Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

19 Jan, 2006

Jaris | 19 Jan, 2006 | Huvudkategori | (1265 Läst)

Monte Carlo Rallyt

Monte Carlo Rallyt körs nu i helgen 19-22 Januari. Därmed startar 2006 års WRC säsong. Jag hoppas att dom 2 senaste års världsmästare Sebastian Loeb är lite mänskligare i år i och med att Citroen tar 1 års uppehåll och Loeb kör för privatstallet Kronos Total Citroen istället.

Loeb

Förhoppningsvis regerar han inte lika mycket i år så att det blir lite mer spänning om världsmästartiteln i år. Privatstall kanske är synd och säga för det är ju full satstning där också.

Jag hoppas på att Marcus Grönholm i sitt nya stall BP Ford får en nytändning efter att Peugot som han tidigare har kört för har lagt ner sitt rallystall. Peugoten gick inte så bra så får se om Forden är en bättre bil och att Marcus kan vara med och slåss om Världsmästartiteln och segern i Monte Carlo.

Grönholm

Eller att norrmannen Petter Solberg tar tillbaka världsmästartiteln i sin Subaru för det är en duktig förare som hade lite väl mycket otur förra säsongen. Jag tror mycket på Petter i år.

Solberg

Jag tror också att någon av dom 3 vinner Monte Carlo rallyt. Ska jag tippa en av dom 3 så skulle jag nog sätta en slant på Petter Solberg, trots att Sebastian Loeb har vunnit dom 3 senaste åren i Monte Carlo och trots att jag helst ser Marcus Grönholm överst ;-)

Men det finns ett helt gäng duktiga förare som kan vinna och där ibland ett helt gäng finnar som vanligt som aldrig är ofarliga :-) Undrar när det ska komma fram en duktig svensk i rally igen..

Besök den oficiella WRC-siten för att följa rallyt sträcka för sträcka.

Ha det.
Kommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor