Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

15 Aug, 2006

Jaris | 15 Aug, 2006 | Huvudkategori | (1607 Läst)

Patrik Sjöberg och erkännandet

Det lär ju inte vara någon som har missat att läsa om dom gamla sportikonerna Patrik Sjöberg och Sven Nylander och deras bravader i knarkträsket.

Först vill jag säga att jag är emot knark och tycker att det faktumet att Patrik Sjöberg blev ertappad med att ha dragit i sig kokain inte är en höjdare men inte blir jag chockad av det heller direkt eftersom det just gäller honom, men han tar det som en man i alla fall och erkänner vad han har gjort och hymlar inte med det eller försöker sig på lögner utan vågar stå för vad han har gjort till skillnad från Sven Nylander. Det ända Sven Nylander tjänar är en liten tidsfrist tills analyserna av proverna är helt klara innan han faller desto djupare ner i skiten än om han hade erkänt direkt så som Patrik Sjöberg gjort, det ska Patrik Sjöberg ha all credd för.

Jag är övertygad om att Patrik Sjöberg får tillbaka sin status bland dom flesta ganska snart igen bara han tar tag i sina problem med drogandet.

Sen är det bedrövligt att se att Aftonbladet har gett utrymme åt medierådgivaren och pr-konsulten Paul Ronge att spy galla över Patrik Sjöbergs text i pressmeddelandet som han själv skrev helt utan försök till undanflykter eller försköningar av texten. Paul Ronge är ju patetisk när han påstår att det hade varit bättre om Patrik Sjöberg hade anlitat en PR-konsult som skulle ha skrivit kortare text där han inte hade erkänt något utan istället skrivit att det var första gången bla bla.. knappast! Den mannen lever inte i nuet.

För det första vem hade trott på om Patrik Sjöberg hade påstått att det var första gången ? Inte jag i alla fall och inte många andra heller så på så sätt gör Patrik det rätt och gör som alltid kör med raka rör och hymlar inte utan tar det som en man och erkänner för han kommer tillbaka igen som han alltid har gjort så som Björn Borg och andra bad guys.

Jag själv har aldrig passat in i ramarna utan har gått mina egna vägar vilket kanske gör att jag gillar att folk sticker ut och är lite egna och inte bryr sig om vad alla andra tycker och inte bryr sig om att rätta in sig i ledet, så som Patrik Sjöberg, Ricky Bruch, Björn Borg o.s.v om man ska tala om före detta idrottare (nu menar jag inte att knark är rätt sätt att sticka ut), det finns ju många idrottare idag som sticker ut också så som Zlatan bl.a. Hur tråkig vore inte idrott om alla var som Anja Pärsson eller Carolina Klüft ?

Paul Ronge och andra proffsskrivare är bara patetiska när dom tror att läsarna skulle vara dumma och gå på förskönade texter, men det är ju klart att han och andra PR-konsulter och proffskrivare måste försöka hålla den myten igång om att dom behövs för dom tjänar ju pengar på det.

Tänk om bloggarna på Bloggsite skulle börja försköna sina texter och skriva efter mallar som politiker och andra gör som har anlitat proffskrivare, då skulle det inte längre vara lika intressant att läsa bloggarna, så det är ju tur att det inte händer :-)

Se bara på dom dom flesta politiker eller höjdare i samhället som har hamnat i trångmål och som har anlitat en PR-konsult till att författa deras texter dom har ju oftast också varit körda direkt tack vare att läsarna inte är dumma utan genomskådar texterna direkt, men sånt pratar inte Paul Ronge eller andra proffsskrivare om.

/jv

Edit: Efter att jag skrev inlägget så har nu även Sven Nylander också erkänt att han medvetet hade tagit kokain vilket han ju ska ha credd för, även om han kunde ha erkänt direkt, men det kan ju vara förståeligt att han kanske blev handlingsförlamad med tanke på hur mycket som förstörs för honom inte minst i yrkeslivet med organisationen "Ren idrott".
Kommentarer

  1. Tack för tipset, men jag vet inte hur man gör ^^ hehe.

    Skrivet av Sanna — 03 Sep 2006, 23:24

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor