Blogg gratis Logga in

Viktigt och Oviktigt

14 Mar, 2006

Jaris | 14 Mar, 2006 | Huvudkategori | (32749 Läst)

Energibolaget telefonförsäljning

Tänk så trött man kan bli på telefonförsäljare. Först och främst så har jag inte bett om att bli uppringd och man kan ju undra hur dom får tag i telefonnummren och om dom får ringa vem som helst.

Sen samtalet som tog några minuter kunde ha kostat mig pengar istället för att jag skulle ha tjänat på det för hur ska jag kunna veta om det han sa var sant.

Han sa att att dom var störst i Sverige och lite annan reklam om Energibolaget i Sverige AB. Det enda infot man fick var att jag skulle tjäna 10% på min elräkning plus att dom skulle bjuda på en månads avgift.

Visst kan det låta bra men hur ska jag kunna veta det, här ringer en helt okänd person till mig från ett för mig helt okänt företag och jag har överhuvudtaget inte funderat eller kollat upp om jag ska kunna tjäna på att byta elbolag. Han kunde lika gärna sagt att jag skulle tjäna 50% på min elräkning för det kan ju jag inte veta heller.

Efter ett par minuter så frågar han efter ett par siffror i min elräkning och då slog jag på bromsen för jag har inte tänkt byta till dom och bad honom skicka info via posten istälet, jag gör aldrig några affärer via telefon med okända som ringer upp mig för det finns för många lurendrejare och bluffmakare som ringer upp folk, nu känner jag inte till just dom här så dom kan ju vara seriösa men som sagt det har inte jag någon aning om.

Hur många har inte blivit lurade till att byta elbolag till Energibolaget utan ha en susning om vad dom ger sig in på ?

Några minuters samtal och infot man fick var att man tjänar 10% och nu gör vi affär. Det måste ju finnas regler för telefonförsäljning tycker jag.

Ni som råkar ut för telefonförsäljare, gör ingen affär i telefon utan be dom skicka information via posten så att ni i lugn och ro kan ta del av den och sen om det ser bra ut så kan ni tänka på saken.

Gör aldrig en affär via telefon utan att först ha kollat upp både företaget och att det dom säger verkligen stämmer för risken är annars överhängade att ni gör en dålig affär som ni kanske inte skulle ha gjort om ni hade haft en chans att tänka över saken.
Kommentarer

 1. Du kan gå in på min sida .."en del av livet" där har jag en länk till NIX. Där kan Du gratis spärra ditt telefonnummer mot försäljare.

  Skrivet av mylife — 14 Mar 2006, 14:46

 2. Tack för tipset ! Då kanske man även slipper kalsongföräljarna som ringer då och då :-)

  Skrivet av Jari — 14 Mar 2006, 14:52

 3. Jag jobbar just som försäljare för energibolaget så jag kan iallafall säga att energibolaget existerar. Om det nu hjälpte dig nåt.
  Sen om det går lite snabbt fram kan man ha i beaktning att vi jobbar utan lön, endast på kass provision.

  Skrivet av anna — 03 Apr 2006, 22:29

 4. Jag kan bara beklaga ditt jobbval, eller vad man ska säga ;-) Ofta så har man nog inte direkt valt att jobba under såna premisser.

  Byt jobb :-)

  Skrivet av Jari — 04 Apr 2006, 09:36

 5. Hejsan!

  Jag har jobbat med Energibolaget i 6 månader och förstår ditt sätt att reagera!

  Men saken är ofta så att dom billigare bolagen måste dra ner på saker och ting för att kunna hålla låga priser för sina kunder samt dom nya kunderna.

  Så det man drar ner på är ju så klart reklam på tv, radioreklam och massutskick av reklam och detta leder i sin tur till låga priser.

  Detta är kanske anledningen till att bolaget var helt okänt för dig.

  Sen får jag ju säga så här om telefonförsäljare:
  när det gäller ust energibolaget så är det kanske inte att sälja någon produkt utan ett erbjudande som låter dig spara pengar som du sen kan lägga på annat roligt!

  Mvh Carl-Philip

  Skrivet av Carl-Philip — 06 Apr 2006, 17:27

 6. Sen jag gick med i Energibolaget har mina elräkningar ökat med nån hundralapp eller två i kvartalet. Nu sist hade de dragit på rejält, nu undersommarmånaderna, när man förbrukar som minst! Från en genomsnittlig kvartalsräkning på ca 400-500 kr till 1698:- Energibolaget har lurat mig, 10 % billigare sa de...HAHA ...jag går ut imorgon.

  Skrivet av Veronica — 10 Jul 2006, 21:59

 7. Visst är det för bedrövligt, men det är ju lätt att luras av en teleförsäljare när det det går så snabbt och dom lovar mycket.

  Sen att det dom säger inte stämmer är ju svårt att ta kolla upp därför att det oftast ska bestämmas så snabbt och dom verkligen vill att man ska bestämma sig på en gång utan betänketid.

  Därför brukar jag aldrig gå på säljsnacket hos teleförsäljarna utan utgår från att det är nåt lurt.

  Skrivet av Jari — 11 Jul 2006, 21:36

 8. tänkte bara säga att anledningen till att elpriserna har gåt tupp så mycket under sommaren inte beror på elhandlarna, utan på producenterna. Dom flesta sätter sitt pris efter elbörsen, så du har säkert inte blivit lurad, utan bara blivit ett offer för energipolitiken som drivs. Tyvärr blandas producenter och elhandlare ihop alldeles för mkt, förtjänsten som energibolagen gör är bara en bråkdel av vad som står på din faktura. Inköpspriset i sommar har varit högre en någon annan gång, så det är inte konstigt att priset på din faktura har ökat oxå.

  Skrivet av jag — 19 Sep 2006, 00:12

 9. Jobbar för ett konkurerande bolag och jag kan bara beklaga att bolag som energibolaget existerar. De erbjuder alltid kunder 10% billigade el även om de i praktiken är dyrare. När man sedan ska lämna dem måste kunden själv ordna med uppsägning och har 90 dagars uppsägningstid.

  De är just nu ett av de dyraste bolaget i Sverige på en av de sämsta avtalsformer som existerar och som man annars bara får när man ej gjort något åt sin el.

  Vad gäller telefonförsäljning finns både för och nackdelar men mycket beror på säljaren. Själv jobbar jag både med provision men också med en bra grundlön.

  Många tecknar inte ett nytt avtal själva även om de tjänar flera tusen/år och då är det bra att någon kan ringa dem och förklara fördelarna och räkna på vad som gynnar dem. Och jag har vid flera tillfällen sparat över 5000 kr till dem jag ringer. Jag hjälper även kunder att bli av med bolag som energibolaget och de är de ofta ganska tacksamma för. Sen självklart vet vi inte om de vi ringer sitter mitt i maten eller redan har ett bundet avtal hos någon annan så många samtal upplevs säkert störande. Men att det skulle räcka med bra service och priser för att folk skulle välja rätt bolag är en stor osaning.

  Många upplever telefonförsäljning som service och andra som terror.

  Skrivet av Gustav — 22 Sep 2006, 15:17

 10. Jag jobbar som säljare för vattenfall. Jag träffar dagligen på människor som gått på den falska marknadsföringen som energibolaget i sverige Ab bedriver. De lovar kunderna via telefon 5-15% rabatt och att de är lägst i sverige med sina priser. sådant är dock inte fallet, det som de i själva verket gör är att de sätter kunder på tillsvidarepris/basprisavtal, där priset varierar månad för månad och Energibolaget själva kan höja hur som helst.
  När man säljer till kund via telefon ska det du säger stämma till 100%. De har blivit anmälde till konsumentombudsmannen ett flertal gånger. Just pga felaktiga uppgifter, tecknande av avtal trots att kunden aldrig gått med på det, + att bolaget själva ringt och tagit reda på de uppgifter som kunden faktiskt skall lämna ut självmant. Det är en skam för elbranchen och framförallt TM branchen.
  Är det så att ni som läser har energibolaget och vill ha hjälp att komma ur det, så skicka gärna ett mejl till min adress så kan jag ta reda på erat pris och se vad vattenfall skulle kunna erbjuda er.

  Skrivet av Sofia Nordström — 17 Nov 2006, 10:42

 11. Läste just Sofia Nordströms inlägg. Vad Sofia glömt att visa är just att Vattenfall (bland andra) ligger på konkurrensverkets bord, med undersökning om konkurrenshämmande verksamhet.

  Vattenfall, Fortum, E.On m.fl. har systematiskt sedan avregleringen "mjölkat" sina tillsvidarekunder (ofast boendes i lägenhet i o m dess onintresse pga låga förbrukningar) på pengar samtidigt som de gett industrier m.m. billiga elpriser, betalda av just privatpersonerna (som de fört bakom ljuset).

  Personligen är jag glad att Energibolaget ringde mig, det var enkelt att byta och blev faktiskt billigare. Dessutom bjöd de ju på elen första månaden! Problemet är bara att när jag flyttade så tog vattenfall tillbaka mig som kund - trots att jag upplyste dem om att jag ville ha energibolaget och nu har de försenat bytet av leverantör i fyra månader...

  Slå ett slag för konkurrensen byt ut monopolet!

  Skrivet av Hampus — 21 Nov 2006, 16:34

 12. Men jösses vad ni klagar! Jag jobbar själv som telefonförsäljare, säljer Vattenfalls elavtal förresten. Visst håller jag med om att Energibolaget är luriga, dom lova mycket med kan inte hålla det, dessutom har dom 3 månaders uppsägningstid på sitt rörliga elpris, inget att rekommendera. Men om ni har gått på någont sådant, så är det ju bara att ringa in till det företaget och ångra sig när ni fått hem bekräftelsen från dom! Enligt distansavtalslagen så har man alltid 14 dagars ångerrätt vid telefonköp, det informerar jag alltid kunden om.

  Skrivet av Oliver — 05 Jan 2007, 08:58

 13. Dessutom varför tror ni att vi telefonförsäljare inte kan skicka ut några papper när ni frågar om det? det heter ju "telefonförsäljning" för det första! För det andra så hade vi inte haft nåt jobb om man hade skickat ett papper som folk ändå bara slänger med all annan reklam. Och för det tredje så är det mycket dyrare för ett bolag att skicka ut hundra tusentals papper som folk ändå struntar i... När någon säger skicka papper så betyder det oftast att man inte är intresserad. Säg som det är istället!!!

  Skrivet av Oliver — 05 Jan 2007, 10:06

 14. Att be en telefonförsäljare att skicka mer info eller avtal via brev är ett sätt att jävlas med er, är man otrevlig så hamnar man på er röda lista och får ta emot desto fler telefonsamtal så det har folk börjat sluta med.

  Att snällt tacka nej hjälper inte heller utan samtalen kommer att fortsätta från diverse piller, el och kalsongförsäljare.

  Men låter man er prata en lång stund och ber er skicka brev så slösar vi bort er tid i ren jävelskap utan att ni kan göra något åt det :-)

  Det finns spärregister men av principiella skäl eller att folk inte vet om det så ringer dom inte och spärrar sitt telenummer, det ska ju självkart vara tvärtom att dom som VILL att nasare ska ringa och störa en det är dom som ska ringa ett register och anmäla sig och inte tvärtom.

  Väljer du ett yrke som telefonförsäljare eller t.ex parkeringsvakt så måste du ju vara medveten att du får ta emot spott och spä från folk, annars är du väldigt naiv.

  Skrivet av Jari — 06 Jan 2007, 17:19

 15. Har själv jobbat på 2 olika elbolag att kan säga att samtliga elbolag är skräp!, Vinsthungriga och omoraliska. Vad jag har lärt mig är dock att Energibolaget är den absolut sämsta leverantören möjligen i konkurrens med GodEl som inte skänkt en krona i sk välgörenhet ännu.

  Skrivet av P-O — 12 Jan 2007, 17:12

 16. Jag är av dem som gått på energibolagets supererbjudande. Det ringde en annan telefonförsäljare och frågade vad jag hade. Efter att han gnällt lite på energibolaget så gick jag till datorn och jämförde priset som mitt lokala elbolag har. Elbolaget gav mig kontrakt på att dom alltid skulle vara 10% billigare än det lokala. Detta är för december månad 06 jag gör jämförelsen. 99,10 öre/kwh energibolaget. Lokala: 78,4 öre/kwh.

  På något sätt känns det som att jag blir redigt lurad... Min årsförbrukning 06 kostade mig 5243:-(snitt 124 öre/kwh -06) med energibolaget och hade jag stannat hos det lokala hade det kostat mig 4089:-

  För alla som får telefonsamtal från energibolaget så spela in det samtalet och anmäl dom sedan till konsumentverket.

  PS: Det egentliga priset jag skulle betala från energibolaget är alltså 3680 om dom hade hållit de 10% dom lovade!!

  Skrivet av Rickard — 17 Jan 2007, 17:42

 17. Tja ba tänkte lägga upp sidan www.energibolaget.nu
  Har precis reggat den nämligen.
  Vad tror du om det?

  Skrivet av Daniel — 19 Jan 2007, 15:28

 18. Jag jobbar på ett telemarketingföreteag och säljer el varje dag. Sättet Energibolaget i Sverige agerar på är helt och hållet oförlåtligt. Man kan inte säga att någon kan spara pengar utan att veta vilket bolag dom har... därför frågar jag alltid vad dom har för bolag, avtalsform etc. sen ber jag om en faktura för att kolla av så att de inte är bundna, och att jag inte får dem att teckna ett avtal som dom inte vill. Sen ska det spelas in på band där man går igenom ett avtal som sedan kontrolleras så att alla uppgifter stämmer.. sen ska kunden få en kopia på avtalet, sen har man 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen.. dem har sveriges högsta tillsvidare och hela deras bolag är ett skämt.. det är dessutom det enda bolalaget som kunden själv måste säga upp sig skriftligt, dessutom har dom tre mån uppsägningstid när alla andra bolag har en månad.. så låt er inte luras av dem. säljer dagligen till kunder som känner sig blåsta av dem.

  Skrivet av Joseph — 01 Mar 2007, 18:43

 19. Blev precis uppringd av en säljare från Energibolaget. Fattade verkligen noll av vad hon sa. Snacket verkade inte ha någon substans. 10% lägre än nuvarande företag oavsett villket man har, låter ju helt absurt!
  Bad om skriftlig information men fick en massa bortförklaringar om att det var för dyrt att skicka. Jag menar, hur dyrt är det att exempelvis snickra ihop ett PDF och maila?
  Gick sen in på hemsidan och under rubriken information om företaget kunde man läsa ett flertal rubriker om vad företaget inte står för och vad man inte gör. Däremot inte en enda rad om vad man gör!
  Jag bad försäljaren återkomma och tackar så hemskt mycket för era inlägg. Nu vet jag vilket beskedet blir!

  Skrivet av Erik B — 15 Mar 2007, 15:27

 20. Förresten ...
  Någon som är bra på matte?
  Vid en snabb blick på Energibolagets delårsrapport 2006 har jag svårt att tänka mig att angivna vinster/kostnader m.m. följer Benfords lag. Någon som orkar kolla?

  Skrivet av Ebbe Bebbe — 15 Mar 2007, 15:30

 21. Jag gick tydligen presis med men blir nu tveksam. Jag menar varför skulle någon betala mer per månad om energibolaget var så bra. Jag får nog ringa och tyvärr göra en ånger.

  Skrivet av Marcus — 17 Mar 2007, 15:34

 22. Hej!

  Det spelar ingen roll om man säger strikt NEJ eller snällt. Jag jobbar med försäljning själv. Vi har ett program som ringer upp och i programmet så finns det olika projekt. Är en kund inte intresserad så sparar vi det på "Ej intresserad" och går vidare. Vi hakar inte upp oss på idioter utan dissar dem.
  Jag tycker att det är omoget att vissa inte tar det på allvar. Bara så ni vet så skriver vi även kommentarer om er konsumenter som är vimsiga av er. Sen kan bolaget gå in och läsa hurdana ni är.

  Skrivet av TM-säljare — 23 Mar 2007, 00:39

 23. "Vi hakar inte upp oss på idioter utan dissar dem."

  "Bara så ni vet så skriver vi även kommentarer om er konsumenter som är vimsiga av er. Sen kan bolaget gå in och läsa hurdana ni är."

  Det är väl knappast någon som har trott något annat än att många Teleförsäljare är rötägg, du bevisar själv att det är så. Så att folk jävlas med er är ju inte mer än rätt.

  Skrivet av Jari — 23 Mar 2007, 10:17

 24. Råkade precis ut för Elbolagets telefonförsäljare och måste säga att jag aldrig råkat ut för mer irriterande dito.

  Tjejen börjar med att presentera sig och företaget varpå jag säger att jag inte är intresserad. Hon fortsätter att presentera och jag repeterar att jag inte är intresserad. Helt plöstligt ändrar hon ton och börjar agera mycket arrogant varpå jag säger återigen att jag inte är intresserad. Hon fortsätter presenatationen om hur mycket jag skulle tjäna bla bla bla, .. jag fick nog och sa "du kan rabbla upp hur mycket siffror du vill, jag är fan inte intresserad." och la på.

  Inte ens asen som säljer för glocalnet är så vidriga.

  Skrivet av yabosid — 26 Mar 2007, 17:59

 25. Tänkte bara flika in med att Godel för en månad sen ungefär skänkte en halv miljon kronor till välgörenhet.
  Såg att det var någon tjomme som påstod att Godel var värre banditer än energibolaget på gurnd av brist av skänkta pengar?!?!
  Var kund hos energibolaget för ett år sen ungefär, gick ut så fort jag kunde! Och det var knappt att det gick ska jag säga! Se upp för dem!

  Skrivet av Jahaja — 30 Mar 2007, 20:09

 26. Så nu har Godel skänkt en halv miljon till de som arbetar på välgörenhetsorganisationerna.

  Godel är en bra tanke, men tyvärr kan jag som konsument inte välja själv vilken organisation som ska stödjas. Jag har t.ex. inte lust att skänka pengar till Cancerfonden eller Röda Korset med tanke på vilka löner de i styrelsen har på dessa organisationer. Och hur kommer det sig att Cancerfonden väljer att lokalisera sig i ett område med de dyraste hyrorna i Stockholms innerstad?

  Skrivet av Göran Axelsson — 01 Apr 2007, 10:44

 27. Göran, just nu samarbetar Godel med tre organisationer: SOS-Barnbyar, Stockholms Stadsmission och Rädda Barnen. Samtliga har 90 konto vilket garanterar att pengarna används på rätt sätt. Här kan du läsa mer: http://www.frii.se/1_fragorosvar.shtml
  Hos Godel kan du välja mellan vilken av dessa tre organisationer du vill stödja. Jag undrar hur du kan få allt du skriver så fel? Vill dock inte uttala mig om Cancerfonden, som inte har något sammarbete med Godel, vilket du verkar tro... David

  Skrivet av David — 08 Apr 2007, 17:32

 28. Såg att nån pratade om att skicka info p åpost eller liknande. Vattenfall ringde mig en dag, och gav ett förslag på avtal m.m. Nu har jag ju vattenfall redan, men det var nån slags fastpris-sak. Hur som helst bad jag dom skicka info per post, och till min förvåning, gjorde dem det. Däremot ville inte energibolaget det, + att när jag frågade hon på energibolaget hette igen, sa hon först elbolaget (eller nåt sånt) men ändrade sig snabbt. De har de tufft, telefonförsäljarna, inget lätt jobb att ha kunder emot sig. (Är ej ironisk.)

  Skrivet av Jimmy — 14 Apr 2007, 16:22

 29. Vart precis uppringd utav en som påstod sig jobba för Energibolaget. När jag först svarade så var det tyst i luren och först efter att jag ropat HALLLLÅÅÅ, så var det en som frågade efter mig. Jag sade att han kommit rätt, varpå han sade: Jag ringer ifrån Energibolaget, stämmer det att du har Öresundskrft som elleverantör? Jag svarade: Hurså? Och fick till svar Aaaaeeeeöööööhhhh, du vet, det står ju på skärmen alltså! Jag säger att det är fel, och då frågar han på Rinkebysvenska och med en stöddig attityd vem som är min elleverantör. "Det har du inte med att göra", säger jag varpå han återgår till ööööhhhhh.... Då lade jag på!

  Nog för att de kanske har ett tråkigt jobb, men de har ju för f-n accepterat jobbet, lönen etc. och får väl lära sig (både att prata svenska) och att det finns mer eller mindre bra sätt att agera på om man nu jobbat på provision!

  Eller?

  Skrivet av Janne — 19 Apr 2007, 14:09

 30. Hehe, ja man ser ju vad det är för personer som väljer att arbeta för ett företag som energibolaget i alla fall. Har själv blivit lurad av dem nämligen, men du Janne kanske ska vara glad att du råkade ut för en säljare oförmögen att tala, så du slapp bli lurad!

  Skrivet av Johnny — 21 Apr 2007, 23:54

 31. Har just fått ett krav från Energibolaget på 380 kr för att jag inte hade sagt upp mitt avtal skriftligen. Jag blev mycket förvånad eftersom jag för 90 dagar sedan ringde upp och sa upp avtalet, vilket jag under samtalets gång tyckte verkade helt giltigt. Tjejen jag talade med informerade om de 90 dagarnas uppsägning (vilket för övrigt är alldeles för lång tid) och jag fick uppfattningen om att allt noterades och att det bara var att härda ut i ytterligare 90 dagar så skulle det vara ok sedan (ingen info alltså om att det skulle ske skriftligen). Men så var alltså inte fallet. Jag nu ringt och undrat över vad den höga administrativa kostnaden på 380 kr består av. Jag har nämligen aldrig tidigare råkat ut för att en administrativ avgift överstiger 150 kr vilket jag också meddelade tjejen. Då svarar hon att det är en straffavgift. Fult, mycket fult av Energibolaget. Jag är glad att slippa dem i fortsättningen. Billiga var de inte heller.

  Skrivet av Marie — 08 Maj 2007, 09:09

 32. Har också fått betalningskrav på 380kr av "Energibolaget i Sverige AB", efter att jag sagt upp mitt avtal. Känner mej helt klart lurad av det här skitföretaget och kommer ägna en hel del kraft framöver åt att informera vänner och bekanta att undvika "Energibolaget i Sverige AB".
  "Peters princip" om inga jippon eller tjafs är bara skitsnack. Han står för just jippon och tjafs, men mej har Peter tjafsat färdigt med för resten av mitt liv.

  Skrivet av Mattias — 14 Maj 2007, 12:44

 33. Energibolaget ringde mig för några timmar sedan och erbjöd mig "lägre elpriser". Jag är alltid skeptisk mor alla försäljare som ringer, den här tjommen repeterade samma meddelande om och om igen och det låter skumt att det lovar att vara billigare oavsett vad jag nu har.
  Jag sa att jag vill kolla på konsumentombudsmannens sida mfl för att se om de har några anmälningar på sig men att han kan få återkomma när jag gjort det.
  Här är det visst inte många som är positiva till dem , den anmälning jag hittade mot dem var dock från 2005 och gällde 2004, sen tror jag att det var något från 3003 också. Det kan alltså vara så att de har bättrat sig sen dess (eller?).
  Jag har i dagsläget GodEl och även om de inte är superbäst så ser jag ingen anledning till att byta till ett annat osäkert företag.

  Skrivet av Petra — 17 Maj 2007, 18:07

 34. Tack alla för att ni delade med er av er erfarenhet om energibolaget. Blev uppringd för ett tag sen det han sa lät bra, men var på väg ut så jag bad honom ringa upp. Hittade denna sida när jag googlade och efter ha läst era inlägg kommer jag definitivt att behålla min lokala elleverantör.

  Skrivet av Jessica — 05 Jun 2007, 18:56

 35. jag kan förstå er som stör er ganska mycket på oss telefonförsäljare att vi kan börja rabbla upp allting så snabbt. men det beror på att våra telefoner är lite efter i bland så vi hör inte att vi snackar med någon förs än 2sec efter att personen svarat.. och jag brukar sitta på kvällarna att sälja just för energibolaget, och jag själv som säljare fattar inte hellre själv varför dom inte kan skicka ut papper om bolaget, försän man laggt en oder. och den kursen som vi fick av energibolagen var mestadels bara om "principerna inte detaljerna" och att dom alltid var billigast, och det lät ju lixom som ett bra argument. men att dom e relativt okända skapar nog en viss oro bland folket för dom. vist det finns ju alltid krångel i alla brancher tex föredetta sydkraft som nu efter stormen gudrun plöttsligt bytte namn till e.on för att inte förlora kunder pga de sora skadorna deras nät fick då ,och då fick dom många missnöjda kunder...
  men om det ska vara så mycket klagande på energibolaget varför har inte då närmare 150 000 abbonenter sagt upp sina abonnemang?

  Skrivet av johan — 27 Jun 2007, 02:24

 36. Hej!

  Tänkte bara sprida min senaste frustration över "Energibolaget i Sverige AB":

  1. Jag fick med 70% sannolikhet inte juniräkningen, förfallodatum 1/6(har aldrig missat en räkning)
  2. Under min 2 v långa semester hinner de skicka en påminnelse som jag betalar den 25/6
  3. Detta visar sig vara 2 dgr för sent då jag får ett vänligt hotbrev från inkasso kryddat med 160 kr
  4. Jag betalar inkassoräkningen bara för att slippa f--skapet
  5. Idag får jag ett meddelande att Svea Inkasso noterat min inbetalning samtidigt som de vänligt ger mig en ny räkning på 160 kr där det står: OM RÄKNINGEN INTE BETALT INOM 8 DGR FRÅN DETTA BREVS UTSKRIFTSDATUM KOMMER ETT BETALNINGSFÖRELÄGGANDE TILL KRONOFOGDEN ATT INLÄMNAS.

  Detta ytterst agressiva tillvägagångssättet stöder mig ytterligare i det kloka i att lämna det relativt dyra Energibolaget i Sverige.

  Skrivet av Max — 29 Jun 2007, 00:10

 37. tänkte bara kommentera veronicas inlägg om att priserna gått upp sen hon gick med.

  Jag jobbar på ett konkurerande bolag och har egentligen inget som helst lust att försvara energibolaget.

  men att priserna stiger hör till vardagen.

  elpris som enligt egen erfarenhet brukar vara populärast att sälja är såkallade rörliga avtal.

  vad det betyder är att kunden (ni) får
  inköpspris + påslag (vad elbolaget tjänar)

  inköpspriset varierar hela tiden vilket gör att ibland sticker priset iväg och kan verka dyrare än vad man hade innan. frågan man egentligen skall ställa sig är,

  Vad skulle priset vara om jag låg kvar vid mitt gamla bolag vid en höjning av inköpspriset.

  Skrivet av Per Lundell — 06 Jul 2007, 14:50

 38. Ha! Blev precis uppringd av energibolaget! Killen (hörde knappt vad han sa för han vimsade runt så) pratade bara om garantin för att min räkning skulle krympa...hmm...fanns inga siffror osv...
  Ha sade oxxo att eon, mitt nuvarande elbolag, är ett relativt bra bolag fast att deras rörliga avtal, som jag då tydligen har, är ett av de sämsta i sverige man kan ha...
  Jag tackade för infon, bad att få överväga med sambon och att han skulle återkomma...

  Googlade lite och har nu utan större bekymmer bestämt mig för att behålla det jag har...

  Även om nu eons rörliga avtal inte är det bästa så är det bannemig säkert inte det sämsta heller...tycker det funkar bra för oss!

  Skrivet av Vickan — 17 Jul 2007, 11:19

 39. Blev uppringd av försäljare för energibolaget nu ikväll vid 21. Tjejen jag pratade med påstod att jag skulle spara 20-30% (baserat på min energiförbrukning)och att energibolaget _Garanterade_ att alltid vara billigast.

  Medans jag pratade med henne surfade jag in på energibolaget.se för att dubbelkolla hennes uppgifter. Följande fick mig att skjuta upp samtalet till måndag:

  1) Jag blev erbjuden 20-30% prisreduktion,
  garanterat lägsta pris.

  Det är olagligt (konsumentköplag, marknadsföringslag, avtalslag)att beskriva erbjudandet så eftersom det inte stämmer med det faktiska erbjudandet. Bland annat tillkommer avgifter osv.

  2) Försäljaren kunde/ville inte skicka information per post eller e-mail, utan ville istället sluta avtal genom att under 30 sekunder spela in ett muntligt avtal.

  3) Försäljaren erbjöd mig 1 månad gratis med 3 månaders prova på varefter jag själv kunde gå ur "när du vill" (enligt försäljaren). Även här olagligt eftersom 90 dagars uppsägningstid gäller, man försöker finta bort konsumenten.

  4) När jag frågade var försäljaren ringde ifrån svarade hon att hon ringde från "Kundinformationsavdelningen" på Energibolaget, men kunde inte ge mit ett nummer att ringa tillbaka till vid eventuellt intresse. Hon ringde också från hemligt nummer (inget konstigt med det men påverkar tilltron något eftersom man inte kan verifiera vem man pratar med).

  I övrigt läste jag här att TM-bolag skriver kommentarer om kunder i sin databas. Skulle vara kul att veta vilket TM-bolag det gäller eftersom datainspektionen inte skulle se med blida ögon inför sådant beteende, det är inte lagligt och kan sluta illa för TM-bolaget.

  Jag stannar hos Vattenfall.

  Skrivet av Jonathan — 20 Jul 2007, 02:03

 40. Har nyss börjat hjälpa min far betala sina räkningar, ändrat adress på alla "trodde" jag. Hör och häpna så dök det upp en påminnelse från energibolaget. Han har sen tidigare ett annat elbolag och betalar nu antagligen dubbelt. Hur kan man lura gamla människor så. Får man verkligen vara så fräck.

  Skrivet av Ulla — 14 Aug 2007, 11:59

 41. Tusen tack för den informationen!

  Blev just uppringd Energibolaget. Lät ju nästan för bra på telefon för att vara sant och det var det ju uppenbarligen inte heller :-)

  Så det kommer bli till ett nej när de ringer upp igen.

  Skrivet av Johan — 04 Sep 2007, 18:23

 42. Efter att ha läst flertalet av alla inlägg här kan jag säga som så att jag arbetade i 4 månader för EBS (Energibolaget i Sverige AB). Jag tvivlar absolut inte på att era elräkningar kan ha stigit osv. men bara så att ni vet så är det ju ett rörligt pris, det ändras hela tiden. Vad säger att ni hade haft lägre priser om ni stannat kvar? Bara en fråga :)

  Sen läste jag också ett par klagomål angående det att allting går så fort och ni inte hinner tänka på saken.... Det är ju så att inom en vecka efter erat samtal så får ni hem papper på allting och kan läsa igenom allt i lugn och ro (det är alltså inget bindande som sker via telefon), enligt distansavtalslagen har ni då 14 dagars ångerrätt när ni fått hem all information. Det betyder ju att ni har ganska gott om tid på er att ångra er!?

  Sen är det också så att det är många försäljare som har för dålig information om saker och ting, ta detta för exempel: "Vi garanterar er att ni får 10-30% billigare el" kan med en gång tala om för er att så är det INTE. Det kan mycket väl vara så att det blir 25% billigare MEN garantin är att EBS ger er en garanti på att alltid ligga minst 5% under, sen kan det ju givetvis bli mer.

  Energibolaget i Sverige AB's garantier i helhet (vilket de utgår från)
  Prisgarantin (minst 5 % billigare än eran tilldelade elleverantör)
  1 Månad gratis.
  Inga bindningstider.

  Hoppas jag gett lite mer information iaf =)
  Har ni fler frågor är ni välkomna att skicka ett mail!

  Skrivet av Nicke — 07 Sep 2007, 11:02

 43. jeg forstår ikke helt problemet med energibolaget. jeg har hatt rörlig avtal der i et år, og når jeg sammenligner prisene med e.on som jeg hadde før - så har jeg hele iden fått det billigere med min nye leverandør...

  Skrivet av Per — 07 Sep 2007, 16:56

 44. Hej!
  Jag kanske skiljer mig från mängden eftersom jag tycker det är bra med telefonförsäljare. Jag får tips och kan kolla upp vad som sägs. Jag har ju alltid som privatperson 14 dagars ångerrätt och faktiskt har möjlighet att ångra mig. Varför är vi i Sverige så negativa? Är det månne att media skrivit negativt om telefonförsäljare. MITT RÅD: VÅGA HA EN EGEN ÅSIKT, VILKET ANNAT ARBETE DISKRIMINERAR VI?

  Skrivet av Birgitta — 11 Sep 2007, 11:59

 45. Jag blev uppringd av dem nyss och var godtrogen nog att gå med. De spelade in ett samtal där jag klart och tydligt gick med på att byta till deras elbolag. Så de har blivit listiga lurendrejare. Nu har de bevis på band om alla som gått med.

  När jag läst inläggen på denna sida bestämde jag mig för att gå ut direkt. Jag ringde upp dem och sade att jag vill ångra mig och då säger tjejen där att det inte går än för mina uppgifter har inte blivit registrerade än. Det blir de först när infon kommit hem i min brevlåda om en VECKA. Sen frågade jag från vilket datum deras 14 dagars ångerrätt börjar gälla och hon sade: Från att du fått hem brevet. Så det återstår att se om detta stämmer. Jag ska ändå ringa dem varje dag efter denna och försöka säga upp skiten.

  GÅ INTE MED!

  Killen som sålde skiten till mig började snacka om vilka slags tjejer som är snygga och vilka som är trevliga och vilka som inte är det och så vidare, efter att jag gått med. Jag tyckte samtalet skulle avrt slut där efter avtalet, men han fortsatte snacka massa opassande skit. Jag blev stött av det han sade om tjejer. Och som om det ens hörde till saken när han ringer o ska sälja el?!?!?!?

  De är hemska och opålitliga!!

  Skrivet av Henriikka — 12 Okt 2007, 16:31

 46. De sade till mig att de inte har någon bindningstid. Och jag frågade de rakt ut om de har någon bindningstid och då sade de rakt nej.

  De har visst 90 dagar....

  Skrivet av Henriikka — 12 Okt 2007, 16:35

 47. när det gäller energibolaget sverige är dom verkligen ett riktigt riktigt dåligt elbolag, dom har brutit avtal åt folk utan att dom ens fattar att dom gör det, för dom frågar inte ens vad kunden har utan dom förutsätter att folk har tillsvidarepris., dom ger ingen information, dom vet inte ens vad det är för avtalsform dom säljer till kunder. dom säger att dom ska ge 10% lägre än vad man har idag, inte ens det håller dom, plus att man inte byter avtalsform utan man ligger på det som kallas tillsvidarepris och som faktiskt ÄR DYRAST, oavsett vilket bolag man har.
  sen när det gäller telefonförsäljning så är det faktiskt så att det finns bra telefonförsäljare och det finns dåliga. framförallt dåliga, tyvärr.

  man ska be om alla uppgifter, vill man ha papper ska man få det, där jag jobbar har vi till och med en ingående telefon där kunder kan nå oss, och DET är något som inte förekommer speciellt ofta i vår bransch.

  hur som haver så ska man byta bolag/avtalform om man ligger på tillsvidarepris, och det finns alltid skit att prata om ett elbolag vilket man än väljer, bara man gör ett val och ser om sin egna plånbok och att allt fungerar som det ska. så ska man egentligen skita i vilket.

  Skrivet av majsan — 04 Nov 2007, 18:44

 48. Saxat från konsumentverket.se

  Ofrivillig anslutning till elbolag/Energibolaget Sverige AB

  Flera konsumenter har från Energibolaget i Sverige AB fått brev där de välkomnas som kunder, trots att de inte har ingått något avtal med bolaget. Negativ avtalsbindning är inte tillåten, varför KO har utfärdat ett förbudsföreläggande för bolaget.
  Konsumentverket/KO hade redan under 2003 kontakter med bolaget angående det aktuella förfarandet. Verket framhöll då att det under inga omständigheter är acceptabelt att konsumenter som inte har uttryckt några önskemål om att få Energibolaget som leverantör får brev där de välkomnas som kund och sedan tvingas ångra sig för att förhindra att byte av leverantör sker. Bolaget utlovade då ändrade rutiner och information till de telemarketingbolag som marknadsför bolagets el och ingår avtal för dess räkning.

  Trots detta har både Konsumentverket och Konsumenternas Elrådgivningsbyrå under 2004 fått anmälningar från konsumenter som fått brev om att de ingått avtal med bolaget trots att de inte har gjort det.

  Enligt förarbetena till marknadsföringslagen är den här typen av metoder, där man utnyttjar konsumenternas okunnighet om gällande avtalsrättsliga regler och ger dem en felaktig föreställning om att avtal har kommit till stånd, klart otillbörliga och bör motarbetas med kraft.

  Skrivet av Laban — 05 Nov 2007, 02:35

 49. Hej!

  Fick min elräkning idag och började fundera på om man har den bästa lösningen. Efter att ha läst kommentarerna här så är jag tveksam. Har Energibolaget idag. Ska jag byta? Vad ska jag byta till? Hur ska jag gå till väga om jag ska byta? Tacksam för svar!

  Mvh Gunnar

  Skrivet av Gunnar — 06 Nov 2007, 19:08

 50. Byt till GodEl, så får Rädda Barnen en slant samtidigt. :)

  Skrivet av Erik — 06 Dec 2007, 20:23

 51. […] Ett inlägg som ligger riktigt högt på Google kommer från bloggen “Viktigt och Oviktigt“, där skribenten förklarar vad denne tyckte var jobbigt med Energibolagets telefonstrategi. […]

  Skrivet av Terrorluren — 09 Dec 2007, 15:29

 52. Hej allihopa!
  Jag har idag energibolaget som elleverantör. Har jämfört och tycker att både pris, support och bemötande har varit helt super jämfört med andra elbolag som jag har haft tidigare. Skulle aldrig byta till något annat. Jag är glad att företag som energibolaget finns så att stora elbolag så som vattenfall, e-on, fortum kör sitt skit monopol och att dem kan ta vilka priser de vill. Konkurrans är alltid bra.

  Skrivet av maria hansson — 12 Dec 2007, 23:06

 53. Se upp för Energibolaget! Gå ej på deras trick om billigare el!

  Citat från energibolagets hemsida:
  "Peters princip: Inget krångel. Inga jippon. Inget tjafs. Bara el. Billigare."

  Inget krångel/Inget tjafs: FEL: man måste säga upp avtalet 3 månader innan man utträder! (annars får man betala 500 kr till dem) - något sådant krångel har inte min tidigare leverantör.

  Inga jippon: FEL: varje månad med el räkningen så får man en färgglad annonsblad som uppmanar en att värva sina kompisar till bolaget!

  Bara el. Billigare: FEL: blev erbjuden -10%, nappade, allt ok, MEN sedan 6 månader efter, stämmer inte situationen... DYRARE...

  Har lämnat detta skit företag! Blir dock så illa tvungen att betala dem 500 kronor eftersom jag missade att säga upp avtalet före jag bad mitt andra bolag att byta tillbaka. Hade ett tillsvidare avtal, så jag reflekterade inte över att det skulla vara 3 månaders uppsägningstid...

  Tillbaka till fortum vilket jag aldrig kommer att lämna!

  Skrivet av Lars — 08 Jan 2008, 12:18

 54. det folk inte verkar fatta är att alla elbolag köper sin el för samma pris sen lägger en del på mer än andra, jag säljer sj el för ett av dom tre största bolagen genom ett callcenter.även om elbolagen gör sin egen el så får dom inte sälja den billigare utan det måste vara konkurans på marknaden för att dom som inte gör egen el ska kunna hänga med.
  energibolaget har 3 mån uppsägning plus att man ska säga upp det skriftligen!! det behöver man inte på alla andra bolagen blev sj uppringd av en säljare från energibolaget i sverige som jag förklarade för att jag hade spotpriset (som innebär att jag betalar bara inköpspriset varje månad med ett påslag på 2.9(borås elhandel)(plus skatt å sånt själklart)
  och hon påstog att hon kunde ge mej billigare!!
  och jag svarade att du kan inte ge mej billigare än det, det finns inget bolag som går under inköpspriset då går dom ju i konkurs, men jo då det kunde hon sa hon så ja blev lite sur för ja visste ju att hon hade fel å ja förstår att många hatar försäljare för en del är helt dumma huvudet men vårt jobb e att vi måste få minst 3 NEJ innan vi får ge oss.

  Vad ni än gör bind inte till fastpris avtal det är vansinne!!!!!
  ja säljer spotpris och det e samma hos alla bolag det som är olika e påslagen det högsta ja sett var 7öre och det e de elbolagen tar ut i vinst

  så har du tillsvidarepris å inte gjort något med din el så byt till spotpris hos den elleverantör du har eller ett annat bolag det är mitt råd som person inte som säljare....

  Skrivet av Sophia — 09 Jan 2008, 15:45

 55. såg att det blev lite dumt me vad ja skrev om fastpris avtal det ja mena var att det är vansinne å binda sej nu när priserna är så höga
  1 årsavtal på mellan 50-60 öre

  Skrivet av sophia — 09 Jan 2008, 16:20

 56. energibolagets 14 dagar ångerrätt börjar gälla samma dag som man pratat med dom inte när man fått papper hem som det brukar va med andra elbolag

  Skrivet av Elin — 10 Jan 2008, 09:47

 57. Hejsan! Jag jobbar som säljare på energibolaget och tänkte bara reda ut lite här.

  *Energibolaget lägger sig alltid garanterat under den lokala elmarknaden(d.v.s. nätleverantören eller lokala el leverantören) Några procent finns inte eftersom det är olika priser beroende på vilken elleverantör du har innan.

  Så garanterat billigare är det! Det är ett faktum.
  Har du dock bytt själv innan blir det inte garanterat billigare.

  *Första månaden är förbrukningen gratis.

  *det är 100% miljövänlig el utan extra kostnad(90%vatten resten sol&vind)

  *Ingen bindningstid, dock 3 mån uppsägning som FLERTALET elbolag har. Den kortaste uppsägningen är på 30dgr.

  *Dessutom slipper man uppsägningsavgift,uppläggningavgift,faktureringavgift m.m

  SÅ tjänar pengar gör man garanterat och energibolaget är faktiskt störst i sverige PÅ LÄGENHETER!!!!!

  uttala er inte om saker ni inte är säkra på så behöver ingen förvirring uppstå.

  Ha det bra.

  Skrivet av Oscar — 15 Jan 2008, 02:47

 58. TILLÄGG: till lars.

  Om reklamen om att värva en vän. Värvar du en person till EBS AB får du 2 månader fri el. Vilket innebär om du värvar 6 pers, t.e.x dina grannar får du ett helt år gratis el.

  Skrivet av Oscar — 15 Jan 2008, 02:53

 59. JA. Det finns telefonförsäljare som är idioter. MEN betydligt fler personer som svarar som är det! Saker man hör från vissa får en att tappa hakan. Har vid ett flertal tillfällen fått höra grova själsord från äldre människor! dom borde ju veta lite om moral och etik. Blir du bemött trevlig VARFÖR beter du dig som en idiot tillbaka?
  Jag trakaserar int dig på ditt jobb. Vissa saker endel häver ur sig är så pass vidriga att det går att anmäla.
  Tacka nej. Men var trevlig åtmåndstonde.

  Skrivet av Telefonförsäljare — 15 Jan 2008, 20:13

 60. Det är väl inte konstigt att folk är förbannade på alla dessa telefonförsäljare när dom ringer ens hem och stör en, dom har inte bett om att bli uppringda av er.

  Du måste ju innan du blev telefonförsäljare varit medveten om att du kommer att få mycket skit när du ringer upp folk ? Eller tror du att alla gillar er och är glada för att ni ringer och stör ?

  Skrivet av Nix — 15 Jan 2008, 20:24

 61. Energibolaget i sveriges säljare kan inte ett skit
  man kan inte sitta å säga att du får det billigare å hela tiden jämföra med det lokala när det inte ens är det bolaget man har!
  man gör bara inte så,
  Allt prat att dom e så bra,
  det kanske dom kunde va om dom gör sej av med dom fulsäljande säljarna.!! alla som jag hjälpt från energibolaget i sverige har vart jätte tacksamma,
  meningen är väl att man ska hjälpa folk inte lägga fälleben för dom?
  Det är inte bolaget det är fel på det är säljarna

  I stort sett alla elbolag har 1 mån uppsägning men bara EBS har 3 mån plus att det SKA vara skriftligen och det nekade säljaren jag pratade med även fast jag sa att det stog på deras hemsida

  Skrivet av Fia — 16 Jan 2008, 14:30

 62. Vi vet att man inte har bett om att bli uppringd. Men många gånger hjälper man människor. Jag säljer vattenfall och dom ÄR faktiskt lägst i Sverige på 3årsavtalen. Kolla själv.
  När jag är hemma tackar jag nej och kanske inte heller känen för att prata. Men jag är ALLTID trevlig sålänge peronen i telefonen är det. Är den inte det DÅ är det berättigat att vara otrevlig tillbaka.
  Det finns faktiskt NIX dessutom. Ett enda samtal och så är det ur världen.
  Måste dessutom tillägga att många faktiskt är trevlig när man ringer och roliga att prata med.

  Skrivet av Telefonförsäljare — 16 Jan 2008, 15:19

 63. hejsan, vi säger aldrig att vi är billigare om det inte är det som står på skärmen(det lokala).
  Gör man det på mitt center får amn sig en riktig reprimand.

  Skrivet av Oscar — 20 Jan 2008, 18:08

 64. ja men alla har ju inte tillsvidarepris hos det "lokala"
  folk byter bolag du vet

  Skrivet av Fia — 24 Jan 2008, 10:56

 65. HAHA du är ju helt kocko i bollen nu är det såhär att alla telefonförsäljare är inte falska, visst finns dom. men jag tycker man ska ge dom en chans att berätta! men det är för folk som dig som gör att man inte kan lita på oss. förresten så jobbar jag på energibolaget och har ljup inlärt mig om allt i deras "avtal" och rörliga priser. så det du säger om 10 % är sant, sen om du vill tro på det eller ej är ditt eget problem. men sitt inte och snacka massa skit som du inte har en aning om vad du pratar om. tack för mig!

  Skrivet av Stefan — 29 Jan 2008, 20:26

 66. nr6: DU GICK MED DEN FASTA DELEN! INTE DEN RÖRLIGA! DET ÄR DEN RÖRLIGA DELEN MAN TAR ÖVER! tänker inte sitta och förklara för såna idioter som dig. HEJ SVEJS!

  Skrivet av David — 29 Jan 2008, 20:28

 67. Jag har sedan en tid jobbat på energibolaget "callcenter" och det är renodlad skit, vi ska ju tro på våran prudukt vi säljer, men det gör inte jag, jag varnar er alla

  "dom säger att dom inte har någon bindningstid, men det har dom.
  dom säger att det är miljöel, men det är kärnkraft!
  dom säger att inspelningen inte är det avgörande, men det är det, om du får hem alla papper och låter dom ligga bara för att du vill bli av med en jobbig tele säljare, så kopplas denna elen på. Du har ju din ångersrätt, det är fördelen"

  Skrivet av Lars — 31 Jan 2008, 22:39

 68. jo, en sak till, läste om god el, som har inte skänkt pengar till någon välgörenhet på flera år, så ni som tror att dom är så bra har FEL. tacka vet jag Storuman, det är bra det

  Skrivet av Lars — 31 Jan 2008, 22:44

 69. Godel skänkte 2007 500 000 kr och februari 2008 ska minst 1 500 000 kr skänkas. Stiftelsen som äger GodEl (GoodCause) står under kontroll, ni kan ringa till stockholms länsstyrelse eller GodEls kundtjänst för mer information.

  Kom ihåg att det finns goda människor där ute som inte bara är ute efter att tjäna mer pengar.

  Skrivet av Marie — 01 Feb 2008, 11:34

 70. haha va fan va massa skit det va på denna sidan då. Jag själv säljer energibolaget och har dom som ellevrantör. Har gjort en besparing på ca 500kr kvartalet.

  Sen ringer ju våran personal upp dom vi sålt till och ser så att allt stämmer. och nästan alla har gjort en besparing. Va fan det är klart som fan att man får en straffavgift och tror att det är dyrare om man bryter ett bundet avtal. Det är la upp till var och en att hålla reda på om man bundit upp sig eller inte. Inte alltid så lätt för telefonförsäljaren att veta när han inte har fakturan i handen.

  Enligt mej och många av mina polare jag sålt energibolaget till så är det absolut värt att testa på. man gör garanterat en besparing speciellt om man tidigare haft Vattenfall,Eon eller Fortum.

  Skrivet av Figge — 05 Feb 2008, 12:15

 71. Stämmer det att man som kund hos Enerbibolaget betalar för Elen i 3 månader i förskott?

  Har man då rörligt hur kan dom "veta" vad dom skall ta ut. Det troliga är då att dom tar ut överpriser och sedan drar av det på nästa räkning. Vilket innebär att man som kund får ligga ute med pengar och dom tjänar ränta..?!

  Skrivet av Barre — 06 Feb 2008, 11:03

 72. Jag ville säga upp mitt avtal med Energibolaget och talade den 21 januari med dem i telefon. Fick besked att uppsägningen kunde sändas in via e-mail, vilket jag gjorde samtidigt som jag begärde läskvitto. Har fortfarande inte hört något från dem trots att jag två gånger talat med dem i telefon och påmint dem. De säjer bara att jag ska få besked inom två veckor. Vad göra?

  Skrivet av Sven-Olle Fjelner — 08 Feb 2008, 11:31

 73. Hittade hit då jag sökte på "energibolaget + klagomål". Jag har sagt upp mitt abonnemang helt enligt reglerna och fick även en skriftlig bekräftelse från Energibolaget att avtalet sagts upp den 13/9, och att jag kunde byta bolag den 1/1-08. Så har oxå skett - och nu får jag en slutfaktura från Energibolaget där jag krävs på en "Avgift för förtida uppsägning" på 380 kronor!
  Sådana tjuvmetoder gillar jag inte. Har sänt en skriftlig protest idag (försökte även ringa men det var 15 samtal före - kanske fler som råkat ut för liknande tjuvtricks?)

  Nå, jag har varit med förr. Råkade ut för liknande taktik från Glocalnet och det tjuvpacket fick krypa till korset såsmåningom sedan jag anmält dem.

  Skrivet av Kai — 11 Feb 2008, 19:13

 74. Oj oj oj. Jag jobbar som många andra här som telemarkeetingsäljare för ett elbolag. Många kunder vi ringer till känner sig väldigt lurade av energibolaget i Sverige. Man kan inte garantera att någon får 15% billigare el när man inte vet avtalsformen, dessutom har jag en kollega som jobbat på just energibolaget. Hon berättar att deras chef ringt till kunder och hotat att stänga av elen om de inte väljer energibolaget. Hur rätt är det någonstans? De förstör för oss som är seriösa bolag.
  Vi råkar ha priser som ligger runt 30 öre vad de flesta energibolagets avtal gör.
  Varför får energibolaget fortsätta när de dessutom varit med och blivit granskade av plus på SVT?

  Det finns seriösa bolag, synd att energibolaget drar ner oss andra i skiten.

  Skrivet av Lena — 05 Mar 2008, 20:03

 75. * 30 öre lägre än energibolaget

  Skrivet av Lena — 05 Mar 2008, 20:04

 76. Hej!

  Jag jobbar som telefonförsäljare för Energibolaget i Sverige AB. Jag använder detta själv och jag har tjänat MASSA på detta. Jag lever i en familj med sambo och en so. min sambo är hemma dagligen tv, och data står på 24h om dygnet. Jag betalar ungefär 205-400 kr på elen. jag bor i 3:a. Jag är SUPERNÖJD med EBS.
  jag fattar inte vad problemet är med folk liksom..Dom går med på att ta ett avtal med EBS på ett RÖRLIGT ELPRIS!!!
  Klart som fan att det går upp och ner.
  Vi säger inga priser til er för att vi ska kunna ha ett gott samvete. Jag har ett gott samvete av detta.
  Om man tar GodEl till exempel så får man betala 1.88 öre EXTRA om man vill ha miljövänlig el. Hos oss är ingår det i elen..Du betalar INGET extra för det. Sammtidigt som dom skänker 10kr/kund om ÅRET till välgörenhet.
  Så om ni vill stå och betala för mycket för elen. FINE!
  Skyll er själva.
  Kolla upp info innan ni dömmer ett bolag.
  Testa och se själv.
  Som sagt innan: VÅGA HA EN EGEN ÅSIKT!!!

  Skrivet av Lena — 31 Mar 2008, 20:51

 77. Lena
  Du har nog rabatt som anställd! Du verkar ju inte ha något begrepp om vad el kostar. Jag bor i en 2:a, har absolut inte dator eller TV står på dygnet runt, är enormt "energisnål" och min senaste räkning från EBS var på 492:-!!!!! Jag ska byta bolag främst för att jag ogillar den långa bindningstiden och dessutom p g a att jag inte tydligt informeras om när mitt avtal går ut.

  Skrivet av Pia — 01 Apr 2008, 14:41

 78. Jag har råkat ut för deras säljare.
  Jag var på stan och handlade varpå en av deras "säljare" tog kontakt och erbjöd mig lägre elkostnader. Det hela gick ut på att han ville ha mitt personnummer och adress för att kontakta mitt elbolag för att veta hur mycket min el kostade i nuläget och så skulle de ge mig en offert. Jag tänkte att det kunde väl vara intressant och gav honom mina uppgifter. Jag frågade dessutom att det inte var bindande vilket det inte var. Han skrev ner mina uppgifter på ett papper och ville att jag skulle signera vilket jag tyckte var lustigt eftersom det bara var ett erbjudande. När jag då kollade på pappret så stod det ung. i rubriken avtal för elleverans. När jag då ifrågasatte så sa han att det inte alls var ett avtal. Jag läste då det finstilta i botten av pappret där det stod (saxat från deras hemsida)
  "Jag har idag ett Tillsvidarepris hos min nuvarande leverantör, och vill gärna bli kund hos Energibolaget ... och överlåter samtidigt EBS, ... att via denna fullmakt säga upp mitt avtal med min nuvarande leverantör, samt hantera eventuella frågor vid leverantörsbytet."
  Detta var då ett avtal han ville att jag skulle skriva på och inte ett erbjudande. Jag tackade självklart nej, varpå han frågade varför jag inte vill ha billig el ...

  Jag mejlade till företaget om denna incidens men de har inte svarat.

  Skrivet av carro — 02 Apr 2008, 15:03

 79. Trött på er blir jag sannerligen, många av er.
  Nasare som ringer? "Om man blir telefonförsäljare eller p-vakt får man räkna med spott o spe"
  Sanning: om det inte funnits telefonförsäljare hade mycket av den minskning av kostnader på fast telefoni (cirka 80%) som skett de senaste 14 åren utbelivit eller kraftigt försenats.
  Sanning: utan p-vakter hade det inte gått att komma fram någonstans då parkeringar hade upptagits av bilvrak och utfarter etc blockerats av "stressade" människor som inte orkar leta upp en riktig parkeringsplats.
  Så visst är det rättvist att telefonförsäljare som sparar pengar åt dig och p-vakter som ser till att vägarna är farbara ska utstå spott o spe. absolut. så vad har du för jobb, för med dina riktlinjer så kan vi ju alla attackera dig, eller hur? (Ta en kurs i marknadsekonomi så förstår du varför vi har det samhälle vi har idag istället för det nordkoreanska eller kubanska, det har inte med att göra att de är svaga o låter en diktator sköta showen, det har med frihet och ekonomiskt välstånd att göra. Det kommer från konkurrens och frihet, saker som i sin tur är beroende av bland annat säljare och människor som ser till att regler efterföljs)

  Och till er andra - om ni blir lurade över telefon så är det självklart beklagligt, och den sortens försäljning ska straffas, men ni måste inse ert eget ansvar i affären. Antingen kollar ni upp saker eller kan ni bli utsatta för bedrägerier.

  Och sist men inte minst så har jag jobbat med EBS i 4 år, kan deras erbjudande utan och innan, och ni har delvis rätt. tar man EBS under fel förutsättningar eller sitter på ett väldigt fördelaktigt avtal idag så kan man mycket väl förlora på att ta EBS. Men för de flesta som bor i lägenhet innebär en affär med EBS en kraftig förbättring. Dessutom tycker jag att vi alla ska hylla alla sorters privata inititiv istället för bolag som Eon, Vattenfall och Fortum som suger ut en kaka som de fått av staten, dvs oss. Allt som är statligt, kommunalt eller landstingsägt borde beläggas med så extrema viten att de inte vågar vara annat än "fare". I polen blev det flera hundra miljoner euro PER DAG för motsvarigheten till Telia när de inte släppte in konkurrerande bolag på telestationerna för ADSL-inkoppling.

  Ni som säljer åt Eon borde fråga kanske däremot titta er om efter ett annat jobb - era försäljningsmetoder är ibland så motbjudande att närmaste papperskorg fått sig en släng av mitt tidigare maginnehåll när jag pratat med drabbade kunder, för till skillnad från EBS så binder Eon upp sina kunder (liksom Vattenfall) på minst 1 år när de ringer till kunden, vilket kunden inte alltid, för att inte säga oftast inte, förstår.

  Inga djur kom till skada under skrivandet av detta inlägg.

  Skrivet av Johan — 02 Apr 2008, 21:19

 80. Pia!

  Jag är inte anställd av energibolaget. Jag är anställd av ett annat bolag som Säljer energibolaget.
  Jag har ingen rabatt bara för att jag säljer detta.
  Absolut inte..
  Men sammtidigt 492 kr på elen för 3 månader är väl inte så farligt. Tänk om du hade fått räkningen varje månad istället då hade den ju inte varit lika hög. Eller!?

  Skrivet av Lena — 03 Apr 2008, 10:32

 81. Hej!

  Förstår mig inte på människor som er som bara ska klaga, kan hända att vissa av er känner er lurade eller besvikna på Energibolaget i Sverige AB, som om EBS skulle vara dem enda man är besviken på?! Jag kan säga att jag är KRAFTIGT besviken på E.ON, för det första ger dem mig en räkning på 1600 spänn för att jag överhuvudtaget ska få lov att använda dem...jag menar 1600 SPÄNN har jag INTE att lägga så där bara rätt ut, ska inte jag få någon el då??!! Och sen är dem förbannat dyra, fick en elräkning på nästan 700 spänn på EN MÅNAD och jag är knappt hemma, jävla rövarpriser dem har...

  Och eftersom jag sitter och jobbar för Energibolaget i Sverige AB så var det ett självklart val för mig, för dem sänker GARANTERAT mina priser med 5%, jag bidrar till en bättre miljö och även till Svenska Naturskyddsföreningen vilket för mig är väldigt för mig att BIDRA TILL MIN EGEN MILJÖ och våra efterlevande...

  Och jag såg att någon skrivit att man skulle få rabatt för att man satt som telefonförsäljare åt EBS, det kan jag garantera er att det får man INTE, utan man sparar verkligen så mycket beroende på vad man hade för avtal när man bytade.
  Och hade ni lyssnat på vad vi säger när vi ringer så hade ni förstått att det ENBART är om ni redan har ett tillsvidarepris som vi kan gå in och sänka era kostnader!

  Lär er lyssna eller sluta klaga på oss telefonförsäljare, vi gör bara vårt jobb precis som er...hur många är det inte som tecknar sina abonnemang på telefonerna över telefon?

  Vill ni inte att telefonförsäljare ska ringa till er så anmäl er till Nix!!
  Sluta klaga eller börja agera...

  Skrivet av Sara — 15 Apr 2008, 13:54

 82. Gud vad intressant det här var att läsa!

  Jag blev (som de flesta här) nyss uppringd av Energibolaget och tjejen som pratade berättade om de 10% billigare osv. och att mitt bolag (fortum) var det dyraste!

  Om Fortum är dyrast vet jag inget om men efter det samtalet betalar jag gladeligen (om det nu är så) en dyrare elräkning bara för att slippa trubbel!

  Det som gjorde mig arg var att hon vägrade acceptera ett "Nej tack". Jag berättade tidigt i samtalet att jag var Nixad varpå hon sa: "Ojdå vad konstigt att jag får upp dig på skärmen, men i alla fall jag vill inte sälja något utan bara sänka dina elkostnader".

  Hon fortsatte rabbla ett tag varpå jag säger att jag inte är intresserad. Hon ignorerar detta och fortsätter. "Vill du inte ha ett lägre elpris?"

  Vid det här laget är jag tillräckligt besvärad för att säga "Nej, det vill jag inte". Hon respekterar inte detta heller så jag avbryter henne med en mer bestämd ton och säger: "Men vänta nu! Jag har talat om för dig att jag inte är intresserad och har även talat om för dig att jag är nixad!!" Hon svarar att det var ju du som fortsatte prata med mig!
  Hon gav sig inte här heller utan fortsatte att försöka övertala mig och tillslut la jag på luren!

  Sen gick jag ut på nätet och hittade den här intressanta sidan och kunde helt enkelt inte låta bli att skriva detta inlägg!

  Skrivet av Anna — 21 Apr 2008, 18:27

 83. Jag träffade en gatuförsäljare från enrgibolaget. jag gick med på att de skickade information hem till mig och skrev på ett papper som han sa var enbart att att jag gick med på att de skickade hem information till mig.
  efter det så reinger de och frågar mig om ett nummer på min elräkning, jag vägrar ge det till dem och de bara fortsätter ringa och säger att jag inte kan avbryta nu.
  När jag nu läser det finstilta på pappret om att "ta emot information" så visar det sig vara en fullmakt. jävla satar

  Skrivet av fredrik larsson — 23 Apr 2008, 15:51

 84. Var har ni fått 10% ifrån?! Om alla hade lärt sig lyssna så hade allting varit mycket lättare...

  Och hur kan det komma sig att alla ska lyssna på vad 1% av sveriges befolkning säger?? EBS har 150 000 kunder idag och ni väljer att lyssna på 0,0001% av befolkningen??!!

  Sen är det en säljares jobb att försöka övertala kunden...

  Alla klagar på telefonförsäljare, det är också ett jobb...Vi klagar väl inte på ert jobb??

  Skrivet av Sara — 23 Apr 2008, 19:25

 85. Någon som vet ifall det stämmer att EBS inte säljer kärnkraft?

  Skrivet av jimmy — 07 Maj 2008, 10:20

 86. Dem säljer INTE kärnkraft

  Skrivet av Sara — 08 Maj 2008, 13:35

 87. Energibolaget i Sverige AB kan verkligen avrådas ifrån. De är helt oseriösa i sitt uppträdande.

  I mitt fall ringde de och erbjöd ett avtal som var utan åravgift samt billigare än E.ON och Vattenfall på det rörliga priset.
  Vidare lovade de att skicka 12 fakturor per år.
  De lovade också en bindningstid på 1 månad.

  Efter detta skickar de en skriftlig bekräftelse där de anger årsavgift 276 SEK, energipris 55 öre/kWh. Energiproset är således långt över vad både E.ON och Vattenfall tar, nämligen 33 öre/kWh för E.ON och Vattenfall 0.4 öre dyrare men utan årsavgift.

  Utifrån detta kan man bara dra slutsatsen att energibolaget är helt oseriöst.

  Skrivet av Otto — 10 Maj 2008, 00:10

 88. Vidare hade de nu nangett bindningstid 3 månader och endast 4 fakturor per år.

  Skrivet av Otto — 10 Maj 2008, 00:22

 89. Hör och häpna! Energibolagets kundservice svarar i telefon efter 1 signal. Det är möjligt att nyttja sin ångerrätt.

  Skrivet av Otto — 12 Maj 2008, 08:33

 90. Jag har blivit uppringd av energibolaget många gånger. De vägrar skicka information och säger hela tiden att de är billigast. Finns inget att förlora med ett byte. Fasta avgiften är samma som du har nu, säger de. Till slut kollade jag på deras priser på hemsidan. Efter lite mailande med dem kom jag fram till att de tar 350:- i fast årsavgift i istället för de 0:- som jag betalar med mitt nuvarande avtal. Det skulle ge en stor ökning av min elräkning.
  Fy för telefonförsäljare. Sällan säger de sanningen.

  Skrivet av Per — 13 Maj 2008, 21:19

 91. Hej Per!

  Det finns en anledning till att telefonförsäljarna ringer dig...det erbjudandet du fick med dem på 0:- i fast årsavgift är BARA om du tecknar det över telefonen, för att vi ska kunna jämföra oss med om det nu är vattenfall eller Sala Heby du har??

  Sen ska ni ju veta att ni är ett fåtal utav alla dem kunderna vi får in varje dag som verkligen klagar på dem...Dem sänker verkligen eran kostnad om ni har ett tillsvidarepris idag...kolla www.energimarknadsinspektionen.se och jämför priserna med www.energibolaget.se så ser ni att skillnaden är enorm på vissa bolag!!

  Skrivet av Sara — 14 Maj 2008, 20:57

 92. Hej!

  Blev precis uppringd jag med. Gick dock med på att bli deras kund. Direkt efter samtalet googla jag....och titta vad jag hitta :D:D. Efter alla dessa skriverier så verkar det nästan som att jag får ta och utnyttja mina 14 dagars ångerrätt :P. Ska dock ut på nån sida för att jämföra dom själv. Ha de bra

  Skrivet av kk — 21 Maj 2008, 13:58

 93. Till KK...

  Varför lyssna på vad 0.0001% av alla kunder säger?? Alla kan inte vara nöjda med avtalet, så är det ju faktiskt...men det är så överallt. Finns många som även är missnöjda med bl.a. Fortum, E.ON, Plusenergi m.fl...Vi är inte unika på klagomål. Testa själv och se, du förlorar absolut ingenting på det eftersom vi ger dig en prisgaranti på att du alltid kommer ha minst 5% lägre pris.

  Skrivet av Sara — 23 Maj 2008, 09:31

 94. Energibolaget må ha ett dåligt rykte, men säg någonstans där de mindre kända konkurrenterna INTE har ett dåligt rykte. Fotboll är ett mycket bra exempel. Markus Rosenberg hånas när man säger att han borde spela istället för att Henke går tillbaka till landslaget. Bara för att Rosenberg inte har en lika gedigen meritlista som Henke, innebär inte det att han är ett sämre alternativ. Henke var inte en världsstjärna från början heller.. men med förtroende växte han.. Notera att jag är HIF:are och därför borde hålla på "Henke"... Det är lite typiskt svenskar.. allt som är okänt blir automatiskt "farligt"... tråkigt sätt att tänka...

  Skrivet av Örjan — 23 Maj 2008, 09:39

 95. Energibolaget i sverige AB är en som har jobbat för ett energibolag och tagit med sig kunder.

  Va uppmärksamma på det finstilta!!!!!!!

  3 månaders uppsägning och de ska vara SKRIFTLIG.

  ingen annan än den som har abonemanget kan säga upp avtalet..... och de är dyrare med detta bolag då de använder sig av andras bolags tillvidarepris!!!!

  se upp ni kan bli lurade.

  Skrivet av lillen — 02 Jun 2008, 14:40

 96. Sara, du måste lära dig att räkna.

  Du säger i ditt inlägg nr 94:
  "Varför lyssna på vad 0.0001% av alla kunder säger?? Alla kan inte vara nöjda med avtalet, så är det ju faktiskt...men det är så överallt."

  I ditt inlägg nr 84 får vi veta att:
  "EBS har 150 000 kunder idag..."

  0,0001% är en på miljonen. Ni har 150000 kunder. Därmed skulle alltså 0,15 kunder ha klagat. Dig skulle jag aldrig köpa något av.

  Du svamlar en hel del. Jag citerar nedan hela ditt inlägg 84:
  "Var har ni fått 10% ifrån?! Om alla hade lärt sig lyssna så hade allting varit mycket lättare...

  Och hur kan det komma sig att alla ska lyssna på vad 1% av sveriges befolkning säger?? EBS har 150 000 kunder idag och ni väljer att lyssna på 0,0001% av befolkningen??!!

  Sen är det en säljares jobb att försöka övertala kunden...

  Alla klagar på telefonförsäljare, det är också ett jobb...Vi klagar väl inte på ert jobb??"

  Först säger du 1% av Sveriges befolkning, sen är det plötsligt 0,0001% av befolkningen. Vad menar du egentligen? Och vad har Sveriges befolkning med klagomålen på EBS att göra? Om 1% av Sveriges befolkning har misuppfattat vad era säljare säger så har ni alltså 90000 människor (60% av era kunder) som är felinformerade. Snyggt jobbat i så fall. Om vi nu istället utgår från din andra siffra 0,0001% av befolkningen är det enligt dig 9 personer som har fattat informationen fel. Bara på det här forumet kan jag räkna till fler.

  Jag blev just uppringd av en EBS-säljare. Det är därför jag skriver. Medan han rabblade sina uppgifter började jag kolla upp EBS på nätet. Hann inte så långt innan jag hör säljaren säga "Så om du springer iväg nu och hämtar din senaste elräkning så väntar jag här."

  What? Vem fan tror han att han pratar med??? Sin butler? Spring iväg du din jävel tänkte jag men jag var hövlig i alla fall. Jag sa att jag inte ville fatta beslut med så kort betänketid och bad honom att återkomma. Då fick jag veta att jag hade 14 dagars ångerrätt. Jag sa att det inte var att tänka på eftersom jag hade varit med om det tidigare och blivit lurad och bad honom att skicka info och återkomma. Då började han svamla om att de ju var ett miljöbolag och papper hör ju till miljön och att det måste jag ju förstå att de inte kan skicka papper hur som helst...

  Nej, jag gillar inte det här blev mina sista ord till honom.

  När jag har läst inläggen här förstår jag att de som försvarar EBS antagligen sitter i bolagets ledning och vill sprida desinformation. Klassisk krigsföring. Skit är vad ni är!

  Skrivet av The Hung Arian — 11 Jun 2008, 14:36

 97. Jobbar för företaget idag som telefonförsäljare... Och det är faktiskt ingen bluff... du kan bara tjna på att byta el i din lägenhet till Energibolaget i Sverige AB. Inga extra avgifter och sånt. Bara billigare än det du har nu.

  Skrivet av Anonym — 16 Jun 2008, 19:10

 98. Jag ville bara säga att god el är ett av de dyraste elbolagen när det gäller det rörliga och det är på grund av sina fassta avgifter.

  Enligt en uppskattning som gjort går 1 öre kwh i välgörenhet som motsvarar en lägenhets kund på 2000 kwh år motsvarar 20 kr per år

  Skrivet av Sofia — 26 Jun 2008, 20:06

 99. Jag tackar för upplysningen om Energibolaget. Jag bor som hyffsat nyinflyttad i Ytterby utanför Kungälv och tydligen är jag därför en attraktiv kund för Energibolaget. Jag fick i dag en påringning av Energibolaget och var väldigt nära att tacka ja, som tur var kikade jag dock upp bolaget och hittade den här tråden. Jag kollade även på Konsumentverket hemsida och insåg snart att jag kunde skatta mig lycklig att jag valt att kontrollera bolaget före jag tackade jag.

  När jag åter blev uppringd upplyste jag den faktiskt väldigt trevliga försäljaren om den information jag hittat på Internet. Hennes snabba avslut på telefonsamtalet vittnar om att hon nog själv var medveten om företagets brister.

  Skrivet av Philip — 30 Jun 2008, 11:38

 100. ville bara säga till johan som jobbar för energibolaget.. Johan skrev : men om det ska vara så mycket klagande på energibolaget varför harinte då närmare 150 000 abbonenter sagt upp sina abonnemang?
  Svaret : För alla 150 000 kunder ni har fattar noll om elen och tror att dom får billigare. dom som har energibolaget är det synd om. deras pengar gör inge nytta. bara hamnar i vd´s Ficka och företag. Blev uppringd av energibolaget själv, och jag fråga varför elpriset går upp av. och Hon visste inte ett skit varför elpriset går up av. själv har jag vattenfall och dom lovar det dom säger. tog bort min fasta årsavgift på 345 kr. och sänkte mitt pris från 61,90 till 39,9 i 6 månader som jag ville ha det. dom svara på alla mina frågor med nöje. fick mer information när vi fixade avtalet med. Vattenfall va billigast på fastpris avtal. står på konsumentverkets hemsida. men energibolaget.energibolagets telefon försäljare är typ om jag skulle ge någon en telefon och prata i den mitt i stan. ingen av presonerna har ingen aning vad dom pratar om. det ända ni är bäst på är att nämna GARANTI EL. borde va GARANTI FEL...
  Inte nog med det. efter 1-2 månader höjer ni elpriset till det dubbla ungefär. snart ligger energibolaget i graven. och hoppas att dom stannar där. och ni som har jobbar som telefonförsäljare på energibolaget. ni borde fasiken få saliv i ansiktet för ni vet själva vilket dåligt bolag ni presenterar. Jag har Skickat ut vaningar till alla jag känner... och gör stor reklam för vattenfall

  Skrivet av Robin Eriksson — 10 Jul 2008, 18:31

 101. Orka med alla som klagar eller. Seriöst. har ni inget annat för er eller?
  Bara för att ni råkar ha ett agg mot nått bolag så orka ta ut det över resten av världen eller?
  Jag menar om man kollar på prickar hos konsumentverket så har energibolaget bara 3 prickar där...Till skillnad mot andra bolag som har fler..jag skiter fullständigt i vilka bolag som har si och så många prickar men tänk om vi skulle starta en sida där man kan klaga om typ Vattenfall eller E:on eller vad fan som helst..Tror ni dom skulle skriva mindre där eller?
  Jag blir bara trött på folk som håller på så här.
  Energibolaget får NÄSTAN enbart sina kundet för att dom ringer. Andra bolag får dom automatiskt. MJag menar, tänk om man blire tilldelad säg fortum eller nått så är man inte nöjd med dom, då kan man ändå inte byta bort dom helt för dom är statligt ägda så då måste man ha dom tills man flyttar nån annanstans. Energibolaget har under snart 10 år fått jobba till sig sian kunder. Tänk på det!

  Skrivet av Orka med alla eller — 10 Jul 2008, 22:29

 102. Till Orka med alla eller — 10 Jul 2008, 22:29
  om du inte orkar med oss så vad gör du här inne?. Vi som är missnöjda håller ihop och slåss mot dom som fulsäljer. men du orkar gå in här och skriva flera meningar. gå och gör nått annat än att kolla runt på klagomål

  Skrivet av Robin eriksson — 11 Jul 2008, 00:32

 103. Till Robin Eriksson

  Det är ju så här att jag blir så trött på er bara för att det känns bättre om ni kollar upp all fakta innan ni kritiserar ett bolag..Om folk lyssnar på vad dom har att säga när man ringer skulle inte folk vara så missnöjda..Jag kollar här bara för att jag själv jobbar för energibolaget..Och är j*vligt stolt över det. Men som sagt om alla skulle lyssna på oss när vi ringer så garanterar jag att ni inte skulle vara så missnöjda. Jag har ju själv kollat upp bolaget och jämfört på egen hand och alla som bor i lägenheter bör byta till oss..Men det är klrt vill ni betala säg typ mellan 500-1000 kr i el så varsågod.

  Skrivet av Lena — 15 Jul 2008, 17:42

 104. Fick nyss samtal från "snackPelle" på Energibolaget som pratade på och pratade på tills vi skulle komma till ett avslut och jag sa att jag gärna ville kolla upp företaget vad andra tyckte om dom. Sa då enbart tack och la på.

  Skrivet av Pinglan — 16 Jul 2008, 16:08

 105. Lena du borde gå och hänga dig ärligt talat. Du är ju så ofattbart okunnig. Snackar om energibolaget som om det vore ett prispressande företag? Bara det att ni marknadsför er med den dyraste avtalsformen säger ju sitt. Enerskitbolaget har vi redan satt dit flera gånger om.
  Då när NI säljer era avtal så säger ni att det är ett rörligt avtal. ETT RÖRLIGT avtal är ett avtal som följer den Nordiska elbörsen Nordpool med ett påslag och elcert. Tillsvidarepris är prisatt av elhandelsbolagen och följer ingen marknad förutom prognoser på hur marknaden rör sig. Klart som fan du är stolt över Energibolaget, utan energibolaget hade du varit arbetslös med höga elräkningar.

  Jag har redan varit i konflikt flera gånger med Energibolaget och era säljare lovar 5% billigare el än vad jag har idag. Idag har jag kanske normalpris hos eon på 60öre/kWh. Er prissänkningen med 5% ger mig 3öre lägre. 3 Öre / kwh på en normalstor lägenhet med årsförbrukning på 2500kWh ger dig en besparing på 75kr / ÅR!!!

  ENERGIBOLAGET GÖR DET! De sänker era priser.. Ni får en månad kostnadsfritt.. men sen så slår det över och blir svindyrt.

  Tar du ett rörligt avtal så får du alltid ett påslag som inte ändras retroaktivt. Glömde nämna detta t o m Vattenfall, Skekraft och Storuman.
  Dessa aktörer har ingen årsavgift. Tar du deras dyraste avtalsform; Tillsvidarepris så är det fortfarande billigare på ett år än Energibolaget.

  Så sitt inte och tala så jäkla gott om Enerskitbolaget i Sverige AB när ni i själva verket är det enda elhandelsbolaget;
  som har varit med i PLUS.
  som kräver skriftlig uppsägning på ett tillsvidarepris.
  som kräver 3månaders uppsägning.

  Trött på marknadsföring som är missvisande speciellt när ni själva som jobbar där tror er vara det bästa elhandelsbolaget.

  Alla jag har snackat med på energibolaget är så okunniga och det glädjer mig att vi har lyckats få era säljare på bandning som
  vi senare har gett till era chefer för att slippa ha med er att göra.

  Jobbar du på Energibolaget så vet du precis vad jag talar om Lena, för det lär ha kommunicerats ut till dig med.

  Vilket elbolag jag jobbar för spelar ingen roll, men jag föddes med el i kroppen och att sitta och läsa hur du tror dig vet så mycket om vad som är bästa valet för elrika sverige gör mig riktigt förbannad.

  Tack för mig!

  Skrivet av kingmilad — 16 Jul 2008, 18:12

 106. Blev också nyss uppringd. Försäljaren pratade väldigt mycket om att det inte var någon uppsägningstid alls vilket ju inte stämmer med det som folk skriver här.

  Jag ville kolla upp bolaget på Internet innan jag slog till och nu tänker jag absolut inte bli kund hos dem.

  Tack för alla som kommenterat.

  Skrivet av Christer — 22 Jul 2008, 19:48

 107. Blev uppring av Energibolaget. Det är inte mycket till erfarenhet när man ställer frågor tillbaka. Man får först fråga vilket bolag de ringer från...
  Det tog ca 50 sekunder med VM i snabbhet och ett 5%igt lägre pris. Sen blev det tyst. Jag frågade då vad gäller saken ?..osv.osv....Jag bad att få tänka på saken varpå försäljaren sa - Kan jag kanske ringa senare idag....Nu var klockan 19:15.....Helt galet.

  Skrivet av macke — 29 Jul 2008, 19:23

 108. Jobbar själv på ett nätbolag i sverige och våra kunder ringer dagligen för att de har blivit lurade av "oss", energibolaget har här nämligen bytt namn till ett som är snarlikt vårat. Fruktansvärt dålig stil

  Skrivet av jens — 01 Aug 2008, 15:51

 109. oh nej har energibolaget varit med i plus, ååh så hemskt. vet själv att när dom pratat om andra saker tex. dator spel så har dom varit helt ute o seglat.

  någon borde kanske granska plus. :P

  Skrivet av krille — 06 Aug 2008, 18:56

 110. Hej

  Jag gick tyvärr på energibolagets bluff via en telemarketing säljare. Blev lovar pris garanti på mitt elpris jag hade i nuläget.
  Jag hade rörligt pris och det spelade ingen roll sa säljaren. Det spelade tydligen ingen roll heller att han gjorde ett privat elavtal på min firma. Sen glömmer han ta områdes id.
  Så han återkommer 6månader senare tar mitt områdes id. Sen får jag snart min första el räkning från Energibolaget i Sverige. Ringer upp dom direkt när jag ser att dom är 35% dyrare än min förra el leverantör.
  Då får jag höra av nån chef på kundtjänst att jag ljuger och kan inte ha så billig el även fast jag har dom 3 senaste el räkningarna från min gamla el leverantör i handen. Och att dom ger bara prisgaranti på standardpriser.
  Synd att säljaren aldrig sa det. Jag ringde mitt gamla elbolag går tillbaka till dom. Då får jag en extra räkning fårn energibolaget i sverige för att jag hoppat av from dom utan 90 dagars uppsägnings tid på 380kr.
  Ringer till dom försöker få dom att ta tillbaka denna skuld då dom har ljugit och lovat mig ett bättre pris och inte hållit det.
  Har är hård som berget och vägrar släppa på detta krav från dom.

  Nu har jag ringt energimarknads inspektionen och konsumentverket och deras avdelning för energifrågor och tydligen går det inte göra något åt detta problem.
  Så jag hoppas bara nån läser detta och blir varnad i förtid.

  Skrivet av Peter — 12 Aug 2008, 12:21

 111. Hej alla lättlurade Svenssons. Har arbetat för Energibolaget men sa precis upp mig då dem utnyttjar deras arbetskraft och lurar både köpare och säljare! 1. Om ni är så dumma att ni ingår ett avtal utan att läsa det finstilta får ni som ALLTID SKYLLA ER SJÄLVA! Att ni ens kan med att gå ut och lipa på ett forum för att ni själva var ignoranta för varningsklockorna och lättlurade det kan jag knappt förstå...än mer respektera. Alltid lika patetiskt när folk försöker vars efterkloka. 2. 14 dagars ångerrätt enligt distanlagen som redan upprepats x antal gånger. Läste ni ens igenom välkomstbrevet eller "litade" ni på telefonförsäljaren bara för att han visste vad ni hette i förnamn ? LOL 3. De flesta som arbetar för energibolaget är mellan 17-19 år gamla och måste arbeta för provision, våga fan inte rikta er kritik mot dem då de endasst föjer ett manus som lättlurade ofta går på!! Dem vet inte bättre, men det borde ni göra!

  Skrivet av Mikko — 21 Aug 2008, 17:36

 112. Intressant debatt trots att den startade för länge sen. Har också bivit uppringd tre ggr nu av energibolaget och vänligt, men bestämt tackat nej. men ändå ska det fortsättas pratas och övertygas om att jag bör byta så till sist vart jag tvungen att vara otrevlig. en försäljare tipsade mig om nixregistret och då sa jag att de istället kan stryka mig från sin lista. men igår ringde de igen.
  Ja,man ska vara trevlig mot försäljare men försäljare ska också kunna acceptera ett nej!

  Skrivet av maja — 22 Aug 2008, 13:06

 113. Måste bara skriva igen nu när jag kollat upp enrgibolagets priser och mitt eget(fortum) som ibland påstås vara det dyraste. Jag vet att fortum inte tillhör de billigaste, men inte dyraste heller. De har olika former av avtal man kan teckna och det jag har med dom idag är billigare än energibolagets så nu vet jag vad jag har för motargument nästa gång de ringer. Till anna som skrev inlägg 82 och också har fortum -de är helt okej för man får alltid bra service och svar på konstiga frågor man kan ha. Dessutom en lättnavigerad hemsida till skillnad fr energibolagets.

  Skrivet av maja — 22 Aug 2008, 13:54

 114. jag säljer själv för energibolaget. Det sk Garanti-el har försvunnit o heter nu Natur-el. det är detta kunden ska få! Har dock märkt att vi försäljare kör samma manus och kunden tackar ja till Natur-elen, men får Nytto-elen. I den finns ingen prisgaranti, samt en merkostnad på 300 kr/år.

  Ni som tackar ja, kolla upp detta, om det blivit fel, så ring in till Energibolaget, så fixar de in dig på rätt tariff.

  Skrivet av carro — 28 Aug 2008, 11:25

 115. det är lika roligt varje gång att komma in på denna sida och kolla va alla skriver...Jag håller med Mikko till 100%...Ni som är äldre än dom som jobbar på Energibolaget borde ju faktiskt veta bättre. Jag menar om ni läser den finstilta delen så vet ni vad det handlar om. Jag menar vi nämner ju faktiskt ångerrätten. det är ju ett måste oavsett vad man säljer. Jag säger så här. ALLA telefonförsäljare accepterar ett Nej men vi FÅR inte göra det egentligen. Det ingår i utbildningen att lära sig att lirka runt nejen. Och som sagt så finns ju faktiskt ångerrätten där till dom som känner att dom blivit lurade. Så kom inte och skyll på försäljarna, ni har ju faktiskt en chans att tacka nej efteråt. Innan vi träder i kraft och ni tar chansen att tacka nej då och klaga över uppsägningstiden på 3 månader. Grejen är ju den att vi är inte det enda bolaget med 3 månader uppsägningstid. Alla bolag har allt från 1-3 månader. Att vi råkar har 3 månader verkar ju vara hela världen för vissa. Visst jag kanske inte kan allt om el men jag verkligen HATAR folk som klagar på nått som man egentligen inte behöver klaga över. LÄS DET FINSTILTA PÅ KONTRAKTET NÄR NI FÅR HEM DET!!!!!! DET GÅR ATT ÅNGRA SIG!!!!

  Skrivet av Lena — 01 Sep 2008, 14:07

 116. Tack Lena för att du äntligen klargör vad telemarketers motto är: "ALLA telefonförsäljare accepterar ett Nej men vi FÅR inte göra det egentligen. Det ingår i utbildningen att lära sig att lirka runt nejen."

  Herregud, hur fan kan du acceptera ett sådant jobb. Detta bevisar ju att ni inte kan föra en dialog på en normal nivå. Hur fan skulle det se ut om personalen på Kvantum jagade dig ur affären med den där säcken torrfoder du bestämde dig att du inte behövde? Du kan ju alltid lämna tillbaka den efter att du fått med dig det hem. Du kanske inte har en hund, men säljaren ska fanimej kränga torrfoder på dig.

  "Så kom inte och skyll på försäljarna, ni har ju faktiskt en chans att tacka nej efteråt."

  Fattar du inte hur otroligt dumt det ser ut när du skriver så där, om man bara läst det du skrev i inledningen?

  ---

  Du klagar på folk som klagar på personal som inte vet vad deras jobb handlar om. Tack för kaffet.

  Det var säkert dig jag pratade med när jag blev idiotförklarad efter att ha tackat nej till ett 10% erbjudande från Energibolaget.

  Skrivet av Per — 03 Sep 2008, 15:23

 117. fantastisk läsning.
  Blev också uppringd men bad de återkomma då jag alltid vill kolla innan.
  Ett bra ställe att se att Enerigbolaget är riktigt dyra är http://www.compricer.se
  Jag byter inte från vatten fall då de låg nästa bäst till.
  Tjoho

  Skrivet av mattias — 03 Sep 2008, 19:57

 118. #115
  Lena helt ärligt, du har ju lekt i en sandlåda av betong som barn. Du är ju sorlig, om säljarna från första början hade informerat rätt så skulle inte distansavtalslagen säga 14dagars ångerrätt.

  Alla bolag har 1-3 månadersuppsägningstid? Nämn 2 bolag som har 3 månaders uppsägningstid på deras tillsvidarepris? Inte bara 3 månader.. Ni har SKRIFTLIG uppsägning. Säger inte kund upp per brev eller via mail så får de straffavgift.

  Sen att du sitter och predikar om hur bra bolag energibolaget egentligen är. Det är ju sorligt,

  Jag säger det en gång och jag säger det igen.

  Energskitbolaget är det största hyckleriföretaget i Svensk el-historia sedan Ekfors Energi.

  Lena läs på och kom tillbaka när du kan något.

  #111
  "LOL 3. De flesta som arbetar för energibolaget är mellan 17-19 år gamla och måste arbeta för provision, våga fan inte rikta er kritik mot dem då de endasst föjer ett manus som lättlurade ofta går på!! Dem vet inte bättre, men det borde ni göra!"

  Du verkar ha lekt tillsammans med Lena i samma betongsandlåda som barn. Du menar att bara för att du är 17-19år gammal så har du inget samvete för vad du säger och vad du gör? Och att de inte skall hållas skyldiga för detta? Hahaha löjligt, om du som 18åring är redo att rösta för Svensk framtid så kan du väl fan ta ansvar i ditt arbetsliv om vad som är rätt eller fel.

  Skrivet av Kungmilad — 04 Sep 2008, 14:31

 119. Efter att läst några av inläggen här så tappar jag tappat all medlidande för telefonförsäljare. Turligt nog är väl (förhoppningsvis) Lena och Mikko undantag, för alla telefonförsäljare kan omöjligtvis vara så underutvecklade varelser. Jag ger er (Lena och Mikko)en diagnos över ert mentala tillstånd och hoppas verkligen ni tar den på allvar för ni verka ha tyvärr tappat all verklighetsuppfattning. Ni är psykopater.

  Skrivet av Psi — 04 Sep 2008, 15:42

 120. Jag kan tala om att telefonsäljarna överlag är som och arbetar och tänker som Lena och Mikko. Ofta är det ungdomlig oförstånd men även äldre telefonsäljare arbetar omoraliskt p.g.a provisionslön vilket har gjort att dom helt enkelt skiter i att tala sanning bara dom får ett sälj.

  Skrivet av Rita — 04 Sep 2008, 16:13

 121. Jag jobbar för Energibolaget och allt som står här är skitsnack..
  Varför skulle vi ljuga för evt. kunder?
  Om jag ljuger för en kund på telefonen får jag ju skiten och förlorar mitt jobb.. Och jag tjänar inget på om jag fixar kunder, jag får lön/timme..

  Kom inte och smutskasta bolaget..

  Skrivet av ff — 06 Sep 2008, 18:18

 122. Enligt Compricer så är Energibolaget överlägset dyrast

  http://www.compricer.se/el/result.php?powercomp=2000&contract=1&activeform=simpleform

  Skrivet av Lisa — 06 Sep 2008, 19:33

 123. #121

  Så får du skiten och förlorar ditt jobb? Snacka inte skit! Vi har satt dig två säljare från ditt kära företag. Då de hävdar att de har rörliga avtal när de säljer tillsvidarepris. Och att ni har Sveriges billigaste elpriser.

  Så ta och gräv ned dig och ditt företag du jobbar för.

  Skrivet av Kungmilad — 09 Sep 2008, 13:10

 124. Energibolaget

  Enda elhandelsbolaget som marknadsför sig själv på tillsvidare pris.

  Enda elbolaget i Sverige som har 3 månaders uppsägningstid på ett tillsvidare pris.

  Det enda elbolaget i Sverige som kräver skriftlig uppsägning av avtalen.

  Enda elbolaget i Sverige som har 100% miljöel? hahaha

  Så kom inte och säg att "smutskasta inte företaget" Ni har uppmärksammats i PLUS och alla som har haft er vet att det är billigt 1:a månaden (då är det gratis) sen blir allt svindyrt.

  Skitbolag.

  Skrivet av Kungmilad — 09 Sep 2008, 13:14

 125. Fyfan vad jag hatar såna här bolag. Gör mitt eget yrke så jävla mycket svårare.

  Vad folk än tycker om teleförsäljare är det ett yrke som behövs. Jag blir själv irriterad när jag blir väckt på min lediga dag. Men den enda gången en försäljare lyckats övertala mig har det blivit till min fördel, precis som han sa.
  Om säljaren lyckats väcka ditt intresse är det väl ganska självklart att man skriver ner priser de säger och ställer frågan "Vad har jag idag?". Fråga även exakt vilka priser som ingår, säg åt dom att inte utelämna något. Har du sen allt nerskrivet på papper och har en extra kostnad kan du, om inte få avtalet ogiltigförklarat iallafall sätta försäljaren på arbetsförmedlingen där han gör mindre skada.

  Ett annat problem är otillräcklig utbildning. Vissa säljare vet helt enkelt inte att det de säljer är dyrt och ofördelaktigt. Se till att den du pratar med har koll

  Senast igår räknade jag ut att en kund hade 50 000 kr i öppningsavgifter på sin telefonräkning. Anledningen är att han betalade öppningsavgifter för sin kortläsare varje gång en kund betalade med kort. Men visst, vi är alla scum of the earth.

  Skrivet av bajsen — 10 Sep 2008, 10:20

 126. När Energibolaget ringer och säger att de är ensamma om att miljöcertifieras av Svenska Naturskyddsföreningen, DÅ LJUGER DOM!!!

  Att bli uppringd av någon som helt sonika ljuger en i örat!! Otroligt!

  Och det är uppenbart att man inte kan lita på deras prisuppgifter heller.

  Må blixten slå ner i Energibolaget, det skulle gynna företagsklimatet om inte annat...

  Skrivet av Janken — 19 Sep 2008, 10:07

 127. Hejsan! Jag förstår eran upprördhet men tänkte reda ut en och en annan fråga. Jag har jobbat med Energibolaget i över 2 år och vet hur det fungerar.

  1. Blir det billigare?

  Förutsatt att säljaren sköter sig och inte säljer till någon med ett annat bolag än vad som står på skärmen kommer det ALLTID att vara lägre än ditt lokala elbolags rörliga elpris.

  2. Är det någon bindningstid?

  Nej det finns ingen BINDNINGSTID överhuvudtaget, dock finns 90 dagars UPPSÄGNINGSTID. Stor skillnad på dessa två. Uppsägningen skall ske skriftligt (Brev, Mail eller Fax)

  3. Är det miljöel?

  Elen är ursprungsmärkt och kommer ifrån 90% vatten 8% vind och 2 % solenergi. Energibolaget har SVENSKA NATURSKYDDSFÖRENINGENS BRA MILJÖVAL stämpel. (Även kallad falken). Ingen kärnkraft används nuförtiden.

  4. Hur är priserna jämfört med andra?

  Jag kan vara helt opartisk och säga att energibolaget har väldigt bra elpriser, dock är vi inte alltid billigare än alla bolag, men på lång sikt gör du alltid en bra besparing oavsett vad du hade innan.

  Många missförstånd är inte Energibolagets fel utan oftast sommarjobbande 16-åringar som inte riktigt vet vad de säger.

  Upplever du att du blivit lurad? Skriv vad det handlar om och din mailadress så skall jag försöka hjälpa dig.

  MVH

  LINUS

  Skrivet av Linus — 01 Okt 2008, 14:22

 128. #127 Linus

  Du måste fan skoja med mig?

  Vad kallar du en uppsägningstid på 3 månader? Ej tidsbundet? Faktum är att ni är den enda aktören på marknaden som kräver 3mån uppsägningstid och det skall ske skriftligt.

  Vidare, Ingen kärnkraftsel används nuförtiden? Hänvisa mig till den källa som hävdar detta påstående. För det är helt fel, kärnkraftsel används visst.

  På lång sikt så blir du av med skjortan och lönen genom att ha energibolaget. Det enda rätta idag är Skekraft eller vattenfall. För visst är det så linus.. ringer ni en som har normalpris hos eon.. så får de ett antal % billigare el men de får fortfarande betala årsavgiften på 345:-

  Men ringer ni till vattenfall så får de ett par procent billigare MEN årsavgiften blir borttagen om de kommer till er.

  Ni slipar marknaden och jag njuter än idag när vi kommer till folk som har energibolaget för de är de lättaste kunderna att ta.

  Skrivet av Milad — 04 Okt 2008, 19:07

 129. ENERGIBOLAGET,Jag blev uppringd av dom.och det lät mycket bra BILLIGAST jo jag tackar, dom är förbanne mej INTE billigast ,dom pratar om din förbrukning.MEN dom nämner inte ett dugg att dom har en fast årsavgift som tillkommer på 264 kr och dessutom en årsavgift på nytto el på 300 kr,Det är jävligt fräckt att lura konsumenten på detta vis.DOM SKRIVER I SIN REKLAM; INGET KRÅNGEL_INGA JIPPON_INGET TJAFS_ BARA EL_BILLIGARE_HELT ENKELT, LURENDREJARE.FALSK MARKNADSFÖRING, GÅ INTE PÅ DERAS BLUFF.

  Skrivet av jonny johansson — 06 Okt 2008, 17:45

 130. Okej, Energibolaget lurar kunder genom deras egen girighet... Ett riktigt skitbolag, men det finns ett bolag i sverige som utnyttjar alla svältande och sjuka barn för att tjäna pengar, Godel.

  Godel hade 2007 ca 65000 kunder draget på ett snitt på hela året, som mest 67000 kunder. Godel skänkte då 500.000kr till välgörenhet. Enkelt räknat vad blir då 500.000kr/65000kunder? = 7,69 kr per kund skänker alltså Godel till välgörenhet! Godel:s Årsavgift ligger på 29-79kr/månad, alltså 348 kr på en förbrukning upp till 1000kWh (Vilket är så lite så att i stort sett ingen har det) 468 kr för 1000-5000kWh som den absolut vanligaste årsvgiften att ligga på när man bor i en lägenhet. Kollar man på elpriset så ligger det just nu ganska bra, men kolla tillbaka på ex. Juli Augusti så låg Godel lika dyrt på rörligt elpris som Vattenfall. Fast vattenfall hade då 39kr i månaden mindre dessa två månader. Vilket då är ett motiv till att godel inte bör ha så höga priser för att skänka ca 7kr/år/kund till välgörenhet. Kom ihåg att allt överskott ska skänkas till välgörenhet...

  Gå in på godel och kolla deras finansiella information, Rörelseresultatet 2007 hamnade inte på 500.000kr som skänktes till välgörenhet, där står det att 4,4 miljoner blev nettoresultatet!

  Alla elbolag är svin, förutom mitt lokala bolag som ligger på 106 öre/kwh inkl moms + skatt nu i oktober...

  //Peace, eran elskling!

  Skrivet av Fredrik — 14 Okt 2008, 01:33

 131. Hallå

  Milad- du kan inte ett dugg om elen.

  Energibolaget är det bästa prispressande elbolaget som finns. dom ringer tillsvidare kunder och hjälper dem. Vad vet du.

  Kärnkraft finns. linus jobbar ej med oss

  Skrivet av Mohammad — 18 Okt 2008, 22:36

 132. Mohammad, SE OCH LÄR!

  "Du som kan allt om elen"
  Ge mig lite billig el hos enerskitbolaget!
  Detta är priserna hos er idag:

  Aktuellt Nytto-elpris
  Fast årsavgift 375 kr/år inkl. moms.
  El/Kraft Skatt Moms Total
  95.80 27.00 30.7 153.5 öre/kWh

  Vattenfall erbjuder fast 3år:
  3 år Fast
  62,30Öre/kwh Totalt: 111,63Öre/kWh
  INGEN ÅRSAVGIFT

  Besparing hos vattenfall jämnfört med Energibolaget med årsförbrukning 3000 om denna prisplanen håller sig. Ungefär 1500kr/år

  Storuman:
  1år Fast 61.26 öre/kWh totalt: 110.40öre/kWh
  Besparing vs energibolaget ca 1600kr / år!

  153.5 öre / kWh! PRISPRESSANDE??

  Läs på innan ni kläcker ur er skitsnack!

  Tack hej!

  Skrivet av Milad — 20 Okt 2008, 18:02

 133. Energibolaget sänker faktiskt priserna, med tanke på att ni har ett rörligt pris så går ju priserna upp och ner, varför blir ni då förvånade att det är dyrare efter 6månader? Priserna går ju som sagt upp och ner efter marknaden...

  Skrivet av Stina — 23 Okt 2008, 22:54

 134. Förstår inte att några av er blir förbannade på försäljarna. Dem går ju bara efter ett manus och som någon annan sa här ovanför så är dem mellan 17-19 år. Dem vill bara tjäna pengar och om deras coola säljcoach säger till dom att säga det som står på pappret så tror dom sjävlfallet att detta är sant.. Gå på företaget Energibolaget inte säljarna!

  Skrivet av Niklas — 23 Okt 2008, 23:08

 135. Du verkar ju inte ha koll på något inom branschen?
  Energibolaget sänker priserna? Med tanke på att ni har rörligt? Rörligt följer en elbörs där du har ett påslag. Energibolagets "rörliga" avtal, tillsvidare pris, ja de kallar det så olika så jag vet inte heller vad det heter.. det följer ingen direkt börs utan antaganden på hur marknaden utvecklas. Den enda gången du sparar pengar med energibolaget är den första månaden, då får du en gratismånad. Annars så går du alltid minus med energibolaget.

  Skrivet av Stina — 27 Okt 2008, 19:02

 136. Jag jobbar åt energibolaget ochhar gjort i det i snart två månader, ja kan säga så hätr, ja har haft energibolaget två gånger, och frsta gånger för två år sedan då var det skit, menb idagens läge när det e ändrat, att dom ger en SKRIFLIG PRISGARANTI, och jo dom skänger pengar de gör dom.. till Svenska naturskyddsföreningen.
  Energibolaget är för det andra det ENDA bolaget som har 100%grön el. inte ens god el har det utan dom har enbart 75%. Och för vissa kunder e detta en jätte viktigt infomation faktiskt..

  Nej sedan Energibolaget ändrade och allt, då e fan det mycket bättre jag bytte från E.ON till EBS och sänkte som fan! hos E.ON betalade jag 994kr/kvatal hos EBS 423kr/kvatal.. det e då minsann inget skit...

  Skrivet av Alexandra — 04 Nov 2008, 18:12

 137. Någon som har besökt en torgförsäljning med energibolaget i något köpcentrum eller liknande?

  Hur gick det till i så fall? Hur såg avtalen?

  Mm..

  Skrivet av Franz — 04 Nov 2008, 19:36

 138. Till Alexandra:
  Energibolaget är dyrare än E.on.. dom där lustigkurrarna till chefer du har, har inte informerat dig om att det du betalade ho E.on både är el och nätavgift, vilket det inte är hos energibolaget!!!!

  Jag jobbar själv med telemarketing och säljer el åt vattenfall, vi ringer mycket till lägenhetskunder, och varje gång man kommer till en kund som har energibolaget så är det ett garanterat sälj!! Så jag vill även tacka ESB, för att dom har så höga priser!!!!!

  Att ESB är dyrast i Sverige går inte att missta sig på: Deras kunder sitter med ett så kallat nytto elpris (vanligtvis) som då ligger på 95,8 öre/kwh.. medans t.ex vattenfalls tillsvidarepris som dom jämför med ligger på 69, öre.. plus att ESB tar ut en årsavgift på 375kr/år, vilket vattenfall har 0!!

  Alla elbolag är på ren svenska skithögar!! men det gäller att inte välja den största högen av alla!!!
  Sen om man ska tala om om godel så kan man ju undra hur dom har råd med sina reklam kampanjer om dom skänker överskottet till välgörenhet???

  Men en slutsats kan man ju iaf dra: att det finns en anledning till att ESB är:

  1. Svartlistade på konsumentverket
  2. Är det elbolaget som får mest klagomål VARJE ÅR!!!
  3. Plus att dom ljuger till sina kunder!!

  Energibolaget är för trögtänkta, icke läskunniga, och gick ut med IG i matte både från högsatie och gymnasium!!!

  Skrivet av ss.ztrand — 05 Nov 2008, 01:00

 139. Till ss.ztrand :

  Jag vet gott och väl om att det är så att hos E.on hade ja både el och nät. men F o r t f a r a n d e så säker de mina kostader att betala för två fakturor... fortfarande har ja sänkt min elkostad oootroligt genom byta från Eon.

  2 Ja, jag vet om att Vattenfall inte har någon årskostad men vet du vad! Den har även EBS tagit bort hos Vattenfalls kunderna vi byter! = Vi säker fortfarande kostaderna då.

  3 Men visst det finns så klart idioter som ljuger för folk men så e det nog på alla bolag, men man inser till slut att det inte löna sig alls.! Föör bolaget som skötte telefonförsäljningen till EBS fick sluta rätt snabbt, EBS gick neråt och det kan också beror på att deras chefer ringde och hotade folk. där imot ska ja säga Jag har A L D R I G ljugit för en kund ska ja säga dig, ja tjänar inte någonstans på det, ja går 1. på timmlön med provition. och den räknas efter ångerätten... Om ja nu skulle ha ljugit skulle alla använt sin ångerätt ju eller hur?
  Nej på ett snitt ligger ja nere otroligt mycket från vilka använder den av närmare 500 avtal så e det enbart 2.12% som använt den. Och med lite enkel räkning blir det 47st bara.

  För det 4.e så gick jag inte ut med ett enda IG i betygen jag var en av de topp elver på skolan, ja Har gått Fordons programet vilket betyder jag e en jävel på allt med bilar men även pluggar till Nätverkstekniker och jobbar på Telenor! Så nog fan e jag inte någon trögtänkt idiot som jobbar åt Vattenfall

  För övrigt så är det VATTENFALL som ljuger för sina kunder. På Greenpeace hemsida kallas Vattenfall för " Sveriges största klimatbovar" Av vilken anledning?
  Jo för det statliga Vattenfall försöker prfilera sig som miljövänliga men bullshit de släpper ut MERA koldioxid än H E L A sverige sammanlagt!

  45% Av vattenfalls total elprudktion kommer från Fossila bränslen
  33% Från kärnkraft
  22% Från förnyelsebaran källor
  inte ens 1% står för Vindkaft.

  Och ja visst ja säger samma sak om God el också,
  Jag har tagit reda på att inte ens Lasse Åberg använder själv God el!
  Att deras årsavgift ligger allt mellan 400-950kr okså det e sjukt!

  Nej Tack och lov för EBS!

  Skrivet av Alexandra — 07 Nov 2008, 09:38

 140. Din avlöning måste vara stor för att ha samvete nog att lura folk med såna inlägg du hela tiden gör alexandra!

  Skrivet av franz — 10 Nov 2008, 22:01

 141. Alexandra.. är dittt namn egentligen Peter?

  Skrivet av Fritz — 12 Nov 2008, 14:41

 142. Till Alexandra

  Vad bra att EBS har en skriftlig prisgaranti nu.. frågan är bara hur många kunder vet att dem behåller sin årsavgift? eller ännu värre att prisgarantin gäller mot din lokala leverantörs tillsvidarepris.. det vill säga det priset alla som någonsin haft el vet är det dyraste alternativet.

  Håller sedan förövrigt med ss.strand om att så fort du träffar en kund hos energibolaget är det alltid garanterat sälj.

  För övrigt har Lasse Åberg just godel på sin privata villa, det vill säga sin villa i Båstad. Sen att han har Eon på sitt museum beror på att godel i dagsläget inte vänder sig mot företag.
  Lite smått nyfiken från vart du får dina uppgifter?

  Kämpa på hos energibolaget så får vi andra säljare en enklare vardag med "lätta byten" till kunder!

  // ännu en elsäljare

  Skrivet av EBS? — 13 Nov 2008, 01:24

 143. Jag jobbar som elrdåggivare på vattenfall. och det är ren fakta att energibolaget är sveriges dyraste elbolag. jämför själva på www.energibolaget.se Ni som jobbar där, ni har blivit lurade. Läs själva! Jag har pratat med hur många som helst som har blivit missnöjda. TRO MIG! det är inget förmånligt elbolag. alla andra elbolag är förmånligare oavsett vilket man har!!!!

  Skrivet av Rebecca — 18 Nov 2008, 20:49

 144. Miljö Miljö Miljö Miljö Miljö ???????

  Ska kolkraften läggas ner?
  är då sveriges befolkning redo att pröjsa mer för el? eller ha tålamod att vänta lite till?
  Där är frågan om miljö.

  och till Alexandra.

  Roligaste inlägget jag har läst.
  Nr 1 lär dig att skriva.
  Nr 2 Om du är så smart varför är du inte vd på IBM ?
  Nr 3 gör oss alla en tjänst.
  Kom inte in hit igen

  Skrivet av Mr X — 24 Nov 2008, 03:07

 145. Här kommer en till Telefonförsäljare med en kommentar.
  Jag stöter på kunder dagligen på mitt jobb som har EBS. Dom har fått det där erbjudandet som heter "garanti-el avtalet" jag kan bara informera om en sak. Och det är att garanti-el avtalet finns inte längre. Dom som hade det hamnar automatiskt på nytto-el avtalet som just nu ligger på 95.80 öre kwh exl moms inkl moms är det 153.50 plus en årsavgift på 375 kr inkl moms.
  Energibolagets försäljare ringer också och säger att odm erbjuder 10% billigare el. Det ärbara BULLSHIT! Jag fattar inte ens att Energibolaget fortfarande kan få finnas. Dom grundlurar sina kunder!
  Jag träffade personligen en utav dom som hade startat EBS i sthlm. Jag sa: Du vet att nu grundllurar era kunder va? Varav idioten säger: Ja, men det blir massor med pengar i slutändan.

  PASSA ER FÖR ENERGIBOLAGET!

  Skrivet av Linnéa — 25 Nov 2008, 18:25

 146. Alexandra.. Hahahahahahaha!!!

  Vilken källa använder du dig av förutom din chef på Energibolaget? Kamma luggen och läs och lär!

  Vattenfalls elförsäljning kommer från följande:
  49.7% av Kärnkraft
  50.2% av Vattenkraft
  0.1% Fossila bränslen och torv

  Dessa värden är deklarerade av EPD - Environmental Product Declaration.

  Och dessa deklarationerna är tredjepartsgranskade och certifierade samt registrerade och publicerade av International EPD Consortium – IEC, lilla gumman! (Tidigare certifieringar gjordes av Svenska Miljöstyrningsrådet).

  "Tack och lov för EBS"

  Ja tack och lov för ett elhandelsbolag:
  - som marknadsför sig på tillsvidare pris!
  - som kräver 3 mån uppsägningstid på ett obundet avtal.
  - som kräver skriftlig uppsägning annars tillkommer en straffavgift.
  - som har varit med i plus, inte en gång utav flera.

  Jag vet att det svider men jag tog tillfället till akt att sätta ihop en lista på hur många personer som upplever att energibolaget är ett bra val.

  Här kommer listan:

  Och med detta så vill jag tacka för mig och meddela att du är nu officiellt ägd!

  Skrivet av Kungmilad — 25 Nov 2008, 20:39

 147. "ENDA bolaget som har 100%grön el. inte ens god el har det utan dom har enbart 75%. Och för vissa kunder e detta en jätte viktigt infomation faktiskt" - Alexandra

  Hahahahahhahahahahahhaahhahahahahhahahahha!!!

  Skrivet av KungMilad — 25 Nov 2008, 20:52

 148. Jobbad som telefonförsäljare för konkurrerande elbolag i 2 år.

  Jag har varit i kontakt med Energibolaget ca 10 gånger. Bara för att. Slutsatsen är att de är okunniga idioter som endast luras, och kan en enda mening: "Du får lägre elkostnad". De vet inte verkligheten. Bolaget GER inte lägre elkostnad, förutom första månaden som är kostnadsfri. Sedan bryter helvetet loss. Detta är inget jag hört från 100 kunder.. Utan vi snackar tusentals kunder.. Och även utifrån den information jag fått av dem via tele. Jag kan mer om deras bolag, än de själva kan.

  Värdelösa, outvecklade neanderthalare som förstör TM-ryktet grovt.. Har hjälpt så otroligt många kunder under två år att få lägre elkostnad, så det finns inte.. Även mot deras vilja.. För jag har varit säker på att de tjänar på det...

  Skrivet av Rawweus — 28 Nov 2008, 03:08

 149. Många säger att Energibolaget har varit med på "plus", har inte sett detta.. Var kan jag hitta detta program? Dom lägger ju ut sina program på internet och där finns inget om Energibolaget. Ljuger ni?

  Skrivet av Olle — 04 Dec 2008, 23:05

 150. Haha vilken debattsida detta är! Men håller helt med er, energibolaget är inte direkt elbolagens änglar! Inte direkt GodEl heller som lovar att skänka pengar till välgörenhet (väldigt fin tanke) och gör det säkert också - till en viss del beroende på hur stor vinst dem går med. Vattenfall tex. skänker alltid samma procent till välgörenhet - oavsett vinst.. Undvik Energibolaget iaf!

  Skrivet av Micke — 05 Dec 2008, 16:13

 151. det plusprogrammet var typ för 2 år sedan så det ligger nog inte ute

  Skrivet av ss.ztrand — 05 Dec 2008, 16:35

 152. Energibolaget i Sverige har jag och det funkar utmärkt! Har fått bra och billig el och klagar absolut inte! Sluta snacka skit och säga att det blir dyrare, för mig blev det ungefär 6% billigare och dom sa att jag skulle få 5%! Jag är nöjd!

  Skrivet av Ville — 05 Dec 2008, 17:24

 153. Jag blev precis uppringd av Elbolaget Sverige AB, det är 3e gången samma tjej ringer mig på ett halvår nu. Varje gång har hon bett om en tidigare faktura från mitt nuvarande bolag, vilket jag inte haft, så jag har meddelat henne att jag inte är medveten om vilket bolag jag har och att jag inte bryr mig om det. Nu har det kommit en faktura från ett annat bolag och idag ringde hon upp igen, jag var 90% på väg att byta men googla upp det i sista sekund och bad om att få läsa igenom lite sidor och om hon kunde återkomma imorgon.

  Jag lär väl säkert ha blivit bunden till något av deras avtal nu fast jag sa nej precis på slutet. Jag hoppas att så inte är fallet, vi får se vad som händer om hon ringer imorgon!

  Det verkar i alla fall som att de flesta är missnöjda med dem!

  Skrivet av Björn — 09 Dec 2008, 21:15

 154. Jag har blivit uppringd ca 5 ggr i år, jag har blivit förbannad varje gång vilket gör att dom tror att dom hämnas genom att ringa mig om och om igen. Jag lovar att jag håller ut längre än dom och kan jävlas med varenda säljare dom har så fortsätt bara att ringa.

  Det är ni som förlorar arbetstid och får ta skit från mig så mig gör det inget att ni markerar mig som osåld och att jag ska ringas upp igen, ja det är så dom gör telefonnasarna, dom fattar bara inte att dom förstör för sig själva bara när dom gör så. IQ är ju inte så hög hos den genomsnittlige telefonnasaren.

  Skrivet av Anders Zorn — 09 Dec 2008, 21:27

 155. Jag tycker bara att allt dethär är hemskt. har jobbat med el i över ett och ett halft år. varje gång jag kommer till någon som har fått Energibolaget via telefonen så tycker man synd om dom människorna som blivit lurade. Det är inte ett rörligt pris det är inte ett fast pris det är ett gissat tillsvidare pris som tex låg på 95öre/kWh när andra bolag hade tillsvidarepris på 78-82 öre/kWh. varför gör man så? varför fakturera i kvartalet? då har man ingen chans till att rädda situationen om priset gått upp.

  Jag har kommit till en kund som energibolaget som jag inte kunnat ge ett bättre pris till och det är på ett och ett halft år. Denna kund hade själv ringt in och klagat på Energibolaget och fått ett fast pris via kundservice som var lite dyrare än andra fastpriser var då men billigare än priserna var när jag ringde.

  Det finns mycket man kan säga om Energibolaget och jag har valt ordet tragiskt.

  Skrivet av Mattias — 11 Dec 2008, 19:08

 156. Varför klagar ni som inte ens testat EBS?? Jag är säljare för EBS, jag gick över till dem när jag började jobba här och jag har sparat 1000-lappar på kort tid...Hade E.ON ifrån början där jag fick räkningar på 400-600:-/mån och nu har jag betalt 1000:- på SJU MÅNADER!! DVS. jag har sparat MINST 1800:- på dessa månaderna vilket innebär 3600:-/ÅR...självklart använder jag dessa pengarna till något mycket roligare än mina elräkningar... Vad är det man brukar säga till småbarn? Jo, testa innan ni säger om ni tycker om det eller ej...

  Skrivet av Sara — 17 Dec 2008, 16:18

 157. Sara, tack för att du bekräftar att du är tappad som barn!

  Först och främst så handlar energibolaget endast med lägenhetskunder. Och du som bor i lägenhet konsumerar ytterst sällan över 4000kwh / år. Om du inte har knarkodling och driver allt ditt med halogen lampor..

  Vidare, det är lätt att jämnföra elhandelsräkning mot en räkning där du får både elhandel+elnät.

  Du som är så mån om dina pengar kanske borde läsa på när det gäller matte, för det är den enda som krävs för att inse att energibolaget är skit och de driver en pinsam marknadsföring.

  Förstår mig inte på de som sitter och hävdar att energibolaget är sååå bra och bäst priser? Ni har ju fan facit framför er som säger tvärtom. Snacka om att lida av förnekelse!

  10 0000 flugor kan inte ha fel, ät skit!

  Skrivet av KungMilad — 29 Dec 2008, 19:56

 158. Tack för denna sida !! Kommer att utnyttja 14 dagars ångerätt så fort pappren hamnar i postlådan .. stort minut till Enegergibolaget!!

  Skrivet av Lisa — 08 Jan 2009, 11:41

 159. Lisa:
  Eller så kollar du om det blir billigare på det dom skickar hem. Blir det billigare är det ju bara att köra på..

  GOT DAMN people are stupid!

  Det är 158 personer som har skrivit här varav kanske 120 st säger att det är dåligt. Energibolaget har ca 200 000 kunder dvs 0,006 % tycker det är dåligt.. Jag har Energibolaget och det är underbart om man jämför med Lunds energi!

  Fy fan vilka trångsynta människor det finns

  Skrivet av Olle — 09 Jan 2009, 11:54

 160. @Olle. Det är ju bara 158 stycken som har hittat till den här bloggen, tänk om alla hade hittat hit, då hade nog den där procenten på dom som tycker det är dåligt också varit högre.

  Hur många procent blir det om man räknar 120 av 158 då ? Mycket högre !

  Skrivet av Rita — 09 Jan 2009, 13:19

 161. Rita: det stämmer, men då får du också tänka dig att detta hade varit en positiv blogg och inte en negativ och din röst hade knappast blivit hörd. Det finns många som kritiserar vattenfall just nu också, men det är ändå bra! Va fan det finns alltid dom som är missnöjda, alla kan inte vara nöjda!

  Skrivet av Olle — 11 Jan 2009, 19:35

 162. ENERGIBOLAGET; NÄÄ FYFAAANN!

  Skrivet av Olle — 16 Jan 2009, 11:41

 163. Energibolaget är kort och gott ett riktigt jävla bluffbolag. UNDVIK!

  Skrivet av Anonym — 21 Jan 2009, 01:31

 164. Haha, det är galet kul!

  Energibolaget är dom fulaste fiskarna i elhavet, dom spelar inte riktigt med öppna kort.

  Det ni ska göra för att kolla över elen är detta:

  1: Googla på elpriskollen.se
  2: Gå in på fösta längen, där kan ni hitta vilket elbolag som är billigast och på vilka avtal.

  Om inte annat till alla er som pratar om miljövänlig el, läs på lite om telge energi!

  Skrivet av Aiesr — 21 Jan 2009, 15:57

 165. EON ÄR BÄÄÄÄÄÄSSSSTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!

  Skrivet av Camilla — 21 Jan 2009, 20:33

 166. Självklart är det så att alla elbolag har sina för- och nackdelar. Jag tycker det är bra att det är en fri marknad till skillnad mot Ryssland där folket får ett elbolag tilldelat sig och får nöja sig så.
  Sen att det finna aktörer på marknaden som är fruktansvärt oseriösa och tar hutlösa summor för i princip ingenting förstår jag inte.

  Att GodEl inte skänker några pengar till välgörenhet är lite fel. Varje kund har faktiskt skänkt "hela" 33:- under det senaste året. Att kunderna har en månadsavgift på mellan 29 och 69:- låter kanske inte mycket men blir en himla stor årskostnad innan årets slut. Sanslöst är det väl ändå att man betalar som minst 29:-/månad när man inte skänker mer än 33:-/år?

  Och Energibolaget kör små räder och erbjuder en gratis månad. Visst kan väl det ses som en fin gest, men när man sen inte vet om man får sin el den dag det är bestämt eller om man får vänta ett X antal månader, det vet man aldrig. Sen ringer de kunder som nyss fått nya fjärravlästa mätare och påstår att de nu MÅSTE byta elleverantör. Ruggig lögn! Men visst, vill man leva på hoppet och gambla med sin ekonomi kan man alltid tacka bolag som Energibolaget att de finns.

  Alla människor har en egen fri vilja och att då välja elbolag är en del av det hela. Frågan är ju bara vad som är viktigast; tryggheten eller risken? Sen finns det alltid den detaljen med årsavgifter som kan diskuteras. Vissa bolag tycker sig ha rätt att pumpa kunder på onödiga pengar för att erbjda sin el, andra inte.

  Välj själv helt enkel men se till helheten det är mitt råd.

  /Vattenfallanställd

  Skrivet av Liningsson — 22 Jan 2009, 14:41

 167. Jag hade också en säljare på EBS som ringde till mig och sa att de kunde sänka min kostnad med 10%. Hon ville att jag, under inspelning, skulle bekräfta att jag hade tillsvidarepris idag.

  Jag har kollat priserna och tillsvidarepris är dyrt, men att byta till rörlist hos nuvarande leverantör gör man bara genom ett telefonsamtal.
  Tillsvidarepris hos Fortum: 135 öre/KWh
  Rörligt pris hos Fortum: 105 öre/KWh

  Man kan alltså tjäna betydligt mer än 10% på att bara gå från tillsvidare till rörligt pris hos sin nuvarande leverantör.

  ESB tar för övigt 123 öre/KWh enligt deras hemsida.

  Om jag fattat det rätt så finns det ingen anledning att byta till dem.

  Skrivet av kattfan — 29 Jan 2009, 22:09

 168. Vattenfall
  Rörligt pris: 104,60 öre/kWh
  Årsavgift: 0kr

  Energibolaget
  Pris: 123.73 öre/kWh (står inget om rörligt eller tillsvidare)
  Årsavgift: 325 kr/år

  Priserna hämtade från bolagens hemsidor och är inklusive skatter, etc.

  Någon som kan förklara hur det går ihop med prisgarantin?

  Skrivet av Hundjäkel — 29 Jan 2009, 22:19

 169. Sitter här och säljer vattenfall just nu faktiskt! Jag älskar energibolaget, så fort nån kund har dem så är det en order man har där till 100% moohahaha :)

  Skrivet av Jakob — 30 Jan 2009, 13:08

 170. Jag jobbar åt vattenfall, energibolagets så kallade "prisgaranti" gäller bolagens tillsvidare avtal, dom ska vara 5-10% billigare än det tidigare bolagets tillsvidare pris. Dom ger dig med andra ord ett tillsvidare avtal, dom byter dyrt mot dyrare. Jag har jobbat åt Energibolaget innan, men efter lite reaserch så såg jag vilka svin energibolaget är, och vid det laget så sa jag upp mig.

  Skrivet av Aiesr — 02 Feb 2009, 15:42

 171. Jag har sett en faktura från EBS där de ligger 5% under lokala bolagets tillsvidarepris på själva elpriset, men sedan lägger de på kostnad för elcertifikat som sedan 1/1 2007 skall ingå i elpriset, i varje fall om man har fast eller tillsvidarepris. Totalpriset är alltså högre än det lokala bolagets dyra tillsvidareavtal. EBS lurar även till sig kunder genom att säga att eftersom man bytt mätare så måste man byta bolag. Finns även exempel på att man sagt att det lokala bolaget skall upphöra med elhandel och att EBS skall ta kunderna. De är gangsters svin och pensionärsrånare och de stackars ungdomar som jobbar åt dem är lika lurade som kunderna. Elmarknaden är tuff, "uppstickarbolagen" verkar ibland ta till metoder som är fula - Energibolaget står dock i särklass. De stora bolagen är ofta bättre än vad tidningarna ger intryck av. De vanliga lokala/komunala bolagen är ofta bra, ibland något dyrare än t ex Vattenfall som köper marknadsandelar med prisdumpning.

  Skrivet av El vetare — 03 Feb 2009, 21:13

 172. Jag hade själv EBS och bytte sen till Yellow Stom, men först ville de ha 500 kr i straffavgift för att jag inte skriftligt sagt upp elavtalet, jag klagade och fakturan ändrades. Se upp för detta bluffbolag!!
  Att det dessutom är 3 månaders uppsägningstid på ett tillsvidareavtal är också högst märkligt

  Skrivet av Peter — 04 Feb 2009, 23:18

 173. Kan bara instämma med många ovan - Riktigt skit!!! priset högt; dryg kundtjämst som inte har koll; lovade på tfn att man kunde byta lev inom ca 30 dagar men fakturerar sen starffavgift om 380:- för att uppsägningstid på rörligt är 90 dagar (så har de mage att kalla det rörligt). Enligt annan lev så är det bara Energibolaget som har det. Grrr! Är så jävla sur!

  Skrivet av Daniel — 05 Feb 2009, 10:52

 174. Hej. Jag vill bara tillägga en sak. Förstår om ni är arga på telefon Fsg. Men energibolaget i Sverige är ingen bluff. Jag jobbar åt dom och vi får lära oss en hel del ang andra bolag. Jag tror säääkert många av er som har skrivit på denna sida jobbar för andra bolag. Jag vet mycket om era bolag också, men jag är en bättre erson och håller det inom mig. Och vad som gäller 901 dagars ångerrätt. DET ÄR SVENSK LAG OM ATT DET ÄR 90 DAGARS UPPSÄGNINGSTID Herreguud. Om ni ska påpeka något ang detta så ta reda på saker och ting först. Vattenfall, Fortum e.on You name it. Alla har 90 dagars uppsägningstid. Det är därför man får sin el i sin lägenhet tre månader efter välkommsbrevet. Vill bara säga detta och försvara ett mycket bra och pålitligt bolag. Tack för mig. !!

  Skrivet av Sara — 05 Feb 2009, 21:13

 175. Sara: Nej, majoriteten av alla elbolag har 30 dagars uppsägning. Det enda ni är ensamma om är att ni kräver skriftlig uppsägning, varför?

  Skrivet av Jenny — 07 Feb 2009, 17:03

 176. Sara: Snacka inte skit, 90 dagars uppsägningstid och det ska ske skriftligt är bara energibolaget i sverige som har! Energibolaget ÄR ett bluff företag. Jag har själv jobbat för det, fy fan vilket skit. 5% lägre elpris är på det lokala nätbolaget dvs har man Lunds energi som nätbolag och sedan EOn på ellevrantören som sänker Energibolaget på Lunds energi INTE på EON! Man kommer alltså att få en högre elräkning då EON är billigare än lunds energi. Men visst vi säger att man har lunds energi på både nätet och på leveransen, då får man, förhoppningsvis, sin sänkning där hemma och allt är frid och fröjd.. Eller? Njaa efter ett år med energibolagets tillsvidareavtal så övergår det till ett sk "nytto" avtal. Vad jag har förstått så är ett nyttoavtal bland det dyraste som finns. Energibolaget ÄR ett bluffföretag. Varför tror ni dom använder telesäljare för att locka kunder?

  Sluta försvara energibolaget bara för att ni är säljare åt dom. Det är fel!

  Skrivet av Olle — 07 Feb 2009, 18:52

 177. Av dom elbolag som idag existerar i Sverige är det Energibolaget som har bäst avtalsvillkor , utan tvekan!

  Skrivet av Peter — 13 Feb 2009, 15:39

 178. Sara: Vad har dom prackat på dig nu? Jag har jobbat med detta länge, jag har jobbat åt energibolaget. Jag vet vad dom går för. som "Jenny" sa så är majoriteten 30 dagar. Sara, sätt dig in i elmarknaden, läs på och återkomm til mig när du gjort det.

  Skrivet av Aiesr — 13 Feb 2009, 16:55

 179. Energibolaget ringde precis mig och sa att de var billigast (prisgaranti) i mitt lokala område (dvs Stockholm...) på elpriset samt att de inte hade någon fast avgift. Stämmer verkligen det sistnämnda? Enligt deras hemsida har de fasta avgifter.
  Jag förbrukar bara 1600-1700 kWh per år så den fasta avgiften är väldigt viktig för mitt pris. Jag har idag rörligt elpris idag med Vattenfall och slipper då den fasta avgiften (dvs sparar ca 300 kr per år).

  Skrivet av Pelle — 14 Feb 2009, 16:03

 180. Hej.
  Jag säljer också åt energibolaget och det är mycket som vi inte talar om. Men att hacka på säljarna tycker jag är fel. För vi har en press på oss att vi måste sälja, och jag skulle gärna jobba med något annat men arbetsmarknaden är inte direkt anpassad för unga. Jag säljer för att överleva, men jag är inte speciellt förtjust i produkten själv. Men jag försöker att vara så trevlig och förstående mot dem jag pratar med. Om ni inte vill bli uppringda igen säg bara att ni har ett bundet avtal så ringer vi inte er igen.
  Tack för en intressant diskution.
  mvh
  Markus

  Skrivet av Mackan — 15 Feb 2009, 16:20

 181. Pelle: nej stämmer inte, fastpris har dom! Tror det ligger på 300-350 kr

  Skrivet av Olle — 17 Feb 2009, 13:57

 182. Gjorde en snabb uträkning på elpriset hos min lokala leverantör och Energibolaget Jag blev en smula jättechokad,
  (jag är tyvärr kund hos Energibolaget just nu och jag jämför med min senaste faktura mot nuvarande rörligt pris hos Öresundskraft som var min gamla leverantör)
  Om jag slår ut samma mängd överförd el hos energibolaget och öresundskraft mot deras örespriser hamnar jag på:

  Öresundskraft: 1490,35
  Energibolaget sverige: 2464,85

  Jag Fattar inte hur man överhuvudtaget kan få ta detta extrema överpris, Det är fantomej helt sjukt.... Behöver jag nämna att jag har lagt in om byte av leverantör, jag kommer t.o.m. gå med på straffavgiften på 380kr, jag menar totalen blir ändå mindre med straffavgiften pålagd (1490 + 380 = 1870)

  En väldigt missnöjd kund som kommer avråda alla han känner att ingå i avtal med energibolaget så länge han lever

  MVH/ S

  Skrivet av Svanne — 18 Feb 2009, 00:48

 183. Det ända som är bra med energibolaget är att man säljer när man kommer till någon som har fått dom. Det är bara att be dom ta fram fakturan eller ta fram priset via deras HEMSIDA där man ser PRISET och alla som kan matte kan lätt se att om man väljer något annat avtal hos en ny leverantör så får man ett billigare pris.

  Skrivet av Mattias — 05 Mar 2009, 12:39

 184. jag jobbar som för närvarande som telsäljare och det är massor av folk som vill att man ska skicka dem pappersreklam istället.

  Frågan är bara om folk verkligen vill ha reklam via papper, det är bara en dålig ursäkt. Själv slänger jag all min pappersreklam.

  Skrivet av henke — 11 Mar 2009, 12:32

 185. Det är klart att det är ett svepsjäl men att dom vill ha papper, det är just därför majoriteten av alla säljbolagen inte skickar papper längre....av den anledningen.

  Skrivet av Aiesr — 12 Mar 2009, 17:38

 186. Intressant diskussion.
  Det som är mest intressant är att energibolagets "säljare" inte ens är i närheten av att kunna skriva korrekt svenska.
  Besök wwww.elpriskollen.se och www.energibolaget.se. Svart på vitt...

  Har själv idag Vattenfall. Var tvungen att gå ut på elpriskollen för att studera hur jag låg till. Bor i lägenhet och fann att Vattenfall i princip låg billigast, eller bland de billigaste, oavsett avtalsform. Energibolaget lyste dock med sin frånvaro i dessa jämförelser. Anledningen? De säljer ett Tillsvidarepris som är långt över marknadspriserna...

  Så... säljare för Energibolaget: Jag förstår att ni är en outsourcad TM-byrå som ringer på uppdrag för Energibolaget. Ni säljer på den informationen ni får - såklart! Ta er dock en stund funderare, surfa lite elpriser, läs era egna avtalsvillkor och ni kommer att finna att ni säljer en av elmarknadens dyraste och minst förmånliga produkter. 5-10 % billigare? Njaaa...

  Skrivet av Energibullaget — 16 Mar 2009, 16:35

 187. Jag jobbar själv på energibolaget, är inne på min tredje vecka och börjar ärligt talat bli skeptisk mot företaget jag jobbar för. Men till mitt, och många andras, försvar måste jag säga att INGEN väljer detta yrke. Är man fattig och i behov av pengar tar man de jobb man kommer åt. I mitt fall är det så at energibolaget är det enda stället som har hört av sig av alla dom jag har sökt till. (jag söker flera jobb varje dag) Framför allt i dessa tider är det svårt att få jobb. Enligt min erfarenhet av att vara säljare måste jag säga att om man försöker va trevlig blir folk skeptiska och skäller ut en eller slänger på luren så ni som tycker att telefonförsäljare är otrevliga kanske får en bättre förståelse till varför vi låter så otevliga. Antingen är det väl så att man får så mkt skit om dagarna att det är svårt att hålla humöret uppe eller så försöker man bara låta lite mindre trevlig och mer bestämt för att man inte ska få så jävla mycket skit. Oavsett får man skit 90 procent av tiden. Men innan ni skäller ut säljarna, tänk efter vem ni är arga på egentligen. Vi är ju egentligen bara vanliga (fattiga) människor som försöker jobba ihop pengar så att vi har råd att äta. Det är ju våra chefer och ägarna av företagen ni ska ringa och skälla på. Om det vi säger till er i telefonen inte är sanning är det till största sannolikhet det våra chefer har lärt oss om företaget, vilket innebär att vi är lika lurade som er isf. Så snälla skäll inte på mig, jag försöker bara göra mitt jobb och säga det mina chefer har lärt mig om företaget.

  Skrivet av Anna — 10 Apr 2009, 12:41

 188. Anna:
  Du verkar missa poängen, det handlar inte om telemarketing överlag utan Energibolaget och försäljningsmetodiken bolaget använder sig av.
  Det finns en generell nonchalans mot telefonsäljare, det är sant. Men det handlar helt och hållet om folkvett och respekt. Vissa människor är idioter men som sagt, det är inte där disskusionen ligger.

  Det vi lyfter här är att energibolaget är ett hyckleri företag.

  Skrivet av Cheaptimes — 14 Apr 2009, 16:58

 189. Telefonförsäljing är oftast inget yrke man väljer. Precis som Anna skrev så tar man jobbet för att man inte fått nått annat o för att man behöver mat på bordet o tak över huvudet. Står mkt skit om just Energibolaget på nätet - men är de inte så att folk ofta är duktiga på att svartmåla ett bolag, o mindre duktiga på att plocka fram de posetiva. Jag jobbar själv som säljare för Energibolaget o har gjort de 1,5 år. De är inget jag längre tycker är kul eller givande men då ja inte fått nått nytt jobb i dessa hårda tider så får man stå ut. Får man ett nytt jobb så slutar man så är de bara o de vet cheferna också.

  Skrivet av Henry — 24 Apr 2009, 01:02

 190. Henry, telefonförsäljning är inget yrke man väljer så länge man jobbar för energibolaget.
  Det finns flera callcenters som jobbar på schysst sätt. Du kan ju inte rättfärdiga skitsnack i brist på pengar..
  Jag skulle hellre gå arbetslös än att jobba för ett bolag som lurar en hel målgrupp som bor i lägenheter.

  Skrivet av Cheaptimes — 15 Maj 2009, 15:34

 191. Precis avslutat med Energibolaget. Deras priser på "Nytto-El" under Mars var 79,90 öre/kWh. Min nya leverantör tog 49,50 öre/kWh under April. Åkte på deras straffavgift...men den sparar man ganska snbbt in.

  Skrivet av Martin — 18 Maj 2009, 21:16

 192. Jag är en före detta anställd på Energibolaget och jag kan säga att jag måste nog ha vart den ärligaste av dom andra säljarna. Dom skrattade och skröt om hur kraftigt dom blåste sina kunder eller nyblivande kunder. Jag hatade att jobbade efter en veckas tid.

  Skrivet av Anonym — 27 Maj 2009, 20:12

 193. Hej, jag har jobbat inom TM nu 1 år.
  Det första jag fick lära mig var ett NEJ betyder kanske, två NEJ betyder försök lite till, men tre NEJ betyder att man ska ge upp.
  De flesta TM företag spelar in och lyssnar på sin säljares samtal då och då. Därför följs även företagets policys.
  För nuvarande jobbar jag på ett företag som har noll tolerans med ful sälj vilket gör mig väldigt glad. Var trött på att höra folk snacka om hur de hade blåst folk och så.
  Jag kan inte tala för alla andra men de flesta företag kör dock me dmoll tolerans för ful sälj.
  Dvs att vi kör på den informationen våra uppdragsgivare ger oss, vi har sålt för EBS och har nyligen blviit informerade om att hälften vi sagt inte stämt. Men det är fortf så att vi har jobbat efter infon vi har haft. Efter upptäckten bröt vårt företag med EBS för att de hade gett oss falsk information och det ville vi inte jobba med. Detta berättar jag för att visa att det faktiskt finns TM företag som står för ärlighet.

  Jag vill även upplysa om att det finns trevliga TM säljare. Jag ser mig själv som det i alla fall. Även om jag kan vara lite "pushig" så håller jag det på en ganska låg nivå.
  Jag har blivit mordhotad, våldtäcks hotad och verbalt kränkt på en hög nivå, bara genom att presentera mig. Därför har vi dolt nummer när vi ringer för att undvika fara för försäljaren i frågan.
  Jag begär inte att alla ska bemöta mig med ett leende men det finns gränser för hur grov man bör vara mot en människa man inte känner.

  Jag har också ibland blivit trött på försäljare men då räcker det med att lägga ner telefonen eller i vissa fall säga att man bara är 17 för då kan de inte sluta ett avtal med en.

  Jag finner själv EBS väldigt luddiga, väldigt oklara och helt tvärt emot vad de säger att de ska vara.

  Menmen ville bara skriva av mig lite och så.
  Hoppas ni klarar er ut alla problem som vissa oärliga TM säljare har satt er i.

  Skrivet av Eddy the Thinker — 29 Maj 2009, 14:54

 194. Eddy the thinker ! Kul att se att det finns seriösa TM bolag som bryter med EBS. Jag jobbar i branschen och mitt intryck är att EBS ligger rätt lågt just nu. Inse också att bolag som EBS spiller över på all TM. Vore bra om "ditt" TM-bolag gick ut offentligt med vad man gjort. Det skulle öka respekten för TM bolag och telefonsäljare och skicka EBS dit de hör hemma..

  Skrivet av El vetare — 02 Jun 2009, 20:08

 195. Det är riktigt kul o se allt som skrivs här. Jag jobbar som säljare åt EBS, kalla mig gärna idiot, jag tar de. Som vi alla vet finns de rötägg som plussar o suddar oavsett om dem säljer el eller kalsonger via telefon. Sen finns de även ärliga säljare. Ni som skrivit i detta forum o haft Energibolaget innan eller som har dem nu o inte är nöjda är de för att säljaren formodligen har ljugit för er. Detta är självklart beklagligt. Energibolaget är ett bra alternativ för dig som bor i lägenhet o inte förbrukar speciellt mkt el. Kunden bor i lägenhet, vi vänder oss bara till lägenheter. Enligt min mening passar de som handen i handsken. Energibolaget är inte billigast i Sverige, de har har ja aldrig sagt o kommer aldrig att säga till en kund. Jag är ärlig o lägger fram ett realistiskt erbjudande. Kanske därför ja oxå lyckats med mitt jobb. Lögner lysar oftast igenom. Har man ett lågt o billigt pris hos tex Storuman o bor i Lund, brukar jag vänligt tacka för mig o berätta för kunden att dem gjort ett bra val, både ur miljösynpunkt men även rent ekonomiskt. EBS som bolag är till för dem lägenheteskunder som vill byta bolag men som inte får tummen ur. Har man inte gjort ett aktivt val utan har ett tillsvidare/rörligt pris o ett lokalt bolag i den stad man bor i, t.ex Din el i Göteborg så lönar de sig att pröva. Med jämna mellanrum ringer vi upp endel kunder o kollar hur dem trivs med oss. I dem flesta fall trivs kunden bra med oss o har inget att klaga på. Till sist vill ja även säga, folk är väldigt bra på att lägga fram negativa saker, men väldigt sällan saker som är bra. Jag har bla gjort en sökning på tex Godel då finns endel riktigt missnöjda kunder. För att inte tala om deras årsavgift som ligger allt emellan 500-800 kr. Lasse Åberg sitter o ser trevlig ut i en reklamfilm o folk lockas till att byta. Missnöje kommer att finnas oavsett vilket bolag man väljer. Väl mött!

  Skrivet av Andreas. — 09 Jun 2009, 02:31

 196. Andreas. Fan va du ljuger.

  Nr 1. jag jobbar åt ett bolag och vi ringer till kunder som har lämnat. 80% är energibolaget. folk som har haft rörligt elpris hos bolaget har fått en högre kostnad. och desutom så ringer ni upp kunder, inte för att fråga om dom är nöjda, Nej nej för fan, ni ringer dom och binder upp dom på 1 eller 2 år med elpris som är från 59 öre och upp till 69 öre. idag kan dom få ett elavtal som ligger långt under det.
  Fattar verkligen inte hur man kan ha det så hos ett bolag. Skriftligt uppsagt? och ni med eran miljö El. Lögn där med.
  nr 1 : ni har ingen elproduktion idag.
  nr 2 : ni köper tom el från kolkraft.
  kolla på greenpeace hemsida och se hur mkt el ni köper.

  Hälsa din chef att slänga sig i väggen. och under tiden du går till han för att säga det så släng dig i väggen själv.

  Alla som är här inne. och tänker välja energibolaget eller välja en annan leverantör så gå in på www.elpriskollen.se rek från konsument verket. och där är det dyraste altenativet räknat. så inga extra avgifter du behöver oroa dig för. allt är med räknat

  Skrivet av Godzilla. — 09 Jun 2009, 23:54

 197. Godzilla: Varför så otrevlig? Varför ber du mig o min chef att slänga oss i vägen? Man ska la kunna få yttra sig i ett forum eller? Men visst de du säljer oavsett om de är kaffefilter eller el, är förmodligen de bästa som funnits o som kommer att finnas. Hoppas att du ser ironin i de hela.

  Skrivet av Andreas — 12 Jun 2009, 16:09

 198. Jobbar själv som TM-försäljare och ringer varje dag till bland annat Energibolagets och Godels kunder.

  För att göra några saker klart för alla här.

  Energibolaget är ALLTID dyrare än priserna jag erbjuder.

  Godel Är ALLTID dyrare för lägenhetskunder

  Skit i Energibolaget Totalt.

  Godel kan man välja om man vill skänka lite pengar men pga den höga fasta årsavgiften dom har 468:- per år så blir dom ALLTID dyrare för lägenhetskunder.
  Enkelt att räkna ut 468:- delat på antal Kwh per år sen slår ni på den summan efter att ha flyttat decimaltecknet 2 siffror bakåt.

  där har ni erat påslag per Kwh MED MOMS.

  För alla er som har energibolaget gå med i hos Godel så att dom pengarna som ni är dumma nog att skänka till dom går till någon som verkligen behöver dom.

  Företag som Energibolaget blommar alltid upp när marknaden är "Fri"

  Skrivet av Oscar — 02 Jul 2009, 02:26

 199. Godel ger ca en krona till "dom som verkligen behöver dom".. Energibolaget ger ju pengar till djurens rätt eller hur det är istället.. Mer än en krona..
  Nej jag har energibolaget o kollade på elskling precis och såg att priserna ligger på 80-120 öre Kwh
  själv betalar jag 64 då jag skaffade fastpris.. innan dess hade jag godel o kan bara säga de att jag sparar in några tusenlappar om året..

  Skrivet av nöjd — 27 Jul 2009, 09:49

 200. Till nöjd!

  Ja, du har bundit på 64 öre UTAN skatt och moms.. haha! 80-120 är inkl. moms och skatt och ibland även årsavgiften.

  64 öre + skatt (28,2 öre) och moms (25%) blir 115,25 i totalpris.

  Så. Ett BRA ettårsavtal ligger nu på ca 97 öre. Du har 115. Alltså du betalar mycket mer!

  Kolla på din elräkning. På sida nummer två. Specifikationen. Där står det pris: 64 öre. Om du kollar ett par rader nedanför så tillkommer energiskatt på 28,2 öre. Och lite längre ner så står det att moms (25%).

  Så. Du kanske ska ta reda på lite fakta innan du uttalar dig?

  Skrivet av Johanna — 31 Jul 2009, 15:30

 201. Finns det någon som vet något om EBS nya skepnad "Min el" ? Här handlar det om dörrförsäljning i hyreshusområden. En hel del pensionärer och invandrare får intrycket att att det handlar om besök från det lokala energibolaget. I Borås har man använt sig av Event Sales sweden AB. Vad är haken i det erbjudande man går ut med ? Prisnivån på ettårsavtalet man säljer ser helt ok ut.

  Skrivet av Elvetare — 03 Aug 2009, 19:49

 202. Yes. Det är EBS som startat ytterliggare ett bolag. (http://www.allabolag.se/5567770226) Samma VD som energibolaget. (http://www.allabolag.se/?what=Anders+Peter+V%E4rme&where=&s.x=0&s.y=0)Se länken, där finns alla bolag som han har en finger mer i spelet.

  Ja, helt okej pris. Eller lite mitt i, inte bra men inte heller dåligt.

  Skrivet av Johanna — 05 Aug 2009, 12:46

 203. Igår kom min tjej hem och sa att hon fått ett jättbra erbjudande från el bolaget "Min EL" jag är redan nöjd med det nuvarande elbolaget så jag ville inte byta. Jag tog kontraktet hon hade skrivit på i mitt namn och gick ner för att snacka med säljaren. Jag säger bara att jag vill ha tbx ansökan för att jag redan är nöjd med mitt nuvarande elbolag. Jag frågar sen hur det är möjligt att hon har fått skriva under med mitt namn. Han blir då knallröd i ansiktet och börjar prata om miljön att min el är så bra. Efter ca 10 min med bortförklaringar säger ja bara ge mig kontraktet. Han tittar på mig och ser förbannad ut och jag kan inte hålla mig och frågar varför blir du sur för, jag vill bara ha tbx pappret. Svaret jag får av denna är va fan tror du jag jobbar ju på provvis jag förlorar pengar på det här. Googlade lite på Min EL och det va en del som kännde sig lurade så jag själv vill inte ha med det bolaget att göra.

  Skrivet av MrB — 18 Aug 2009, 10:00

 204. Ser inget fel hos varken Eon,vattenfall,fortum dom som gnäller är ju dom som sitter på ett vanligt tillsvidare avtal ni får ju skylla er själva att ni inte gör ett aktivt val angående elen, att byta från tillsvidare till ett annat avtal inom samma företag gör att du kan spara bra med pengar, Och sen det rörliga en del har ingen årsavgift hit o dit. Och dom som inte har årsavgift har i nästan alla fallen dyrare påslag på inköpspriset som gör att man kan hamna på plus minus noll igen. Och om man tar eon tex 3,5 öre påslag och 345 i årsavgift. Låter inte bra men det är inte svårare än att ringa och argumentera lite, Vattenfall ringde mig och erbjöd rörligt med 4.5 öre påslag ingen årsavgift och jag har Eon, ringde till kundtjänst och sa att jag hade fått det från dom och då istället fick jag 1.5 öre i påslag och ingen årsavgift inget bolag i sverige har då billigare. Finns ju dom som har 3 månaders erbjudande med Rörligt inget påslag det är ju lysande men efter dom 3 månader oj då, då kommer det påslaget på 3-8 öre beroende på vilket företag det är, har så kan du fixa bättre avtal hos det bolaget du har än vad något annat kan erbjuda. Och det är elbörsen Nordpool som styr priserna hade inte den funnits så hade det bara funnits 3 elbolag, Eon,vattenfall,fortum dom 3 som tillverkare elen som sen dom andra bolagen köper ifrån via Nordpool,

  Skrivet av Danne — 21 Sep 2009, 23:40

 205. Jag säljer el via telefon åt ett stort etablerat elbolag i Sverige (Nej, inte Energibolaget i Sverige AB) Vi KAN inte lura de kunder vi ringer upp för då skulle vi ha varenda kvällstidning efter oss! Vi strävar efter hög kundnöjdhet! Vi gör också reklam på TV´n, vilket inte Energibolaget gör (konstigt? nej.) Nu snackar vi om el, inte oseriöst Kalle Anka-försäljare eller strump-försäljare. El är mycket mer allvarligare och något alla behöver, därför måste vi som säljare vara seriösare och mycket mer pålästa om det vi jobbar med för att kunden ska känna sig säker och trygg. All telefonförsäljnig är inte skit! Och fatta hur mycket pengar det skulle kosta om elbolaget skulle sitta och skicka hem papper på allt bara för att ni inte tror på det som säger. Det slutar ändå med att papperet åker ner i soptunnan eller glöms av.

  Skrivet av Liza — 22 Sep 2009, 15:09

 206. Har precis blivit uppringd av Simon Holmström på Enmergibolaget, som ska skicka mig sitt nya avtal, med 14 dagars ängerrätt.Förstår redan nu att jag gått på en mina och vill dra mig ur.
  Mvh
  Roffe

  Skrivet av Roffe — 08 Dec 2009, 21:02

 207. Som anställd på ett elbolag blir man lite elnörd och jag måste säga att det har varit riktigt underhållande att läsa om detta! Samtidigt tycker jag det är lite läskigt om hur lite folk verkligen vet.

  Som konkurent till Energibolaget vill jag inte gärna tala illa om dem men det är nog det enda elbolag som jag verkligen inte klarar av. Jag har stött på deras säljare flera gånger på stan och till deras försvar måste jag säga att de är inte de i direkt som ljuger, det är de som lärt upp dem. De får inte rätt information under utbildningen. Mer fulsälj har jag inte varit med om.

  Jag har egentligen inte så mycket att tillägga det som redan sagts ovan om Energibolaget. Det jag hoppas bara av de som kommer in och läser är att de kan se vilka som skriver den korrekta informationen. Något man bör tänka på bara är att allt detta borde väcka en varningsklocka i bakhuvudet.

  Lycka till i El-vimset, det är inte lätt att hitta rätt!

  Skrivet av Maria — 11 Feb 2010, 18:55

 208. Verkar som om Konsumentverket äntligen fått tummen ur och nu tänker ta i ordentligt mot Min El och Energibolaget. Man har 38 anmälningar mot Min El och 188 anmälningar mot Energibolaget. Källa: MontelPowernews

  Skrivet av elvetare — 24 Feb 2010, 18:23

 209. Väldigt rolig Diskusion detta!

  jag jobbar själv för EBS (EnergiBolaget) via Telefonmarketing. är inte överförstjust i produkten.

  Men denna 10% - prissänkingningen är endast till för dom som har ett Tillsvidare pris.
  Och ett tillsvidarepris går hela tiden upp och ner, det är därför det i bland kan vara billigt och i bland dyrt.
  Jag har jobbat för EBS nu i 4 månader, och jag är alltid ärlig och säger som det är till kunderna.
  Och även om man accepterat och sagt ja i inspelningen så har man ju som sagt 14 dagars ångerrätt. så om man inte vill ha Energibolaget som elleverantör ska kan man fortfarande ta bort det, och visst kan våran säljteknik vara lite halv ful, men det vi säger är sant så långe man har ett Tillsvidarepris!
  Har du tex ett Rörligpris så får du inte rabbaten på 10% utan endast gratis månaden.

  Och för övrigt så tycker jag inte att vi ska klaga på Energibolaget, det är varken bäst eller sämst i sverige. EBS har ju faktiskt över 200.000 kunder i sverige i dag och ca 10.000 i finland tror jag det är.
  och dom klagar inte?
  Det finns folk som både är missnöjda och nöjda med EBS.
  Man får helt enkelt lyssna och ta reda på saker innan man gör ett muntiligt avtal på telefon!
  Är du osäker säg nej och fråga om det är något som du inte förstår över.

  Skrivet av Tolle — 17 Mar 2010, 18:56

 210. En prakt exempel till detta är en äldre dam som bor i Trelleborg.
  Elbolaget i Sverige AB "övertygat" genom telefon den äldre damen
  att byta "elbolag" för att spara penger, (hon bor en 54m2 lägenhet)
  FÖRSTA försök: 2009-08, men hon lyckades avvärja genom nära bekantas hjälp.
  ANDRA försök: 2010-03-15 en nytt attack av Elbolaget i Sveriges AB "lyckades"
  utan a damen i frågan viste om detta
  Men naturligtvist Elbolaget I Sverige AB hade bevis genom et inspelad (difus) band upptagning
  i deras hemsida kan man läsa om ÅNGER RÄTT den låter so här:
  " OM DU INGÅR AVTA GENOM TELEFON, VÄNTAR VI 14 DAGAR ATT SÄGA UPP NUVARANDE
  ABONEMANGET FRÅN DEN DATUM DU MOTTAGIT"SKRIFTLIGT BEKRÄFTELSE I DIN BREVLÅDA"
  i enligt distansavtaslagen.
  krukset är: att brevet aldrig kom fram till "brevlådan"
  vilket DOM motiverar att kanske kommit BORT eller at damen "slarvat bort"
  detta "slarv" kostar 380kr för "abonenten"
  (sverige är fantastiskt eller hur)

  Skrivet av Lilly — 19 Apr 2010, 10:39

 211. det verkar som om många inte riktigt förstår att det distansavtalslagen alltid finns att utnyttja när det gäller köp och avtal över telefon. ni binder er aldrig till något utan att få ta del av ett skriftligt avtal.

  Skrivet av Erik — 29 Apr 2010, 14:39

 212. och för övrigt så ÄR energibolaget billigare än din anvisningsleverantörs tillsvidarepris. det är precis vad som står i avtalet och det stämmer fullt ut. sitter du inne med ett tilsvidarepris, och bryr dig föga om det så varför inte? du får ju ett lägre elpris än tidigare?

  Skrivet av Erik — 29 Apr 2010, 14:49

 213. "Jobbar för ett konkurerande bolag och jag kan bara beklaga att bolag som energibolaget existerar. De erbjuder alltid kunder 10% billigade el även om de i praktiken är dyrare. När man sedan ska lämna dem måste kunden själv ordna med uppsägning och har 90 dagars uppsägningstid.

  De är just nu ett av de dyraste bolaget i Sverige på en av de sämsta avtalsformer som existerar och som man annars bara får när man ej gjort något åt sin el.

  Vad gäller telefonförsäljning finns både för och nackdelar men mycket beror på säljaren. Själv jobbar jag både med provision men också med en bra grundlön.

  Många tecknar inte ett nytt avtal själva även om de tjänar flera tusen/år och då är det bra att någon kan ringa dem och förklara fördelarna och räkna på vad som gynnar dem. Och jag har vid flera tillfällen sparat över 5000 kr till dem jag ringer. Jag hjälper även kunder att bli av med bolag som energibolaget och de är de ofta ganska tacksamma för. Sen självklart vet vi inte om de vi ringer sitter mitt i maten eller redan har ett bundet avtal hos någon annan så många samtal upplevs säkert störande. Men att det skulle räcka med bra service och priser för att folk skulle välja rätt bolag är en stor osaning.

  Många upplever telefonförsäljning som service och andra som terror."

  Skrivet av Gustav — 22 Sep 2006, 15:17

  Kan säga gustav, att jag jobbar på Energibolaget, har själv energibolaget och har värvaat många utav mina vänner och släkt till energibolaget, säkert 20-27 personer som jag känner väl, har energibolaget i sverige ab, och ALLAS deras räkningar har minskat med MINST från 85:- - 180:- billigare PER MÅNAD!!!
  Förklara det för mig tack!!
  Dyrast i Sverige??? du borde kolla upp fakta innan du säger något, dessutom berätar du inte vilket "konkurerande" elbolag du jobbar på, kanske inte så bra som energibolaget i sverige ab.
  vi har dessutom en garanti lön på 110:- i timmen + provisionen...så dålig lön, det har inte vi iallfall, kanske du....
  läs fakta, skriv sedan!

  Skrivet av Kia — 10 Jun 2010, 19:41

 214. I registreringen som görs med den blivande kunden, över telefon, så frågas det alltid om kunden är bunden. Har fast pris med andra ord.
  Om så är fallet kan kunden ändå välja att byta men då informeras det i registreringen om uppsägningsavgiften samt om det är ok att vi tar över leveransen i alla fall.
  Innan registreringen blir kunden ombedd att hämta sin elräkning, då vi stämmer av anläggnings id nummret. På räkningen står ju, vid elhanel, alltid vilken prisform man har.
  När registreringen är klar får man hem sina papper med ångerrätt på 14 dagar. Annars inträder efter 14 dagar leveransbytet och gratismånaden. Och dom 10% Man får billigare gällde mot den anvisade leverantör man haft.
  Priset man får kan gå både upp och ned, då elen köps från Nordpool, men de 10% hålls. Och det är grön el, vind och vattenkraft endast, man får levererat.
  Inget konstigt med det.

  Skrivet av Om Energibolaget. — 17 Jul 2010, 18:45

 215. Jag förstår dom som jobbar på Energibolaget att dom "skyddar" och hittar på saker som tex "men jag har värvat MASSOR med personer" och dom har lägre kostnader hit o dit jämfört med hur dom hade förr, sen avslutar med ett : förklara det för mig tack?!. Tänkte just på ett av de senaste som skrevs av kia.
  Okey! Först Kia bevisa att det du säger stämmer..

  Visst, jag skulle inte kunna jobba för ett företag eller dylikt sen sälja det och samtidigt tycka det är det sämsta i Sverige.
  Skulle ha varit grymt konstigt om dom som själva jobbar där snackar skit om en produkt som dom själva säljer.
  Ärligt talat..kom med konkreta bevis istället för och låta som en telefonföräljare i text version, Text försäljare!
  Ge mig statistiska bevis istället för en massa babbel. http://gemigbevis.nu
  Jag vet själv att den tiden jag hade med Energibolaget var katastrofal, dyrt, usel kundservice med tanke på att jag fick snacka med en som precis hade begravt sin hund och samtidigt körde på en stolpe sen drog huvet rätt på tangentbordet, ESC-knappen fastnade på pannan, hittade F12 i kaffekoppen..allt strax innan jag ringde upp dom..Otrevligt bemötande imho.

  Ringer** Kö tiden var crap..eviga väntan..
  *Svar*!
  [Kundservice] Dötråkig.nu....Hej...och skit_ner_dig vad kan min granne göra för dig idag då? *Orkar inte mer med allt gnäll*

  Jag hade en enkel faktura fråga, fick ett snabbt svar...inte..Tog ett tag.
  [Kundservice] Mmm..
  [Jag] Dålig dag idag?
  [Kundservice] *Flås flås* vred nått godispapper men.."inget svar"
  [Jag] Hallå?
  [Kundservice] Kan jag ringa upp dig? Zzzznark.
  *Klick*
  [Jag] Aha? Tack?
  *Klick*
  Ringde nån upp? Nee självklart inte..
  Lite förvirrad jag var då, jaha..gick 3-4 dagar inget hände.
  Jag ringer upp igen och förklarar situationen, men inget hade noterats i datorn om att jag hade ringt då eller så.
  Kanske var en engångs grej det där, men om en person sitter och rullar godispapper och säger att "jag ringer upp" kanske kan säga nästa gång : jag skiter fullständigt i dig och din faktura, låt mig vara! ring aldrig hit igen.
  Det skulle nog blivit mer acceptabelt..för då vet jag att han/hon ringer inte tillbaks.
  Dyrt var det med energibolaget, blev ännu dyrare att säga upp skiten, fastän jag hade gjort allt rätt med uppsägningen, men visst jag orkade inte bry mig fast jag fick betala den välkända "straff-avgiften" som nästan alla får om man säger upp crap-leverantören nummer ett.
  iofs. bra o vara bäst i nått iallafall :p

  Skrivet av Bara_Ärlig — 04 Sep 2010, 21:01

 216. Den som har tillsvidarepriset kvar, och samma leverantör som nätbolag, får 10 % sänkning på sitt tillsvidarepris, vilket är det dyraste priset man får när man flyttar in, man får själv ändra på det. Sänkningen gäller bara på tillsvidarepriset och dom går efter den anvisade leverantören, alltså nätbolaget i den stad man bor, deras priser. Har man ändrat till rörligt pris blir det ingen 10% sänkning, och är man bunden och bryter avtalet så får man straffavgift. Har man en annan elleverantör än sitt nätbolag, så sänks inte priset mot den nya leverantören, utan just nätbolagets. Sen får man en gratismånad, men man måste fortfarande betala skatt och nätavgifter.
  Energibolaget har också en årsavgift på 300 kr, vilken kan bli dyrare än vad gratismånaden är värd. Vill man säga upp sitt avtal så måste det ske skriftligen, och energibolaget har tre månaders uppsägningstid.
  Var försiktig om du blir uppringd. Säger de att du har ett tillsvidarepris, detta för att det är kundens ansvar att veta vad den har, påstår dom att du har det, eller frågar om det, så gör inget för än du kollat själv, din avtalsform står vid elhandel på din faktura, inte elhandelskostnad utan elhandel. Har du bundet eller rörligt pris, gäller deras erbjudande inte dig, det ska stå normalpris eller tillsvidarepris, kolla alltid det först! Påstår säljaren något annat eller inte vill att du ska kolla det, eller säger att dom kan göra det så lägg på!, och gör du registreringen så blir du kund, men du har fjorton dagars ångerrätt. Får du inte kontakt med dom på fjorton dagar eller glömmer bort att ringa in så byts din elleverantör till energibolaget. Då avtalet är registreringen som görs via telefon, oavsett vad säljaren säger. Dom kan säga att du redan har fått tjänsten eller redan använder den. Det beror på att du använder ju all el på nätet. All el blandas på tråden, men leveransen är vad du betalar för..och energibolaget som fristående elleverantörs el BETALAR du inte för " redan." Dom säger också att dom är bidningsfria. Ja dom binder dig inte på ett fastpris, du får deras rörliga pris som lägger sig 10% under ditt nätbolags tillsvidarepris, ett trögt och dyrt rörligt pris. Dom har som sagt däremot tre månaders uppsägningstid. Registreringen på telefon räknas som att du godkänner ett avtal, du blir kund med fjorton dagars ångerrätt, då du måste tacka nej. Gör du inte det av någon anledning byts din leverantör till Energibolaget, du får då två fakturor om du haft samma leverantör som nätbolag tidigare. Och det kostar dig 300 kr.

  Skrivet av EBS — 29 Sep 2010, 19:36

 217. Hittar du ingen elräkning/faktura och är osäker på vilken avtalsform du har, be dom ringa upp, eller lägg på luren! Säljaren kan inte se vilken avtalsform du har om du inte lämnar ut dina inloggningsuppgifter till en ev medlemssida på nätet hos din nuvarande leverantör.
  Sen ber dom också om ditt anläggnings id nummer. Dom kan inte genomföra leverantörsbytet utan det, det medtages i registreringen. Eller så tas en fullmakt som också bandas, precis som registreringen.
  Har du ingen faktura, är osäker på din avtalsform, lämna inte ut dit anläggnings id, gör då hellre inget vad de än säger, vid ev intresse be dom ringa upp eller lägg på!
  Och du får inga papper på avtalet om du inte gör registreringen. Säger dom att registreringen bara görs för att du ska få hem papprena och läsa, gör det inte, du blir kund via registreringen på telefon, med fjorton dagars ångerrätt, först då kommer pappprena.

  Skrivet av EBS2 — 29 Sep 2010, 19:47

 218. Kom ihåg att de heller inte skriver under någonting, det görs via telefonsäljet.

  Skrivet av EBS3 — 29 Sep 2010, 19:49

 219. hejsan ja energie bolaget sverge el fakturorna blir billigare kanske om man inte har bluff e-on som operatör för e-on tar då betalt för det som dem skulle dragit in på övriga fakturan på den nedre delen av ökar med 221 kr från att ligga slät på 181 kr så det är nog inte energie bolaget sverige som ligger bakom utan just de företag som inte låter mig se faktura priset är det över 0,54 inklusive moms som det var vid den tid som jag tog avtalet så då får dem sitta i rätten och skämmas för jag tänker inte sitta still och låta folk komma undan med avtals brott

  Skrivet av pelle åkerlöf — 22 Okt 2010, 09:07

 220. Ja det är ju avreglerad elmarknad och det blir ju konkurrens. Det finns bra över 100 st elleverantörer i Sverige idag. Och alla lovar så klart samma sak, ett lägre elpris. Vissa använder sig även endast av el producerad från förnyelsebara energikällor, så kallad miljöel. Vind och vettenkraft mest.
  Men eftersom alla företagen så klart som privatägda måste gå med vinst till varje pris så är det hugget som stucket. Det du tycks tjäna på något tas igen på något annat vis, antingen i årsavgift eller ibland medvetet krångel och vårdslöshet från företagets sida eller säljkontor, tyvärr.
  De enda som kan ge generösa erbjudanden är egentligen de största leverantörerna som samtidigt är nätbolag. Men de måste ju konkurrera de också.
  Sen är det populärt att säga att företaget endast använder miljöel, men det är att förenkla och undanhålla information. De flesta mindre och privata leverantören köper elen från Nordpool alltså elbörsen och då kan hända de väljer att köpa elen från just vind och vattenkraft.
  Men, alla el blandas ju på nätet i den stad man bor, det kan vara el producerad både från vind och vatten eller förbränning av någon sort. Sen blandas som sagt elen och levereras via nätet. Detta med miljöel är alltså endast vad man väljer att betala för. Jag använder samma el som alla andra där jag bor men betalar för miljöelen endast. Och den kanske inte produceras i närheten eller alls där jag bor. Men det är just det att man väljer endast att betala sin leverantör för enbart den elen. Fast allt blandas ju ändå på nätet som sagt.
  Sen brukar den så kallade miljöelen vara dyrare, och detta just för att man använder samma el men ska bara betala för kanske en del av den, eller till en anläggning ex.
  Många små privata elleverantörer, om alltså inte producerar elen själva säger alltid att den ska vara billigare eller ha samma pris, men håller undan den andra faktan ofta, inte alla kanske.
  Sedan kan dessa privata mindre leverantörer aldrig gå i spetsen för någon utveckling mot mer förnyelsebar energi eller alls producera själva, de har inte råd. De är endast de största som kan utveckla eller leda en sådan utveckling, för de har råd eller får statligt stöd och har kompetens.
  Så om man inte vill göra till en av sina större uppgifter i vardagen att lära sig allt om el, fakturor och konstant byta leverantör för att spara en 100- 300 kr kanske,i vissa fall beroende på kanske mex 10-20 kr så tjänar man inte så mycket alls, det blir hugget som stucket på den avreglerade marknaden.
  Av princip använder jag en leverantör som också producerar egen el, och har samma nätbolag som leverantör för att få en faktura. Så har jag valt att göra. Och efter att granskat en massa leverantörers erbjudande så visade det sig att jag kan spara ca för min del max 10-50 kr på att byta, och då får jag två fakturor och en ny årsavgift som är högre, eller så får jag en faktureringsavgift. Men jag har ju friheten att välja helt fritt, en faktura kanske har snyggare färg än någon annan:) Någon kanske en finare symbol..Men elen är ju den samma.
  Sedan behöver vi inte köpa in utländsk kolkraft, även om den är ren numera, och koldioxidutsläppen låga.
  Det finns kraft och reservkraftverk i sverige.
  Så det ska vara i riktigt akuta fall.
  Men det görs oftast denna import för att kunna sänka sitt eget pris några ören och kunna konkurrera, och då finns där ingen hänsyn till miljön ändå.

  Skrivet av EBS4 — 13 Dec 2010, 19:29

 221. En försäljare från Energibolaget ringde en söndagskväll-pingstdagen...!
  Jag förklarade irriterat att vi är anslutna till NIX-telefon, och att de vad jag vet är skyldiga att respektera detta.
  Fick då svaret att de inte kunde styra detta eftersom det är en dator som sköter uppringningen...
  Jag bad henne då att skicka en varm hälsning till sin chef från mig.
  //Lasse L

  Skrivet av Lars Lundqvist — 15 Jun 2011, 13:58

 222. Hej
  Blev uppringd av Energibolaget, ingick inte något som helst avtal, men 2 dagar senare fick jag ett välkomstbrev där det stod att jag hade bytt till deras bolag. Kan de inte stänga det skitföretaget ? De har hållt på i många år nu. Hur trött blir man inte av att bli lurad av en som heter Peter Wärme ( !!!! )
  Jag blir så jäkla arg på dessa skitmetoder.
  //LarsB

  Skrivet av Lars Bra — 06 Apr 2012, 16:03

 223. Blev uppringd av Energibolaget trots att jag är med i NIX registret. När jag upplyste försäljaren om NIX registret, hade han mage att ifrågasätta det. Anser att Energibolaget inte är att seriöst företag, ett bluffbolag som lurar kunder, stämmer bättre som beskrivning. Nu har jag anmält Energibolaget till DM nämnden. Uppmanar alla som får smatal från Energibolaget att anmäla dem.

  Skrivet av P A — 27 Maj 2012, 11:07

 224. Uppringd av Energibolaget ikv.... jo men visst fan håller dom på fortfarande . fick dåliga vibbar av hela det mkt luddiga samtalet. ringde senare tillbaka till kontoret i stockholm och skällde ut dom . Jävla metoder dom anv ! Sa väldigt tydligt i slutet av första samtalet (försäljaren) att jag INTE vill teckna nåt via telefon ,skicka nå papper så jag själv kan läsa igenom och OM jag vill ha nått av dom ,så kan jag sj skriva under som man borde göra som förr i tiden , inte nått jävla fuffens med inspelning. jag avskyr företag som spelar in ,luras. men endå försökte hon fortsätta. Ja det återstår att se om jag får nått skit/blir tvungen att säga upp nått jag INTE vill ha. Sjukt att man kan så lätt teckna/bli lurad på telefon sådär... å sen när man ska säga upp tar det evigheter å ska ske på nått skriftligt sett . MUPPAR !!! klart som fan man får avsky till telefonförsäljning , ringer och stör,ger en massa problem . och ja ,jag har blivit lurad av såna här vilseledande luddiga jävla muppar förut.

  Skrivet av Devo — 13 Sep 2012, 19:03

 225. Satan vad dom ljuger säljarjäveln som ringde mej i dag påstog att dom köpt upp Skellefteåkraft och kunde därför leverera billigare el.....NEJ JAG ÄR INTE INTRESSERAD.

  Skrivet av jerka — 26 Sep 2012, 20:32

 226. Fick helt plötsligt ett samtal från Energibolaget, har som flesta av er andra inte en aning om hur dom fick tag på mitt nummer. Killen pratade väldigt snabbt och lovade en bra procent billigare för min räkning. Han var väldigit insatt i att försöka övertala mig och få mig att byta elbolag. Jag har aldrig tyckt om att besluta något viktigt genom telefon och speciellt inte till någon okänd människa så jag sa att jag behöver fundera över saken. Men nää nää det han sa var "VARFÖR SKA du fundera mer? Men herregud E:ons el är ju bland dom dyraste! Vi är den billigaste som finns i hela landet och det kan jag lova dig! Det finns INGEN mening med att fundera över saken!" Men till slut så lyckades jag på ett snällt sätt lägga på luren och han sa att han ska ringa igen vid samma tid imorgon men jag har redan ställt in nummer som auto-block XD så vi får väl se om människan når mig imorn eller inte.
  Recommenderar alla att fundera över saken ordentligt innan man gör ett sånt hastigt beslut via telefon. Helst få avtalet i pappersform i handen så att man kan sakta ta sig igenom allt.

  Skrivet av Jenny — 17 Okt 2012, 20:53

 227. Nu är jag lite less på dom här Energibloagt. Dom har ringt måmga ggr men jag har inte svarat eftersom jag har känt igen nummret.

  Idag svarade jag ville få slut på deras ringande, jag sa hallå ett par ggr men ingen sa något annat än flåsade i luren och la på.

  Läs även på Konsumentverket alla anmälningar mot dom http://diabasweb.kov.se/doklist.asp?kundnamn=Energibolaget

  Skrivet av Putte — 29 Okt 2012, 14:07

 228. Orolig....En tjej ringde från energibolaget och påstod att mitt nuvarande elbolag har påslag på sin el och bla bla bla...hon sa att hon skulle skicka hem info angående skillnad på bägge bolag(under tiden skriker o tjoar mina 2 barn vilket stressar mig ännu mer). Och så börjar hon rabbla upp en ordentligt ramsa, jag avbröt henne 2 ggr..och sa att varför måste hon läsa upp en förtryckt text?
  Hon svarar att hon måste göra det för att vara säker på att detär rätt person hon talar med.
  Undviker att svara ja under samtalets gång.
  Sen avbryter jag henne igen,och ber henne upprepa det hon säger efter dagens datum långtsamt. Då säger hon dagens datum och efter det att jag går med att gå över till deras bolag blablabla...men då låter det som ett kontrakt sa jag, hon säger nej det e bara för att hon ska kunna skicka hem information...då sa jag att jag e väldigt upptagen och att hon får återkomma en annan dag.
  Googlar dem och hittar alla dessa sidor med klagomål....hoppas inte de kör en klipp o klistra samtal...då sitter jag nog i skiten.....suck!!!!

  Skrivet av Alex — 19 Nov 2012, 17:26

 229. Nu ringde Energibolaget mig igen, jag blir trött på dom, dom ringde för någon månad sen också.

  Undrar hur dom kan vara så korkade så att dom fortsätter att ringa mig trots att jag säger nej och ber dom att ta bort mig från ringlistan. Dom slösar bara bort tid på mig.

  Kanske vill dom jävlas med mig bara för att det är jag som driver den här bloggen, men så länge dom ringer lika länge kommer dom att få badwill i min blogg.

  /Jari

  Skrivet av Jari — 18 Dec 2012, 15:42

 230. Kontaktperson:0709-519 827
  Kontaktperson:08-566 405 20
  Kontakt: 08-556 505 15
  Projektledare:0709-519826, 08-55650510
  VD:08-55650515

  RING !!!!! och försök sälja allt som ni kan hitta på. Jag erbjöd dem köpa smörknivar.....fina...handgjorda....billigt...

  Skrivet av Jocko — 05 Mar 2013, 19:52

 231. Blev precis uppringd av en tjej från Energibolaget som låtsades som om hon bara skulle plocka bort en avgift som jag betalar i onödan, en slags pålagsavgift som alla som bor i lägenhet får betala om man inte säger till. Så hon ville bara hjälpa mig att rätta till detta. Hon nämnde ingenting om att jag skulle byta från Fortum till dem utan låtsades bara som att hon skulle hjälpa mig att spara pengar. När jag sa att jag ville tänka på saken förstod hon inte varför eftersom hon bara ville hjälpa mig att spara 40% på min elräkning varje månad! Jag sa då att jag i alla fall ville fundera och då bara fortsatte hon och gick på om att hon inte förstod vad jag skulle fundera på, så jag slängde till sist på luren...det kändes obehagligt eftersom hon ville lura mig att ta ett avtal genom att säga något helt annat.

  Skrivet av Eva — 18 Okt 2013, 14:53

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor