Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

30 Dec, 2006

Jaris | 30 Dec, 2006 | Huvudkategori | (1330 Läst)

Nu är Saddam Hussein hängd

Nu är Saddam Hussein hängd. Eller kanske hängd om ni läser det här just nu ;-) Jag läste i Aftonbladet att han kanske hängs innan 4 på morgonen svensk tid.

Jag tror i och för sig att dom vill nog hänga honom så snart som möjligt för att slippa protester och attentat inför att han ska hängas, vilket ju gör att det är en fördel om han hängs så snart som möjligt !

Jag tillhör ju du dom som är emot dödsstraff men ändå för dödsstraff för vissa, visst dubbelmoral men om någon skulle ta livet av någon mig närstående så självklart skulle jag inte vilja att den personen lever när inte den han eller hon tog livet av inte får leva.

Det är alltså lite öga för öga tänkande från min sida, jag tycker att ingen har rätt att ta livet av någon annan men om dom har tagit sig rätten att ta livet av någon så grinar inte jag över att denne också får gå samma väg.

/jv
Kommentarer

 1. Dödstraff är ett tecken på ett svagt frustrerat samhälle, som inte klarar av sina egna medborgare, inte ens att förvara dem. Ingen nyhet när det gäller Irak och dylikt iofs. Med det sagt kan tilläggas att det inte alltid ät fel att döda, men då i självförsvar.

  Skrivet av Max Magnus — 30 Dec 2006, 02:19

 2. Jag håller med dig om att något är sjukt med det samhället där dödsstraffet finns, men samtidigt så är det ju ännu sjukare med individen eller individerna som har tagit sig rätten att döda någon om det inte finns en väldigt stor anledning till det.

  Att döda i självförsvar tycker jag är helt ok, eller om någon har tagit livet av någon annan så som Saddam har gjort så ser jag inget fel i att även han får gå övere till andra sidan.

  När det gäller krig så är det ju värre var man ska dra gränsen men soldaterna brukar oftast inte vara orsaken utan det är dom som leder kriget och som är angripare som ska stå till försvars över vad som har skett.

  Men nu har ju Saddam inte varit angripen utan han har efter eget godtycke tagit livet av många vilket gör att han med all rätt kan hängas och förättaren gör sitt jobb som han med all rätt ska göra.

  /jv

  Skrivet av Jari — 30 Dec 2006, 02:41

 3. Jag håller absolut med er båda två. Jag är också emot dödsstraff men för det i vissa lägen... Gott nytt år!

  Skrivet av Carbe — 31 Dec 2006, 14:12

 4. Ja, inte fäller jag någon tår över Saddam, dock blir man lite fundersam när de hade så bråttom att ha ihjäl honom - nu är det många frågor som aldrig får svar, mycket historia förblir oskriven. Men det var antagligen hela poängen med den skyndsamma avrättningen.

  Skrivet av Max Magnus — 01 Jan 2007, 22:29

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor