Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

03 Maj, 2007

Jaris | 03 Maj, 2007 | Huvudkategori | (1248 Läst)

Aftonbladet äger bloggarna

Jag läste en artikel i Aftonbladet att deltagarna i Idol på TV4 måste skriva under ett avtal där dom ger bort alla rättigheter på varje ord, ton och bild som de skapar under tiden dom är med i programmet ska enligt kontraktet tillhöra produktionsbolaget bakom Idol för all framtid, deltagarna får inte en krona i ersättning för det de presterar under tiden dom är med i programmet.

Nu tycker jag inte att Aftonbladet ska moralisera med tanke på att dom har ett liknande avtal för dom som bloggar hos dom.

Avtalet som alla bloggare hos Aftonbladet har godkänt som inte så många tänker på står det att bloggaren har upphovsrätten till sitt alster men godkänner samtidigt att Aftonladet har rätt att spara och publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga och i redigerat skick. Materialet får också användas för att marknadsföra tjänsten de publicerats i. Schibsteds rättigheter i denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört.

Något sånt kan aldrig hända hos oss :-) Ni äger allt ert alster själva hos oss och bloggsite.se kan inte publicera en bok eller någonting innehållandes det ni har skrivit utan att fråga er om lov först och eventuellt ersätta er för det, nu kommer det ju inte att hända men ni förstår vad jag menar ;-)

Men Aftonbladet och deras koncern tar sig den rätten att göra vad dom vill utan att fråga bloggaren om lov eller ge någon ersättning ifall det dom har skrivit publiceras i t.ex bokform eller annan media i all framtid.

/jv
Kommentarer

 1. Aftonbladet och Idol är skräp. :P

  Skrivet av Bimbo Boy — 04 Maj 2007, 16:07

 2. Tack :)
  Ja, jag har ju bloggat tidigare men somsagt så ville jag vara mer anonym nu ^^

  Skrivet av MarieTherese — 06 Maj 2007, 12:35

 3. Tackar! Jag har bloggat hos blogg.se tidigare men tröttnade på allt strul så nu hoppas jag det flyter på bättre här!

  Ha det bra!

  Skrivet av Therese — 09 Maj 2007, 09:55

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor