Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

08 Feb, 2008

Jaris | 08 Feb, 2008 | Huvudkategori | (1182 Läst)

Datorkrasch och Windows Vista är inte att leka med

Den här veckan har inte varit någon höjdare. Min arbetsdator kraschade vilket ställde till väldigt mycket för mig så firman har gått på halvfart den här veckan Jag tar backuper med jämna mellanrum, eller ska jag säga ojämna mellanrum.

Jag har räddat all info som tur är, problemet som jag har drabbats av är att nya arbetsdatorn som jag har haft som backup ifall något händer har Windows Vista vilket inte är någon höjdare, den är seg, den är okompatibel med en massa program, den installerades med Symantec Norton Internet security som stökade till en massa genom att den också segade ner allt.

Vista har en massa processer som körs i onödan i bakgrunden, Vista har program som kontaktar Microsoft var och varannan minut som segar ner ännu mer o.s.v o.s.v

Ni kan läsa om mina vedermödor på forumet

Jag kan säga att Vista är rena pesten, hoppas att servicepacket som kommer ut närmsta veckorna kan lösa en del problem.

Hoppas också att jag får igång min Telia IP-telefon så att jag kan ta mot alla kundsamtal också vilket är Prio 1 för tillfället, patetiskt att Telia inte har fixat en Windoes Vista version av sitt program trots att dom har haft så lång tid på sig sen Vista släpptes !

Så här stressad har jag nog inte varit tidigare under dom 4 år jag har drivit min firma men förhoppningsvis så har jag lärt mig att backuperna ska tas minst 1 gång i veckan och att reservdatorn är färdiginstallerad med alla program jag använder och testkörd så att jag "bara" behöver tanka in alla backuperna och köra igång, inte som nu att alla program ska installeras och testköras efter att något har hänt för det tar en evighet upptäckte jag.

/jv
Kommentarer

  1. Haha, har samma problem. Jag har Vista och har under den senaste tiden haft en del problem med det... men det ordnade sig tillslut, gör alltid kopior på dina filer, det är super duper bra :D

    Skrivet av Filip — 08 Feb 2008, 21:00

  2. Helt klart så är Vista ingen höjdare men jag hoppas få ordning på allt till slut, tar bara lite tid att hitta info om vad man ska göra för att få Vista stabild :-)

    Egentligen borde inte det behövas, läs på forumet om mina rapporter så ser du vilka problem jag har med eländiga Vista, jag är övertygad om att jag löser allt till slut men problemet är att jag har inte tid att hålla på med det här, borde vara som XP att bara installera och köra :-(

    Skrivet av Jari — 08 Feb 2008, 21:05

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor