Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

22 Sep, 2006

Jaris | 22 Sep, 2006 | Huvudkategori | (1239 Läst)

Böter för trafikbrott fördubblas – minst

Jag läste i Aftonbladet om dom nya bötesstraffen för fortkörning och jag tycker att det är ju för bedrövligt. Ok att det är noga med 1 km/tim när det är en väg där det är 30 km/tim för det finns oftast en anledning till att man ska köra väldigt sakta just där.

Men det här med 50- och 90-väg är ju patetiskt att man ska straffas om man kör några kim/tim för fort, en del säger att det är hastigheten som dödar men det är ju inte dom hastigheterna för fort som dödar utan det är ju omdömeslösa förare som dödar.

Att köra 5 km/tim för fort på en normaltrafikerad 50- eller 90-väg dödar ju ingen utan möjligtvis en förare som sysslar med annat eller tänker på annat än bilkörningen.

Att betala 2 000 kr i böter för att man har kört 55 km/tim istället för 50 och 1 500 om man har kört 95 istället för 90 km/tim är bara för mycket. Jag vill minnas att jag läste då för länge sen när det börjades tas upp det här med högre bötesstraff att även den här toleransen och nedskrivningen som polisen har bjudit på skulle tas bort och gränsen ska hållas exakt, men hur ska det funka ?

Var och varannan kommer ju att bötfällas för fortkörning då. Jag tycker dom ska lägga pengarna på att jaga riktiga brottslingar istället för att jaga alla bilförare som kanske råkar peta ner gaspedalen 1 mm för mycket !

/jv
Kommentarer

 1. Ville bara medela att bilden redan är i det formatet! Men tack ändå!

  Skrivet av Janke — 07 Okt 2006, 14:23

 2. Nä det ska den inte egentligen..vet inte riktigt varför det blir så men..ha det bra!

  Skrivet av Janke — 07 Okt 2006, 15:33

 3. Bara några kilometer per mig gör stor skillnad. Jag vill inte låta negativ, men "timme" förkortas "h". Inte "tim". Hur många parkeringsskyltar det än finns där ute så har de fel.

  Skrivet av Tim — 08 Nov 2006, 19:46

 4. Petitesser kanske men för din kännedom så använder man oftast tim för det är inte miles per hour (mph) vi pratar om som dom använder i USA utan kilometer i timmen (km/tim)

  Eller är det riktiga kilometer per timme ?

  Om du kör så ila så att du blir farlig om du överskrider hastigheten med några kilometer i timmen så skulle du nog fundera på att ställa in bilen hehe...

  Skrivet av Jari — 08 Nov 2006, 20:39

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor