på SvD:s site för att se hur mycket en 6 månaders prenumeration egentligen kostar vilket var 1 935 kr, det här "gratis-erbjudandet" som telefonförsäljaren erbjöd mig skulle kosta mig 888 kr för 6 månader.

Visst blir det mycket billigare men det blir ju långt ifrån gratis som han påstog först innan den där utdelningskostnaden kom ifråga.

Telefonförsäljare får aldrig vad jag vet säga att någonting är gratis om det inte är det utan tillkommer några kostnader, han bröt alltså mot lagen genom sitt påstående.

/jv
Kommentarer

 1. tror knappast han sa att det var "gratis".
  Han kanske sa att han bjöd på tidningen men att du betalar frakten. ett bra säljknep som oftast funkar.
  låter ju idiotiskt att en kille skulle ringa runt och säga att det han sålde var gratis...

  /J

  Skrivet av jenny — 24 Feb 2008, 22:51

 2. Han sa gratis och inget annat, han sa det 2 ggr också, jag ifrågasatte att det var gratis och han sa att tidningen är gratis och jag betalar bara för utskicket.

  Så ja jag är säker på att han sa gratis och inget annnat.

  Skrivet av Jari — 25 Feb 2008, 09:27

 3. Föresten, säljer du själv samma tidningen och på samma sätt att du påstår att den är gratis eller, eftersom du ifrågasätter vad jag skrev och försvarar försäljaren?

  Finns ingen anledning för mig att ljuga, och jag minns inte fel eller någonting.

  Skrivet av Jari — 25 Feb 2008, 09:34

 4. Jobbar på svenskadagbladet och de vi säger är: "Vi bjuder på tidningen", vilket inte bryter någon svensk lag. Ordet gratis får inte förekomma under någon som helst omständighet och detta informeras väl under utbildningen. Har jobbat där under 3år och det har aldrig varit någon som använt ordet "gratis", däremot har det varit flera tillfällen då den uppringde påstått ovan och samtalet spelats upp och därmed påvisats fel.

  Skrivet av Anders — 21 Jun 2008, 15:05

 5. Jag kan inte tala för vad som har skett andra men jag kan garantera att säljaren sa Gratis till mig, eftersom jag inte gillar telefonsäljare så är jag uppmärksam och jag frågade flera ggr bara för att få säljaren att säga gratis.

  Så det finns ingen tvekan om att denne sa Gratis. Så kom inte och påstå att alla era säljare skulle följa reglerna, det finns alltid folk som faller ur ramrna.

  /Jari

  Skrivet av Jari — 23 Jun 2008, 09:47

 6. "Gratis" och "kostnadsfritt" är ord som inte får användas om några som helst kostnader förekommer, det instruerar man alla telefonförsäljare om.
  Det är dock enligt mig inte ok att säga att man "bjuder" på någonting eller att man "inte behöver betala något"eftersom detta är ren lögn.

  Skrivet av J.M — 15 Okt 2010, 11:32

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor